Kongreye, estetik cerrahlar ile jinekologların G noktası tartışması damgasını vurdu
G noktası tartışması!
Çok sayıda yabancı ve Türk doktorun katılımıyla düzenlenen kongreye, estetik cerrahlar ile jinekologların G noktası tartışması damgasını vurdu.

İki hafta önce Cevahir Otel Kongre Merkezi'nde yapılan '1. Uluslararası Kozmetik Jinekoloji Kongresi'ne estetik cerrahlar ile jinekologların G noktası (kadındaki yüksek haz bölgesi) tartışması damgasını vurdu.

Amerika'da G noktası müdahaleleri nedeniyle 'G-man' olarak adlandırılan jinekolog Dr. David Matlock'un G-shot olarak nitelendirdiği G noktası estetik operasyonları kongreye katılan kadın doğum uzmanları ile estetik cerrahlar arasında tartışmalara neden oldu.

ÖZEL DOLGULARLA BELİRGİNLEŞTİRİLİYOR

Dr. Matlock, klitorisin 3-4 santim arkasında olduğunu iddia ettiği G noktasına lokal anestezik maddelerle anestezi yaptıktan sonra bu bölgelerin özel doldurucular kullanılarak belirginleştirildiğini, ön plana çıkan bu bölgelerin kadında haz duygusunu artırdığını ifade etti. Dr. Matlock, bu işlemin yaklaşık 6 ay sonra tekrarlanması gerektiğini söyledi.

Dr. Matlock ile birlikte kongreye Amerika'dan katılan Dr. Gulahmet Zikria ve Dr. Troy Robbin Hailparn da konuşmalarında G-shot teknikleri ile kızlık zarı onarım yöntemleri hakkında bilgi verdiler. Bu konuyla ilgili Prof. Dr. Atilla Arıncı ve Prof. Dr. Teksen Çamlıbel'den görüş aldık:

'PSİKOLOJİK FAYDA SAĞLAR'

İstanbul Üniversitesi, İstanbul Tıp Fakültesi Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Atilla Arıncı:

Bence Amerika’da Dr. David Matlock ve diğer jinekologlar tarafından çok yaygın olarak uygulanan G noktası belirginleştirilmesi müdahalesi hastaya psikolojik faydadan fazla bir getiri sağlamayacak. Birçok kadın doğum otoriterlerince bile G noktasının belirli bir yeri olmadığı kabul ediliyor. Hal böyleyken sabit bir noktanın doldurularak hassaslaştırılması şeklindeki bir cerrahi müdahalenin de günümüz kanıta dayalı tıbbında yerinin olmadığı açık.

Bence G noktası denilen yer, kadın genital organı içindeki hassas herhangi bir nokta olabilir. Dr. David Matlock'un ve diğer jinekologların tarif ettiği şekliyle G noktasının vajina üst duvarının 3 santim arkasında belirli bir bölgede olduğuna dair ispat edilmiş bir çalışma yok. Ayrıca böyle bir noktanın her kadında mutlaka bulunacağına dair kati bir bilgi de elimizde mevcut değil.

G-shot denilen G noktası belirginleştirilmesi müdahalesi, benim düşünceme göre rekonstrüktif bir müdahale kapsamında düşünülmeli ve rekonstrüktif plastik cerrahlarca gerçekleştirilmeli. Biz estetik, plastik ve rekonstrüktif cerrahi uzmanları, bu hassas noktanın tesbitinde müdahale yapılacak kişinin geçmiş seksüel tecrübelerini dinliyoruz. Ayrıca yapılacak bir vajinal muayene ile de G noktasının gerçek yerini belirliyoruz.

Noktanın yeri kesin olarak belirlendikten sonra da rekonstrüktif yani yeniden oluşturma cerrahisi prensipleri çerçevesinde, dokuda uzun süre kalarak etkili olan filleri (doldurucu maddeler) bu noktanın belirginleştirilmesi amacıyla kullanıyoruz. Son dönemlerde yapmış olduğumuz çalışmalarda bu bölgenin kök hücre veya laboratuvarlarda üretilen hücre kültürü ile daha uzun süreli veye daimi kalıcılığı üzerine de çalışmalar yapıyoruz. Bu arada karın germe, yağ aldırma, meme estetiği gibi ameliyathane şartlarında yapılması gereken estetik operasyonların jinekologlar tarafından lokal anesteziyle muayenehanelerde yapılması son derece tehlikeli. Çünkü hayati riskler içeriyor. Zaten, ülkemiz sağlık otoriteleri de hukuki olarak böyle tehlikeli durumlara izin vermiyor.

'G NOKTASININ VARLIĞINA İNANMIYORUM'

Jinemed Hospital Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Prof. Dr. Teksen Çamlıbel:

Bir kadın doğum doktoru olan Dr. Grafenberg, G noktasını kendisinin bulduğunu iddia ediyor. Kadının vajina üst duvarının 3 santim gerisinde bir sertlik noktası var. Bu bölgede elle anlaşılabilen sinir hücreleri yoğunlaşıyor. Kadının orgazmı orada oluşuyor. Böyle pul kadar bir alandan söz ediliyor. Tıbbı olarak yapılan fizyolojik ve patolojik araştırmalarda böyle bir bölge gösterilemiyor. Buraya bazı maddeler enjekte edip bırakırsak kadının hazzı artar mı diye 8-10 yıldır tartışılıyor.

ABD’li David Matlock bu bölgeye kendi bulduğu özel bir dolgu maddesini enjekte ediyor. Kadın mutlu oluyor mu? Matlock, ‘Yüzde 50’si tatmin oluyor’ diyor. Bir başka Amerikalı kadın doktor Troy Robbin Hailparn ise bunu 20 kişiye uygulamış ve sadece 2 kişi mutlu olmuş. Tıbbı olarak gösterilemediği için ve yapılan enjeksiyonun da bir faydası olduğu kontrollü bir çalışma ile ortaya konulamadığı için bugün itibari ile böyle bir noktanın varlığına inanmıyorum. Etkinin Plasebo olabileceğini düşünüyorum. Konu suistimale çok açık bir durum olduğu için özellikle kanıta dayalı tıp prensipleri felsefesinde değerlendirilmeli. G-shot müdahalelerinin bugün için faydası olduğuna dair bir kanıt yok.

Yorum Gönder Blogger

DİKKAT!
İfadeler şekiller, jpg, gif, png,bmp formatlarında resim, foto, video, müzik ekliyebilirsiniz.Resim eklemek için-- [img] resim linki [/img] // Müzik eklemek için :-- [nct]Müzik linki [/nct] Youtube Video ekleme:-- [youtube] Youtube Video Link [/youtube] Link kapanış kutucukların arasına boşluk bırakın
***KÜFÜR HAKARET İÇEREN YORUMLAR SİLİNECEKTİR***
Gülen ifade eklemek için işaretleri kullanın
:) (: :)) :(( =)) =D> :D :P :-O :-? :-SS :-t [-( @-) b-(

 
Tavizsiz © 2013. All Rights Reserved. Shared by WpCoderX
Top