İstanbul-Bosna Hersek arasındaki mesafe ile İstanbul-Trabzon arasındaki mesafe yaklaşık aynı olmasına karşın uçuş bedelinin beş kat pahalı olması eleştiriliyor.

Bosna Hersek, tarihi dokusu ve çevresel güzellikleriyle Avrupa’nın en gözde turizm merkezlerinden biri olarak nitelendiriliyor.
 
Tarihi ve kardeşlik bağları ile tabiatı nedeniyle Türklerin gözde tercihleri arasında gösterilen Bosna Hersek ile Türkiye arasında karşılıklı olarak vize uygulamıyorlar. Bu nedenle birbirleri arasında gidip gelmek herhangi bir Anadolu kentine gitmek kadar kolay.
 
İSTANBUL’DAN HERGÜN UÇAK VAR
 
Bosna Air ile THY, İstanbul’dan Sarayova’ya, Saryova’dan da İstanbul hafta her günü karşılıklı sefer düzenliyor. Buna karşın Bosna Hersek-Türkiye arasında gidip gelmek isteyenleri bilet fiyatlarından şikâyetçi oldukları gözleniyor.
 
MESAFE AYNI FİYATI 5 KAT
Turizmciler İstanbul-Bosna Hersek arasındaki mesafe ile İstanbul-Trabzon arasındaki mesafe yaklaşık aynı olduğuna buna karşın uçuş bedelinin beş kat olduğunu belirtiyorlar. THY’nin sitesinde yapılacak kısa bir inceleme şikayetleri doğruluyor.
 


İstanbul’dan Trabzon gitmek istediğinizde THY ile 100 liraya uçabilirken aynı tarihte İstanbul Sarayova arasında uçmak ise tam 549 lira.


BOSNA HERSEK’E UÇMAK NEDEN PAHALI?
 
Bosna Hersek’e uçmanın pahalı olmasının en önemli nedeni rekabet eksikliğinin olduğu iddia edildi. İstanbul'dan Bosna Hersek'e Bosna Air ile Türk Hava Yolları uçuyor. İki firma arasında rekabetin olmadığı belirtiliyor. Gerekçe olarak ise THY’nin Bosna Air’in yüzde 49 hissesini satın alması olarak gösteriliyor.
 
Bosna’ya sık uçan Cihad Gökdemir; “iki firma uçuyor gibi gözükse de Bosna Air’in yönetimi THY’de olması nedeniyle aslında tek firma uçuyor. Bu nedenle bir rekabet söz konusu değil. Bu da iki ülke arasındaki ziyaret trafiğini azaltıyor. Bundan en büyük zararı ise Bosna Hersek görüyor” diyor.
timeturk.com/tr

Yorum Gönder Blogger

DİKKAT!
İfadeler şekiller, jpg, gif, png,bmp formatlarında resim, foto, video, müzik ekliyebilirsiniz.Resim eklemek için-- [img] resim linki [/img] // Müzik eklemek için :-- [nct]Müzik linki [/nct] Youtube Video ekleme:-- [youtube] Youtube Video Link [/youtube] Link kapanış kutucukların arasına boşluk bırakın
***KÜFÜR HAKARET İÇEREN YORUMLAR SİLİNECEKTİR***
Gülen ifade eklemek için işaretleri kullanın
:) (: :)) :(( =)) =D> :D :P :-O :-? :-SS :-t [-( @-) b-(

 
Tavizsiz © 2013. All Rights Reserved. Shared by WpCoderX
Top