Memelerin mülkiyeti Memelerin vardı memelerin kahramandı, sonrası iyilik güzellik" dizelerindeki memeler kime aittir?
Tanrıçaların evladını emzirerek başlattığı meme iktidarı makus tarihe ne zaman yenik düştü?
Emzirirken kutsal, yatakta şehvetli, tarih, çeşitli evrelerinde günahkve lanetli memeler aşkın erotik nesnesi haline nasıl geldi?




Daha iyi savaşabilmek için tek göğüslerini kesen amazonlar, 1960'larda sutyenlerini yakan feministler. Memeye dair simgelerin tümü, erkek dünyasından besleyerek gelişir.

Kadının kendi memesi üzerinde mülkiyeti yoktur. Kozmetik dünyasının çarpık ikonlarına bakıp memelerini büyütür, ve küçültür. Estetik operasyonların en çok meme ile ilgili olanlarına karşıyım. Çünkü kadının kapitalizme yenildiği andır. Kendi bedenini tanımadan, onları şehvetli iki elma gibi tepsiye koyup, fallus iktidanna sumak için bıçak altına yatılır. Üstelik yıllar kadın boyu utanmıştır o memelerden, aklına onları sevmek ve barışmak gelmez.





Senin memelerin küçük diyen sığırcana "Senin de beynin küçük, düş dünyan küçük, hayatın bir çarpık cinsel arızalar karnavalı" diyemez. Oysa o meme mülkiyetimemeler Fransız devrimin, temel hareket noktalanndan biridir. Kadınlar sütanneye vermek yerine bebeklerini kendileri emzirmeye kalkarak, kolektif hayat ve sosyal devlet adına ilk adımı attılar.




Kadın memesini karşı tarafın haz nesnesi olarak algıladığı için asla ona gereken önemi vermez. Yatağa memeleri ile girmez mesela, iki şehvet topu ile girer ve bu şehvet tek kişiliktir. Kadın asla korumaz memelerini, meme kanseri ile tesadüfen karşılaşır.



Oysa erken teşhis edilse, bıçak kemiğe dayandığında doktora gidilmese, kadının hayatı kurtulabilir.
Hep ertelenir rutin meme kontrolü. Eğitimsiz kadın, işin ciddiyetini kavramadığından gitmez doktora.
Eğitimli kadın da hep aksatır, önem vermez. Çünkü sağlığın dışında meme ile ilgili başka dertler vardır.
Büyüklüğü, küçüklüğü, süt vermesi bereketi.. Sonra zamanında fark edilemeyen bir tümör kadının hayatını alt üst eder.




Bırakın doktora gitmeyi, birçok kadın kendine dokunamaz bile rutin  meme muayenesinin ne olduğunu bilmez. Çünkü nasılsa erkek dünyasının emrindedir memeler.
Sonra o meme kansere yenilince, yıllardın emzirdiği erkek kadının hayatından gidiverir. Bakakalır kadın giden geminin ardından, artık hem kanser hem de yalnızdır. Üstelik yıllar boyu karşı tarafa haz vermek için taşınan memelerde terk edilmiştir. Bu ülkede meme kanseri yaşayan kadınların erkek yakınları da fena halde bilgisiz olduklarından kadınları terk etmeyi seçerler. Sonra kadını tek başına yapayalnız zor bir süreç bekler. İşte o zaman kadın barışır memesi ile. Memelerinin mülkiyetini geri kazanır.



memelerBu yazıyı okuyan tüm kadınlara sesleniyorum, meme kanserinde erken teşhis çok önemlidir. Korkmadan, utanmadan, sahip çıkmaya bilerek rutin kontrollere gitmek gerekir. Yıllar boyu, fantezilerini kadınların göğüs kafesinde yaşayan erkeklerde bence partnerlerini uyarmalı. Büyüktü, küçüktü yuvarlıktı, sarkıktı sözcüklerinin dışında, acaba sağlıklı mı, hayatımdaki kadının yaşam pınarları, diyerek kadına bu mücadelede destek olmayı öğrenmeliler.
Memelerin mülkiyeti kadına aittir. En çok da bu yüzden rutin kontrollerimizi aksatmayalım..
Şok Günlük Gazete

Yorum Gönder Blogger

DİKKAT!
İfadeler şekiller, jpg, gif, png,bmp formatlarında resim, foto, video, müzik ekliyebilirsiniz.Resim eklemek için-- [img] resim linki [/img] // Müzik eklemek için :-- [nct]Müzik linki [/nct] Youtube Video ekleme:-- [youtube] Youtube Video Link [/youtube] Link kapanış kutucukların arasına boşluk bırakın
***KÜFÜR HAKARET İÇEREN YORUMLAR SİLİNECEKTİR***
Gülen ifade eklemek için işaretleri kullanın
:) (: :)) :(( =)) =D> :D :P :-O :-? :-SS :-t [-( @-) b-(

 
Tavizsiz © 2013. All Rights Reserved. Shared by WpCoderX
Top