İstisnalar kaideyi bozmasa da erkeklerin büyük çoğunluğunun eşlerini ya da sevgililerini aldattığı su götürmez bir gerçek. Peki, yaşları ya da konumları ne olursa olsun, erkeklerin vazgeçmediği bu yasak duygunun sebepleri neler?

Uzmanlara göre, erkeklerin eşlerini ya da sevgililerini başka kadın veya kadınlarla aldatmasının pek çok sebebi ve yöntemi var.

İşte bu sebep ve yöntemlerden en çok karşılaşılanları...


Erkeklerin aldatması için mutlaka bir sebep gerekmez. Evliliği mükemmel olan bir erkek de aldatabilir. Anlık cinsel dürtülerine mağlûp olup bir kadınla birlikte olabilirler. Sonra o kadını yolda görse belki tanımaz bile bir erkek. Anlık cinsel dürtülerin çok ötesinde duygularla, romantik sebeplerle aldatan erkekler de yok değil.
Egolarını tatmin için Erkekler kimi zaman kendi egolarını tatmin etmek için eşlerini aldatırlar. Başka bir kadınla yaşanan seks, erkeğin egosunu tatmin eder. Erkeklerin çoğu ne kadar çok kadınla birlikte olursa, kendine o kadar çok güven duyar.


Seks için Erkeklerin çoğu eşlerini seks için aldatır. Çünkü erkekler rahatlıkla, bir kadına karşı duygusal bir şey hissetmeden seks yaşayabilir. Genellikle uzun süre aynı kadınla birlikte olmaktan sıkılan erkek, başka kadınlarla da cinsellik yaşamak ister. Çoğu zaman, başkasıyla seks yaparak eşini aldatan erkek, eşini seviyordun ancak fantezilerini sevgilisiyle gerçekleştirmek, ona heyecan verir.


Yeni heyecanlar için Uzun süreli ilişkilerden çabuk sıkılan erkek başka kadınlara yanaşarak heyecan duyar. Bazen bir ilişki ne kadar iyi olursa olsun, heyecan bittiği için erkek, yeni bir oyuncak bulmuşçasına başka kadınlara yönelir.


Daha kolay yapabildikleri için Erkekler aldatır, çünkü bu işi kadınlara oranla çok daha kolay yaparlar. Kadınlar daha duygusaldır ve aldatmak yerine terk etmeyi tercih ederler.
Avlanma içgüdüsü Erkeklerin çoğu, sosyal normlar yerine içgüdülerine göre davranırlar. Özellikle genç erkekler kızları avlanmayı bekleyen canlılar olarak nitelendirirler ve kızları elde etmeyi kendilerine hedef olarak belirlerler.

Kupürün MetniYaşlanma korkusuna karşı koymak için Erkekler, özellikle orta yaş bunalımına girdikleri zaman eşlerini aldatmaya başlarlar ve bu sayede kendilerine olan güvenlerini tazelerler.

Aldatmak nedir?

Kaç çeşit aldatma vardır, aldatılan kişi affedilir mi?

Kişinin hayatına ne gibi zararlar verir?


aldatma İnternette aldatma Evliliği kötü olmayanlar, aldatmayı asla düşünmeyenler, karakteri aldatmaya uygun olmayanlar bile internette aldatabilirler. Çünkü; önce her şey çok masum niyetlerle başlar: 'Sadece sohbet etmek istiyorum' gibi. Sohbet flörte dönüşünce, kendini aldatmak kolaydır: 'Nasıl olsa birbirimizi görmemiz bile mümkün değil'. Bir de bakarsınız, ateş bacayı sarıvermiş. Ne yapmalı? Bu tür aldatma, çok sinsice ruhu ele geçirdiği, aldatma niyeti olmayanı bile baştan çıkardığı için, en iyisi, evlilerin internet sohbetlerinden (bilhassa karşı cinsle sohbetten) tamamıyla uzak durmalıdır.


Tek gecelik ilişkiler Erkeklerin sık başvurduğu bir yöntemdir. Barda flört ettiği bir kadınla veya bir fahişeyle beraber olan erkekler az değildir. Ahlaken çok kınansa da, evliliğe en az zarar veren aldatma türü budur. Erkek için tek gecelik ilişki son derece önemsiz ve gelip geçicidir..
Uzun süreli gönül ilişkileri Uzmanlar bu tür ilişki biçiminin aldatılandan çok aldatana zarar verdiği görüşünde hem fikir. Erkek karısını sevdiği halde başka bir kadınla uzun süreli gönül ilişkisi yaşayabilir. Erkek, iki ayrı kadının duygusal beklentileri arasında bunalır. Bir yanda karısı ve çocukları yani ailesi, öte yanda gönlünü kaptırdığı başka bir kadın... Ne yapacağına karar veremez, verse kararından cayar, caymasa kararını uygulayamaz. Bu tür aldatmada, ortada ciddi psikolojik yaralanmalar vardır.

Aldatan eve mi dönecek, sevgilisine mi gidecek? Aldatılan boşanacak mı, her şeyi unutacak mı? Buna bir türlü karar verilemez. Bu hengâmede evlilik ilişkisi iyice bozulur. Psikiyatriste gidilirse, büyük fayda sağlanabilir.
Yapılacak şey önce psikolojik yaraları sarmak, sonra kesin kararın verilmesi, en son olarak da bu kararın uygulanmasıdır.

Aldatılmanın hangi boyutunda ayrılmalı ya da ilişkiyi kurtarmaya çalışmalı?
Ne zaman ayrılacaklarını, elbette eşlerin kendileri bilirler. Her türlü ihanetten sonra, evliliğin kurtulma ihtimali vardır. İhanet evliliği ciddi şekilde sarsar, ancak bazen ihanetten sonra evliliğin daha iyiye gittiği bile görülür. Esas olan, ilişkinin aldatmadan önceki kalitesidir. Daha önce ilişki iyiyse, böyle bir evliliği sürdürmek için çaba gösterilmelidir.
Evliliğin sonunu getiren, daha çok uzun vadeli gönül ilişkileridir.

seks ve gece 

Aldatılan ve aldatan eş neler yapmalı?


Hakikatin saklanmasını gerektiren tek durum, belki de aldatmaktır. Aldatan eş, bazen bunu itiraf eder. Bu, aldatılan eşi öldürmekten beterdir. 'Ben seni 10 yıl önce aldatmıştım' bile denmemelidir. Hatta diyelim seneler önce boşandığınız eşinizi gördünüz, ona bile 'Seni aldatmıştım' denmemelidir. Çünkü aldatıldığını bilmenin yarası, kolay kolay kapanmaz.

Çocuğu olan çiftlerde aldatılmaya nasıl yaklaşılman?
Uzmanlar, çocukların bu durumu bilmemeleri gerektiğini tavsiye ediyor. Böyle bir durumda karşılaştıklarında kadınların çocuklarını acılarına ortak kılarak babaya düşman etmeleri yapacakları en büyük hata olarak kabul ediliyor. Unutulmamalı ki aldattığı için evliliği biten bir eş de tıpkı başka sebeplerle boşanan diğer hem cinsleri gibi çok iyi babalık örneği gösterebilir.
Female  Antalya Aylık/ Dergi

Yorum Gönder Blogger

DİKKAT!
İfadeler şekiller, jpg, gif, png,bmp formatlarında resim, foto, video, müzik ekliyebilirsiniz.Resim eklemek için-- [img] resim linki [/img] // Müzik eklemek için :-- [nct]Müzik linki [/nct] Youtube Video ekleme:-- [youtube] Youtube Video Link [/youtube] Link kapanış kutucukların arasına boşluk bırakın
***KÜFÜR HAKARET İÇEREN YORUMLAR SİLİNECEKTİR***
Gülen ifade eklemek için işaretleri kullanın
:) (: :)) :(( =)) =D> :D :P :-O :-? :-SS :-t [-( @-) b-(

 
Tavizsiz © 2013. All Rights Reserved. Shared by WpCoderX
Top