İnternet üzerinden müzik ve film indirenlere karşı sert önlemler geliyor.
Ekim ayında başlayacak uygulamada dosya indirenler ‘fikir hırsızı’ sayılacak, yüklü miktarda para ödeyecek ve hapse girecekler...

Müzik ve sinema sektörünü büyük maddi kayıplara uğratarak üretimin düşmesine neden olan, 'internetten dosya indirilmesine' sıkı takip ve cezai yaptırım getiriliyor. Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu'nda yapacağı değişiklikle, internetten 'fikir hırsızlığına' karşı uyarı, idari para ve hapis cezasısı verilecek.

ÖDÜL VERİLECEK

 Telif Hakları ve Sinema Genel Müdürü Abdurrahman Çelik, telif haklarının korunmasına ilişkin çalışmayı yaptıklarını söyledi. Çelik, düzenleme çerçevesinde görev yapan denetim komisyonu üyeleri ve emniyet görevlilerine ödül verileceğini kaydetti. 'Korsan' yerine 'fikir hırsızlığı' ifadesini kullanmaya özen gösterdiklerine işaret eden Çelik, “Bundan sonra onların ismi hırsızdır” diye konuştu. Söz konusu değişiklikleri ekim ayı sonuna yetiştirmeyi hedeflediklerini bildiren Çelik, işi ticarete dökenlerin yanında, özellikle gençlerin bilinçsiz olarak bu eylemi yaptıklarını kaydetti.

'ONLAR HIRSIZDIR'
 Birçok ülkede bu suçu işleyenlere rekor cezalar geldiğine dikkati çeken Çelik, “Bizde de en radikal değişiklik bu olacak. Kullanıcılara cezai yaptırımlar gelecek” ifadelerini kullandı. Çelik, yapılacak yasal düzenlemeyle ilgili şu bilgileri verdi: “Hemen hemen diğer dünya ülkelerindekine yakın bir sistem olacak. Birkaç sefer uyarı, idari para cezası, ardından çok ısrarcı olunuyorsa hapis cezası verilebilir. İnternet servis sağlayıcılarına da belli yaptırımlar getireceğiz. Eğer ilgili kuralları yerine getirmezlerse cezai işlem uygulayacağız.”

TÜRKİYE'YE ABD ÖRNEĞİ

Abdurrahman Çelik şunları söyledi: “ABD’de müzik ve film dosyası indirenlere uyarı e-postası gitti. Sonra vatandaş konuya duyarlılık gösterdi ve yüzde 70 oranında bıçak gibi kesildi. Kalan yüzde 30 oranındaki bölümle ilgili de yasal işlemler yapıldı. İnternetten müzik indiren bir Amerikalı öğrenciye 675 bin dolar ceza kesildi. Bu yapıyı işletirsek başarılı oluruz.”
bugun.com,tr

Yorum Gönder Blogger

DİKKAT!
İfadeler şekiller, jpg, gif, png,bmp formatlarında resim, foto, video, müzik ekliyebilirsiniz.Resim eklemek için-- [img] resim linki [/img] // Müzik eklemek için :-- [nct]Müzik linki [/nct] Youtube Video ekleme:-- [youtube] Youtube Video Link [/youtube] Link kapanış kutucukların arasına boşluk bırakın
***KÜFÜR HAKARET İÇEREN YORUMLAR SİLİNECEKTİR***
Gülen ifade eklemek için işaretleri kullanın
:) (: :)) :(( =)) =D> :D :P :-O :-? :-SS :-t [-( @-) b-(

 
Tavizsiz © 2013. All Rights Reserved. Shared by WpCoderX
Top