Bitkisel Haber internet sitesinin Köşe yazarı ( ZIT KÖŞE ) Durmuş Çelikli - Çok çarpıcı konulara değinmiş mutlaka okumalısınız.

Teknoloji hızla gelişiyor, çocukluğumda kocaman radyoları görmüştüm, siyah beyaz bir televizyonumuz vardı. Renklisi çıktığında mağazaların vitrinlerinde hayranlıkla izlerdi toplanan insanlar. Çok büyük bir olaydı. Tek kanallı siyah beyaz televizyon döneminden, renkli yüzlerce hatta binlerce kanala geçtik.Bİlim kurgu filmlerinde izlediklerimiz birer birer gerçek oluyor. O zamandan bu zamana hızla gelişen bilime yetişmek nerdeyse imkansız gibi olmaya başladı. Cep telefonları çıktığında yeni aldığımız modeli daha doğru dürst kullanmasını özelliklerini tanımadan yeni modeller üst üstte geldi. Bilgisayar dünyasında ilk bildiğim microsoft chatti karikatürlüydü. Ardından sesli görüntülü chattler ve birçok programlar peşpeşe geldi.
Herşey okadar hızlı gelişiyorki. Bazı dönemler insanlar gazaba uğramış öyleki anlata anlata bitirilemiyen mısır medeniyeti, mayalar şimdi sadece efsane olmuş. Yaptıkları eserler bugün bile bilim adamları tarafından incelenmekte. Nuh tufanı, sodom ve gomore, lut kavmi yaşadıkları kıyametlerle yokmuş. İnsanın aklına şöyle bir soru geliyor, gelecekteki kıyamet acaba teknoloji kıyamatimi olacak ?

Çok hızlı gelişen bu teknolojinin bir sonu olacakmı? Yoksa tenoloji gelişimi  insanlığın sonumu olacak ?

Her gün yeni icatlarlar yapan bilim adamları, yapılan icatların insan sağlığına zararlı olduğunu söyleyen yine bilim adamları.

İşte size bir kaç örnek:

Cep telefonu: Fırat Üniversitesi'nde (FÜ) yapılan araştırmada, cep telefonlarının baş ağrısı, unutkanlık, dikkatsizlik artışı, refleks kaybı, kulaklarda çınlama, gözlerde kararma, çapaklanma ve yanmaya neden olabileceği tespit edildi.

Tasarruflu ampül: Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Osman Çerezci, Öğrencilerin çalışma masalarında tasarruflu ampul kullanmamak lazım. Neden? Çünkü tasarruflu ampullere yakın duruyorsanız çok şiddetli bir radyasyonla baş başa kalırsınız. Bunun için baz istasyonunun yanına gitmeye gerek yok.

Mikro dalga fırın: Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Osman Çerezci,Mikrodalga fırın çalıştığı zaman evinizde baz istasyonu var demektir. Mikrodalga fırın çalıştığı zaman çocuğun baş hizasında olmamalı. Mikrodalga fırının bulunduğu duvarın arkasındaki odada çocuk beşiği bulunmamalı. Çalışırken hiçbir zaman yanında durmayın. En az bir metre uzağında olun. Mikrodalga fırın çalıştığı zaman evinizde baz istasyonu var demektir. Fırına çok yakınsanız baz istasyonuyla karşı karşıyasınız demektir.

Diğerleri: İngiltere'nin en etkili toksik kimyasal eksperlerinden Dr. Gwynne Lyons "Temel erkeklik özellikleri tehdit altında. Erkeklik için kırmızı bayrak çekilmiştir! Genç erkeklerin sperm sayıları babalarınınkiyle kıyaslandığında çok düşük seviyelerde kalıyor" diyor. Tüm bunların nedeni ise son 50 yılda hayatımıza 100 binden fazla yeni kimyasalın girmiş olması. Bu kimyasallar "endokrin bozucular" olarak adlandırılıyor ve cinsiyet hormonlarına zarar veriyor.



Damarlarınızda 500 kimyasal dolaşıyor

Plastik, deterjan, ilaç, kozmetik, krem, böcek ilacı, endüstriyel kimyasallar, ev eşyaları, mobilyalar, inşaat malzemesi, elektronik eşyalar, sebzemeyveler ve hazır gıdalarda bulunan bu kimyasallar, sperm sayısmda azalma, testis kanseri ve inmemiş testis (normalden daha küçük olan testis) gibi üreme sorunlarına ve hastalıklara yol açtığı gibi, anne karnındaki bebeği de etkileyebiliyor. Araştırmalara göre endokrin bozucu kimyasallara maruz kalan annenin bebeği erkek ise penis boyu normalden daha kısa oluyor. Hayvanlar üzerinde yapılan araştırmalarda ise çift cinsiyetlilik, erkeklerde yumurtalık oluşumu ve kadınlık hormonu salgılanması en sık rastlanan göstergeler. Üstelik bu göstergeler sonraki nesillere de genetik olarak aktarılıyor.

- Kanada, Rusya ve italya'da doğan kız bebek sayısı erkek bebek sayısından iki kat fazla.
Sperm sayısı 150 milyondan 60 milyona düştü - 20 ülkede yapılan araştırmalara göre, erkeklerde ortalama her mililitrede 150 milyon olan sperm sayısı son 50 yılda 60 milyona düştü.

- Güney Afrika antiloplarının testislerinde yapısal bozukluklar saptanırken, çizgili farelerin hiç sperm üretmediği rapor edildi.
- Hem penisi hem de vajinası olan hermafrodit kutup ayılarına rastlandı.
- Florida Üniversitesi'nde yapılan bir araştırmada, Florida civarında yoğun tarım yapılan bölgelerdeki erkek kaplumbağaların yüzde 40'ının hermafrodit (çift cinsiyetli) olduğu saptandı.
-Florida'da zirai ilaca maruz kalmış erkek timsahlarda testosteron seviyesi düşerken kadınlık hormonu olan östrojen seviyesinde artış gözlendi. Timsahların penis boyutlarının küçüldüğü ve üreme bozukluğu olduğu görüldü.
- 400'den fazla kimyasal maddeyle kirletilen Florida Büyük Göl civarında da çeşitli hayvan türlerinde feminenleşme saptandı. Erkek gümüş martılar ve doğanlarda yumurta üretiminde gerekli olan dişilik proteinleri olduğu görülürken, kel kartal türünün üreme kabiliyetini neredeyse yitirdiği saptandı.

3G sağlığımızı bozarmı ?

Teknolojinin yararları kadar zararlarınında olduğunu gördük. 3G dönemi Türkiyede başladı. 24 saat yazılı,sesli, görsel basında faydaları anlatıldı.
Ama 3G nin faydası kadar zararlarınında olabileceğini hiç düşündünüzmü?



Boğaziçi Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Selim Şeker çok ama çok önemli uyarılarda bulunuyor; Diyor ki, "Bu ateşi elinize almadan düşünün!"

Bu uyarı boşuna değil... Saydığı zararları öğrenince biraz içiniz ürperecek... İşte teknolojinin vereceği zararlar;

HANGİ HASTALIKLAR ARTACAK?

*"Kalp ameliyatı geçirmiş olanlar İstanbul gibi büyük metropollerde yaşayamaz hale gelecek.
*Alerji vakalarında büyük artışlar gözlenecek. İsveç'te yapılan bir araştırmada 3G sisteminin gelmesinin ardından alerji vakalarından büyük artış gözlenmiş.
*Almanya'da yapılan bir araştırmada da çocuklarda erken ergenlik ve obezite, kadınlarda menopoz sorunlarında artışlar ortaya çıkmış."

1 YERİNE 9 BAZ İSTASYONU


"Bu sistemde iletişim aracı olarak kullandığımız, bir odayı dolduran bütün elektrik aksamını bir telefona soktular. Bu teknoloji ile beraber bugüne kadar 1 baz istasyonu olan yerde, artık 9 tane baz istasyonu olacak! İngiltere'de 3G ile beraber baz istasyonu sayısı 50.000-70.000 civarında artış göstermiş. Daha çok baz istasyonu; daha çok radyasyon, daha çok manyetik kirlilik demek! 3G hem insan hem de çevre sağlığı açsından büyük riskler içeriyor.

3G'NİN İNSAN SAĞLIĞINA ZARARLARI

İsveç'te, 3G'de bulunan 3 UMTS sistemini test etmişler. İnsan vücudu üzerinde çok önemli zararları olduğunu görmüşler.
TV istasyonunda çalışan kişiler, çalıştıkları ortama girince bir ağırlık ve baş ağrısı hissederler, yoğun stres yaşarlar. Bunun sebebi o istasyonda bulunan alıcı ve vericilerdir.
Bazı alışveriş merkezlerine giren insanlar da rahatsızlık duyarlar, rahat nefes alamazlar, kalp hastaları daha fazla rahatsız olur. Bunun sebebi de o alışveriş merkezinde bulunan baz istasyonlarının sebep olduğu kuvvetli radyasyondur.
2G'nin DNA'yı olumsuz etkilediği, kansere sebep olduğu birçok ülkede yapılan bilimsel araştırmalarla kanıtlandı"

BAZ İSTASYONU ÖLÜM YAYIYOR


"Baz istasyonuna ilk 300 m mesafede oynayan çocukların, diğer çocuklara oranla %500 daha fazla kanser olma riski taşıdıkları yine bilimsel araştırmalarla kanıtlandı. Okul, hastane, park gibi alanların çevresinde kesinlikle baz istasyonu ve yüksek gerilim hattı bulunmaması gerekiyor. Bizim ülkemiz maalesef bu konuda da gariplikler ülkesi! Birçok hastane, park ve okul çevresi baz istasyonları ile çevrili."

CEP TELEFONU ÖLÜMCÜL BİR ALET


"Anne ve babalar cep telefonunu çocuklara ödül olarak kesinlikle vermemeli! Çünkü bu ödül değil, onların hayatından sağlıklarını çalan ölümcül bir alet!

BAZ İSTASYONLARINDA ÖRÜMCEK BİLE OLMAZ


"Dikkat edin baz istasyonlarında örümcekler yaşamaz, kuşlar da çevresine yuva yapmaz! Elektromanyetik kirlilik hayvanları ve doğal hayatı da çok olumsuz etkiliyor. Yeni sistem doğal hayatı tehdit ediyor!"

PEKİ ÇÖZÜM NE?


"Cep telefonlarının mümkün olduğunca az kullanılması gerekiyor. Çünkü sağlığa tamir edilemeyecek derecede büyük zararlar veriyor. Mevcut sistem insanları korumuyor. Sigara konusunda devlet ve toplum çok geç uyandı ama artık büyük hassasiyet gösteriliyor. Çok geç olmadan cep telefonu konusunda da aynı hassasiyetin gösterilmesi gerekiyor."


Sadece cep telefonları için değil bütün teknolojik aletleri kullanmadan önce mutlaka iyi düşünün, hayatımızdan çıkarıp atmamızın imkansız olduğu bu cihazları mümkün olduğunca az kullanmalıyız.

Kaynaklar:iyilikguzellik.com, Yeni Aktüel, iyibilgi.com, Zaman Gazetesi

Cep telefonu zararını anlatan video, beynimizi pişiren cep tel, bakın mısırları nasıl patlatıyor.Mısırı böyle patlatıyorsa kimbilir beyninizdeki hücreleri nasıl patlatıyor.



Yorum Gönder Blogger

DİKKAT!
İfadeler şekiller, jpg, gif, png,bmp formatlarında resim, foto, video, müzik ekliyebilirsiniz.Resim eklemek için-- [img] resim linki [/img] // Müzik eklemek için :-- [nct]Müzik linki [/nct] Youtube Video ekleme:-- [youtube] Youtube Video Link [/youtube] Link kapanış kutucukların arasına boşluk bırakın
***KÜFÜR HAKARET İÇEREN YORUMLAR SİLİNECEKTİR***
Gülen ifade eklemek için işaretleri kullanın
:) (: :)) :(( =)) =D> :D :P :-O :-? :-SS :-t [-( @-) b-(

 
Tavizsiz © 2013. All Rights Reserved. Shared by WpCoderX
Top