Sigara tiryakileri de örgütlendi "AMACIMIZ, azınlıkta kalan sigara tiryakisi kardeşlerimizi, sigara içmeyenlerin baskısından kurtarmak ve dumansız hava sahalarını darmaduman etmektir. Bizi önce sokağa sonra da kötü yola düşürmek isteyenlere karşı yeraltına çekilerek mücadelemizi vereceğiz. Biz sigara savaşçdarı sigaramız için ölmeye hazırız" TÎKKO, DHKPC M-L, TKP M-L X2 M3, DHKO Al-Aİ, PKK, TÜŞKO, TİT, ETKO, ETÖ vb. isimlerle anılan örgütlerimizin araşma bir yenisi daha eklenerek, örgüt sayısında dünya standartlarının üstüne çıkmamız sağlandı.

Yeni kurulan ve kısa adı Sİ-SA-OR olan bu yeni örgütün tam açılımı ise "Sigara Savaşçıları Ordusu". Dün İstanbul'daki bir kıraathanede maskeli bir basın toplantısı düzenleyerek örgütlerini tanıtan yöneticiler "Amacımız, artık azınlıkta kalan sigara, puro, pipo ve nargile tiryakisi kardeşlerimizi, sigara içmeyenlerin baskısından kurtarmak ve dumansız hava sahalarını darmaduman etmektir. Bizi önce sokağa sonra da kötü yola düşürmek isteyenlere karşı yeraltına çekilerek mücadelemizi vereceğiz. Biz sigara savaşçıları sigaramız için ölmeye hazırız" dediler.
Nikotin şehitleri (!) Bir basın mensubunun "sigaramız için ölmeye hazırız diyorsunuz. Zaten sigara içerek daha çabuk ölmeyecek misiniz? Bu ne perhiz, bu ne lahana turşusu" demesi üzerine sözde örgüt başkam Yafes Tıknefes "biz sigara içerek değil sigaramız için savaşarak ölmek istiyoruz. Bu yolda şehit olmaya hazırız" diye bağırdı.
Türkiye'nin birçok yerinde örgütlendiklerini, dünyadaki diğer sigara içen mazlum halklarda da dayanışma içinde olduklarını belirten Tıknefes "İlk eylemimizi dün gerçekleştirerek yasağı başlatan Sağlık Bakanlığına bağlı üç sağlık ocağı ve beş dispanserde toplu sigara eylemi yapıp salonlarını dumanalti ettik. Eylernirnizde üç doktor, iki hemşire ve bir müstahdem olmak üzere 6 bakanlık görevlisi zehirlendi. Ayrıca, yasağı ilk uygulayarak kahvecilerin direniş kararım kıran Dostlar Kıraathanesini basarak ihbar ettik.«Böylece yüklü miktarda ceza ödemesini sağladık. Eylemimiz esnasında 29 adet sigara bırakana ilaç ve elektronik sigara kutusunu imha ettik.
Ayrıca bütün kapı ve pencereleri bir saat süreyle kapalı tutarak emperyalizmin içerdeki yerli işbirlikçisi yasakçdan olan sigara içmeyenleri dumanaltı ettik. Biz hep birlikte sigara içerken yani ciğerlerimiz bayram ederken onların ciğerleri de kan ağladı. Bu esnada kirli hava zehirlenmesinden dolayı üç işbirlikçi fenalaşarak hastaneye kaldırıldı." diye konuştu.


Slogan attılar Örgüt liderleri, yıl içinde başta 31 Mayıs Dünya Sigarayı Bırakma Günü olmak üzere yıl boyunca çeşitli eylemler yapacaklarım belirterek toplantı sonunda şu sloganları atalar: • Yaşasm nikotin mücadelemiz.
• Bizi dumansız bırakanları duman edeceğiz • Dumansız hava sahasına karşı mücadelemiz sürecek.
• Savulun sigara düşmanları, SİSA-OR geliyor.
• Yaşasın "dumanlı dünya" özlemimiz!

• İster zengin ol, ister fukara; her yemekten sonra yak bir sigara

• Hükümet şaşırma, paketime karışma! Eylemciler toplu halde 'Dumanlı dumanlı oy bizim eller, siğara içsen delidir derler" türküsünü söyleyerek toplantıyı bitirdiler.
ANKARA HAVASI Rıfat Yörük

Haber Vaktim Ankara Haftada 6 Gün/Gazete

Yorum Gönder Blogger

DİKKAT!
İfadeler şekiller, jpg, gif, png,bmp formatlarında resim, foto, video, müzik ekliyebilirsiniz.Resim eklemek için-- [img] resim linki [/img] // Müzik eklemek için :-- [nct]Müzik linki [/nct] Youtube Video ekleme:-- [youtube] Youtube Video Link [/youtube] Link kapanış kutucukların arasına boşluk bırakın
***KÜFÜR HAKARET İÇEREN YORUMLAR SİLİNECEKTİR***
Gülen ifade eklemek için işaretleri kullanın
:) (: :)) :(( =)) =D> :D :P :-O :-? :-SS :-t [-( @-) b-(

 
Tavizsiz © 2013. All Rights Reserved. Shared by WpCoderX
Top