Kupürün MetniSeksten tam anlamıyla zevk almanızı engelleyen ve hatta sizi seksten soğutan en önemli şeylerin başında orgazm olamama sorunu geliyor olabilir. Kadınları bu zevkten mahrum eden nedenleri öğrenerek sorunu çözebilir ve çok daha mutlu bir hayat yaşayabilirsiniz. Yakın kız arkadaşlarınızla aranızda konuşurken, erkek arkadaşlarıyla ne kadar muhteşem bir seks hayatları olduğunu dinlediğiniz anlar mutlaka olmuştur. Ama kimse, en yakın arkadaşınız olmadığı sürece, yatakta sorunlar yaşadığını, seks hayatının hiç de düşünüldüğü gibi güzel olmadığını ve hatta orgazm olamadığını söylemez. Yatak odasında yaşanan sorunlar arasında orgazm olamama durumu özellikle öne çıkıyor. Bu sorunu yaşayan kadınların yüzde 5'i ila 10'u arasında kalanlar. 

bu kelimenin anlamını bile bilmiyor; anorgazmi denilen orgazm olamama sorununu yaşayabiliyor.
Başlangıç aşamasında anorgazmi rahatsızlığı yaşayan kadınlar şimdiye kadar hiç bu zevki tatmadıklarından şikayet ederken, ikinci aşamada olanlar aniden orgazm olma kabiliyetini kaybeden kadınlardan oluşuyor. Durumsal anorgazmide ise mastürbasyon gibi sadece belirli durumlarda orgazm yaşanabiliyor. Bu, en sıklıkla rastlanan rahatsızlık çeşidi ve kadınların yüzde 70'i hayatlarının bir döneminde bunu mutlaka yaşıyor.

SEBEPLERİ ÇOK FARKLI
Anorgazminin fiziksel ve psikolojik pek çok sebebi var. Bu nedenle, bu sıkıntıyı yaşayan kadınların, sorunun sadece kafalarında olduğunu düşünmemeleri gerekiyor. Diğer sağlık sorunları gibi bunun da bazı belirtileri ve tabii ki tedavi yöntemleri var.

Orgazm yaşayamamanın fiziksel sebepleri arasında bazı yaralar ve jinekolojik operasyonlar sonucunda oluşan sinirsel tahribat olabiliyor. Diğer yandan, bazı tedavi yöntemleri de bu duruma yol açabiliyor.

Uzmanlar, ayrıca tansiyon tedavileri ve antidepresanları da suçlu olarak gösteriyorlar. Alkol de zaman zaman önemli bir etken olarak devreye girebiliyor. Elbette psikolojik sebepler de en az fiziksel olanlar kadar önemli. Huzursuzluk ve depresyon gibi akıl sağlığını ilgilendiren problemler yatakta sorunlar yaşanmasına sebep olabilir.
Suçluluk duygusu, dini ve kültürel bazı inançlar ve hamile kalma veya cinsel yolla bulaşan bir hastalık kapma korkusu da bu hastalığa yol açan sebepler arasında yer alıyor. Bunlardan hiçbirinin tedavisi kolay değil ama yavaş ve düzenli bir terapi ile iyi bir ilerleme kaydedilebilir.
OYUN ZAMANI
26 yaşındaki yönetici asistanı Eyşan, antidepresan kullandığı bir dönemde anorgazmi yaşamış. "Zorlu bir dönemden geçiyordum. Bir yandan doktoramı bitirmeye çalışıyor, bir yandan da epm için Amerika'da bulunan sevgilimle ilişkimi uzaktan uzağa yürütmeye çabalıyordum. Uyuma zorluğu çekmeye başlayınca bir doktora gittim ve onun önerisiyle bazı rahatlatıcı ilaçlarla birlikte antidepresanlar kullanmaya başladım." İlaçlar işe yaramış ve zaman içinde işler yoluna girmeye başlamış. Ama erkek arkadaşını ziyarete gittiğinde bazı yan etkiler olduğunun farkına varmış: "Ne yaparsam yapayım orgazm olamıyordum. Seks yapma isteğim azaldığı gibi, sevişme esnasında 'Haydi biraz ecele et de şu işi bitirelim artık' diye düşünmeye başlamıştım." Eyşan şanslıymış çünkü erkek arkadaşı ona bu konuda destek olmuş ve son derece anlayışlı davranmış. Belki biraz heyecanlanır da her şey yoluna girer diye onu elinden tutup erotik oyuncaklar satılan bir mağazaya bile götürmüş. Sonra bazı kitaplar satın almışlar. Sonuçta Eyşan, geleneksel heyecanlanma metodlarıyla sıkıntılarından yavaş yavaş kurtulmaya başlamış.

Hatta son dönemde bu konuda ciddi bir ilerleme kaydettiğini eklemekte de çekinmiyor. 

PARTNERİNİZLE KONUŞUN
Eğer problem yaşıyorsanız bir jinekologa giderek sorununuzun tam olarak ne olduğunu öğrenmelisiniz. Doktorunuz probleminizin ne olduğunu belirlediğinde sizi bir psikologa da yönlendirebilir.

Anorgazminin cinsine göre tedavi yöntemleri de değişiklik gösteriyor. Hayatları boyunca hiç orgazm olamamış kadınlar, uyarılmaktan zevk alabilmeleri için çeşitli tedavi yöntemlerine başvuruyorlar. Orgazm olamıyor veya seks sırasında kontrolü kaybetmek konusunda kendinizi çaresiz hissediyorsanız ya da en basitinden orgazm olma şeklinizi ve orgazmınızın şiddetini beğenmiyorsanız sistematik bir şekilde bu konulara eğilen terapinin sonuçlarından memnun kalabilirsiniz. 
tkinci aşamada anorgazmi rahatsızlığı yaşayan kadınlar ise kendilerini şanslı saymalı.


Çünkü onlar orgazmın nasıl bir şey olduğunu ve orgazma nasıl ulaşacaklarını biliyorlar; en azından fiziksel olarak bu yetiye sahipler. Bu kadınlar için terapi genellikle orgazmı teşvik edici hareketler konusunda repertuarı genişletmek amacıyla yapılıyor.


Durumsal anorgazmi olan kadınlar ise orgazma ulaşmalarını sağlayacak durumları tespit etmek konusunda yardıma ihtiyaç duyuyorlar. Bu sorunlar belirlendiğinde, iletişim teknikleri konusunda çözümler aranıyor. 24 yaşındaki Burcu, 17 yaşındayken ilk seks deneyimini yaşamış: "İlk seks deneyimi konusunda planlar yapıyor, her şeyin mükemmel olmasını istiyorduk. Erkek arkadaşım bana bu konuda hiç baskı yapmıyordu. Yine de o an geldiğinde kendimi çok kötü hissettim. O kadar korktum ki. yataktan koşarak uzaklaşmak istedim. Vajinamdaki tüm kaslar gerildiğinden çok acı çekiyordum.

Sonuçta hiçbir şey yapamadık." Burcu, liseyi bitirip üniversiteye başladığında da partnerleriyle aynı sorunu yaşamış. Her sevişmede aynı sıkıntıyı yaşadığından birleşme çok acılı oluyormuş. Bu yüzden orgazmın nasıl bir şey olduğu hakkında hiçbir zaman fikir sahibi olamamış.
Mastürbasyon esnasında da orgazm olamadığını fark edince birçok doktora gidip değişik tedavi yöntemleri denemiş. Hatta bir doktor, vajinasmı büyütüp kaslarını keserek onları gevşetebileceğini bile söylemiş. O kadar korkmuş ki, bu operasyonu yaptıramamış.
Yıllar sonra kendisini gerçekten seven bir erkek arkadaş bulduğunda, onun teşvikiyle bir terapiste gitmiş. Sonrasında yaşadıklarını şöyle anlatıyor: ''Başka kadınların da aynı sorunları yaşadığını öğrenmek bambaşka bir deneyimdi. Aylarca süren tedavi ve dokunma egzersizleri ile sevgilim ve ben sonunda amacımıza ulaştık.

Bu değişiklik birden olmadı. İlk orgazmımı yaşadığım gece çok şaşırdım çünkü hiç öyle bir şey beklemiyordum. Mutluluktan bütün gece ağladım." Çoğu kadın, "Nasılsa orgazm olamıyorum ama seks de güzel bir şey" deyip bu konuya ciddiyetle eğilmiyor. Eğer siz de seks hayatınızla ilgili sıkıntılar yaşıyorsanız mutlaka bir uzmana danışın. Unutmayın, bu hayatı sadece bir kez yaşıyorsunuz ve her şeyden sonuna kadar zevk almalısınız. ¦ Orgazm olma sorunu yaşıyorsanız yatakta farklı yöntemler deneyebilir ya da bu konu üzerine çalışan bir uzmandan yardım isteyebilirsiniz.

Yorum Gönder Blogger

DİKKAT!
İfadeler şekiller, jpg, gif, png,bmp formatlarında resim, foto, video, müzik ekliyebilirsiniz.Resim eklemek için-- [img] resim linki [/img] // Müzik eklemek için :-- [nct]Müzik linki [/nct] Youtube Video ekleme:-- [youtube] Youtube Video Link [/youtube] Link kapanış kutucukların arasına boşluk bırakın
***KÜFÜR HAKARET İÇEREN YORUMLAR SİLİNECEKTİR***
Gülen ifade eklemek için işaretleri kullanın
:) (: :)) :(( =)) =D> :D :P :-O :-? :-SS :-t [-( @-) b-(

 
Tavizsiz © 2013. All Rights Reserved. Shared by WpCoderX
Top