Geçici dövme Piercing ve dövme, steril bir ortamda yapılmadığı zaman, yaptıran kişiye hepatit B, hepatit C, AIDS gibi bazı hastalıkların bulaşmasına neden olabiliyor.
Daha zararsız olduğu gerekçesiyle çocuklara dahi yaptırılan geçici kına dövmesi de en az kalıcı dövmeler kadar riskli. Kınayla yapılan dövmeler nedeniyle, kalıcı dövmelerde olduğu gibi alerji görülebiliyor. Anadolu Sağlık Merkezi’nden Dr. Figen Akın şunları söyledi:

“Dövmenin deri hastalıkları yönünden en çok görülen yan etkisi o bölgede kontakt dermatit meydana getirmesi, yani bir tür egzama tablosu oluşturmasıdır. Ayrıca açık tenli kişilerde ‘keloid’ adı verilen yaralar da oluşabiliyor. Piercing uygulanan kişilerde metal alerjisi varsa uygulama alanında ciddi kontakt dermatitler oluşabiliyor. Bazı metal alerjilerinde reaksiyon sadece piercing uygulanan alanla sınırlı kalmıyor. Alerjenin kan yolu ile sistemik dağılımı sonucu reaksiyon vücuda yayılarak daha ciddi boyutlara ulaşabiliyor.”
webhaber.com

Yorum Gönder Blogger

  1. I believe what you posted made a bunch of sense. But, what about this?
    what if you were to create a awesome post title? I mean, I don't wish to tell you how to run your website, however what if you added a post title that grabbed a person's attention?
    I mean "Ge�ici D�vme De Zararlı Mı?"
    is kinda vanilla. You should glance at Yahoo's home page and watch how they create article headlines to grab people to open the links. You might add a video or a related picture or two to grab readers excited about what you've written.
    Just my opinion, it might bring your posts a little livelier.
    My website ... latest epl transfer news

    YanıtlaSil
  2. My spouse and I absolutely love your blog and find the majority of your
    post's to be just what I'm looking for. Would you offer guest writers to write content available for you?
    I wouldn't mind publishing a post or elaborating on some of the subjects you write in relation to here. Again, awesome website!
    Have a look at my web page perfumes originales

    YanıtlaSil

DİKKAT!
İfadeler şekiller, jpg, gif, png,bmp formatlarında resim, foto, video, müzik ekliyebilirsiniz.Resim eklemek için-- [img] resim linki [/img] // Müzik eklemek için :-- [nct]Müzik linki [/nct] Youtube Video ekleme:-- [youtube] Youtube Video Link [/youtube] Link kapanış kutucukların arasına boşluk bırakın
***KÜFÜR HAKARET İÇEREN YORUMLAR SİLİNECEKTİR***
Gülen ifade eklemek için işaretleri kullanın
:) (: :)) :(( =)) =D> :D :P :-O :-? :-SS :-t [-( @-) b-(

 
Tavizsiz © 2013. All Rights Reserved. Shared by WpCoderX
Top