İzmir'de 5 yıl önce kaybolan işadamı Sezai Rahmi Özden'in iskeleti toprağa gömülü olarak bulunmuştu.
İşadamını, hisselerini ele geçirmek isteyen ortağı ve avukatının vahşice öldürdüğü ortaya çıktı. Zanlıların işadamının başını kesip denize attığı belirlendi.
Katiller, suçu başkasının üzerine yıkmak için de işadamının parmaklarından birini kesip saklamışlardı Sezai Rahmi Özden Rahmi Özden'in kemikleri, işadamı kaybolduktan 5 yıl sonra bulundu.
Talat Tekkılıç I Mustafa Edik I G.M. Baltacı Zanlıların polis aracına bindirilmesi sırasında Sezai Rahmi Özden'in oğlu Süleyman Özden Emniyet Müdürlügü'nün önünde bekliyordu. Zanlıları gören Süleyman Özden "Gözlerimin içine bakın. Canımızı aldınız.
Kansızlar" diye bağırdı.
İzmir Aliağa'da yaşayan işadamı Sezai Rahmi Özden, sahibi olduğu Sözden Demir Çelik Fabrikası'nın hisselerinin bir kısmım ortağı Mustafa Edik'e devretmişti. Say Metal adlı şirketi de Erol Evcil'in adamlarına devreden Sezai Rahmi Özden Ekim 2004'te ortadan kaybolmuştu.
O tarihten beri kayıp olan Sezai Rahmi Özden'in dosyası 2007'de yeniden açıldı. Polis, şüphelendiği zanlılar hakkında mahkeme kararı ile dinleme karan çıkarttı. Teknik takip sırasında Mustafa Edik ve Sezai Rahmi Özden'in avukatı Talat Tekküıç'm çıkar amaçlı suç örgütü kurdukları tespit edildi.
Şoför itiraf etti 2.5 yıllık teknik takibin ardından geçen çarşamba günü operasyon düzenleyen polis, 12 kişiyi gözaltına aldı. 'Piramit' adlı operasyonda yakalanan zanlılar arasında yer alan avukat Talat Tekkılıç'ın şoförü Güneş Murat Baltacı, Sezai Rahmi Özden'i nasıl öldürdüklerim itiraf etti. Güneş Murat Baltacı'nın ifadesine göre Mustafa Edik ve Talat Tekkılıç, Erol Evcil'in adamlarına satılan Say Metal'in de hisselerim ele geçirmek istiyordu. îki suç ortağı bu amaçla Sezai Rahmi Özden'e "Savcılığa gidip 'Erol Evcil şirketimin hisselerini zorla elimden aldı' diye suç duyurusunda bulun.
Böylece şirket hisselerini geri alabiliriz" diye baskı yapıyordu. Fakat Sezai Rahmi Özden bu baskılara direniyordu.
Uyuşturucu verdiler Mustafa Edik ye Talat Tekkılıç Ekim 2004'te Sezai Rahmi Özden ile Kocaeli Dilovası'nda bir fabrikada buluştu. Sezai Rahmi Özden yine baskılara direndi. Bunun üzerine işadamının kahvesine uyku ilacı attılar. Hacın etkisiyle Sezai Rahmi Özden, ortağı ve avukatının baskısına razı oldu. Polise gitmek için Bursa'ya doğru yola çıktılar.
Bu sırada uyuşturucunun etkisi geçince Sezai Rahmi Özden, Erol Evcil'den şikayetçi olmaktan vazgeçti. Bunun üzerine avukat Talat Tekkılıç tabancasıyla işadamı Özden'i başından vurup öldürdü.
Alçı kalıbına koydular Mustafa Edik ve Talat Tekkılıç cesedi bagaja koyarak izmir Gaziemir'e gittiler. Burada çete üyeleri işadamının tanınmaması için başım, parmak izinin alınmaması için de ellerini kesti. İşadamının elbiselerim yakıp cesedini de gömdüler. Sezai Rahmi Özden'in başım ve ellerini de bir alçı kalıbına koydular. Alçı kalıbı da donduktan sonra Gümüldür'de denize attılar.
Tetiği çeken felç oldu Bu arada cesedin bulunması halinde suçu başkasının üzerine atabilmek için işadamının bir parmağım da kesip sakladılar. Çete üyeleri bu parmağı başka birinin otomobiline bırakıp şüpheleri o kişinin üzerine çekmeyi planlıyordu.
Zanlılar olayda kullanılan tabancayı izmir Karaburun'da denize attı. Işadamma ait araç ise Uşak'ta yakıldı. Zanlılardan ll'i adliyeye sevk edilirken belden aşağısı felç olan ve kanser tedavisi gören Avukat Talat Tekkılıç'ın Atatürk Devlet Hastanesi'nde tedavi altında tutulduğu öğrenildi.
Posta

Yorum Gönder Blogger

DİKKAT!
İfadeler şekiller, jpg, gif, png,bmp formatlarında resim, foto, video, müzik ekliyebilirsiniz.Resim eklemek için-- [img] resim linki [/img] // Müzik eklemek için :-- [nct]Müzik linki [/nct] Youtube Video ekleme:-- [youtube] Youtube Video Link [/youtube] Link kapanış kutucukların arasına boşluk bırakın
***KÜFÜR HAKARET İÇEREN YORUMLAR SİLİNECEKTİR***
Gülen ifade eklemek için işaretleri kullanın
:) (: :)) :(( =)) =D> :D :P :-O :-? :-SS :-t [-( @-) b-(

 
Tavizsiz © 2013. All Rights Reserved. Shared by WpCoderX
Top