Durum vahim; gençler arasında aseksüel evlilikler artıyor, araştırmalar her üç çiften birinin sevişmediğini gösteriyor. Yaklaşık 30 yıldır cinsel sorunlarla uğraşan Prof. Dr. Arşaluys Kayır’a göre kariyer peşinde koşmak, para kazanmak, işi kaybetmemek için çok çalışmak, kişinin cinsel yaşamına daha az zaman ayırmasına neden oluyor. Çiftlerin çok iyi anlaşmasının da handikapları olduğuna değinen Kayır, cinsel haz alma konusunda da problem olduğuna dikkat çekiyor.
Çiftlerin en önemli sorunu nedir?
Kadının da, erkeğin de çok fazla çalışmaktan dolayı, 30’lu yaşlardan itibaren cinsel yaşamını ihmal ettiğini söyleyebilirim. Kariyer peşinde koşmak, para kazanmak kendilerini ihmal etmelerine neden oluyor.
Birbirlerini mi bulamıyorlar?
Buluyorlar. Bazen bulmak da iyi bir şey değil. “Çok iyi anlaşıyoruz, özgürüz, o bana karışmaz, ben ona karışmam” diyorlar. İyi ama o zaman da sevişmeye az zaman ayırıp, başka şeye daha çok vakit harcıyorlar. Leb demeden leblebiyi anlıyorlar ama arzunun spontane gelişini engellenmiş oluyorlar.
Sevişme yoran bir şey mi?
Kendiliğinden olduğu zaman dinlendiren bir şey. Ama günümüzde insan o kadar yoruluyor ve zamanı o kadar kıymetli ki, o enerji kalmıyor. Halbuki oturup gevşemeleri, birbirlerini baştan çıkarmayı akıl etmeleri lazım. Herkes birbirini baştan çıkarabilir. Cinselliğin en tatlı kısmı, baştan çıkarma kısmıdır. Bu yok oluyor. Kendini baştan çıkaramıyor ki karşısındakini çıkarsın.
Yani?
Çiftin birbirine kaliteli zaman ayırması zedeleniyor. Mesela, eğer bir sorun varsa, tedaviye gelin dediğimizde ya zamanı uymuyor, ya parası olmuyor. Parayı başka şeye yatırmış çünkü. Borç ödüyor. Eskiden sorunu anlamaları, bizi bulmaları yıllar sürerdi, şimdi anlıyor, buluyor ama hemen gelemiyorlar. Çünkü yeni evliler ve o kadar çok taksitleri var ki. Tedaviye ayıracak paraları yok.
 ASEKSÜEL EVLİLİKLER
Hattat Hastanesi Cinsel Wellness ve Kadın Cinsel Sağlık Klinikleri Direktörü Dr. Ece Hattat, Aile Sağlığı Araştırma Derneği olarak yaptıkları çalışmalarda Türkiye’de her üç çiftten birinin sevişmediğini bulduklarını belirtiyor: “Bu çok ciddi bir rakam. Günümüzde özellikle genç çiftler arasında aseksüel evlilikler çoğalıyor. İyi bir cinsel yaşam, çifti fiziksel tatminin çok ötesinde duygusal ve ruhsal olarak bağlıyor. Seksin sona erdiği çiftlerde dokunma, öpüşme ve diğer fiziksel yakınlaşmalar da son buluyor. Eşler birbirlerinden duygusal olarak da uzaklaşıyor. Genellikle eşlerden biri sorunu geçici bir durum gibi algılıyor. Ama bir süre sonra öyle olmadığını görünce huzursuzluk duymaya başlıyor. Evlilik mekanik bir hal alıyor. Arkadaşlık da bitiyor. Öfke duygularıyla birlikte duygusal boşanma süreci geliyor. Sevişmeyi ikinci plana atmak, geçici bir durum olduğu inancı ile uzun süre beklemek doğru değil. Çünkü bazen bu durumun altında çiftlerden birindeki gizli bir cinsel problem de yatabiliyor.” 
SEKSİN FAYDALARI  
-        Seks ömrü uzatıyor, yaşam kalitesini yükseltiyor.
·        Cinsel mutluluk kişiye genç bir görünüm veriyor. 3500 çift üzerinde yapılan bir çalışma, haftada üç kez seks yapan çiftlerin yapmayanlara göre yaklaşık 10 yıl daha genç gösterdiğini ortaya koydu.  
·        Haftada iki kez seks yapmak bağışıklık sistemini güçlendiriyor. Hastalık riskini yarı yarıya indiriyor. Bağışıklığı koruyan bazı maddeler düzenli cinsel hayatı olanlarda yüzde 30 daha fazla salgılanıyor.
·        Cinsellik aynı zamanda iyi bir egzersiz. Haftada iki kez seks yapmak yılda neredeyse 21.000 kalori enerji harcamanızı sağlıyor. Bu da yaklaşık 80 km koşmaya eş değer.
·        Kan dolaşımını hızlandırıp ağrıları dindiriyor.
·        Başta mutluluk hormonu olmak üzere hormonların düzenli çalışmasını sağlıyor.  
·        Anne ve çocuk arasında salgılanan bağlılık hormonları kaliteli bir cinsellik sonrasında partnerler arasında da salgılanıyor. Bu da çiftin genel ilişki kalitesini kuvvetlendiriyor.
·        Stresi azaltıyor.
rengarenkkirmizi.com

 Fahri Dr. Fahrettin en dandik yorumcu diyorki; Ne yazıkki bunun en büyük nedenlerinden biri kadınlarımız, Özellikle türk kadınları evlenene kadar yani köprüyü geçene kadar kendine bakıyor. Evlendikten sonra birde çocuk oldumu kendini salıyor. Bakımsız orası burası sarkmış çocukta oldu ya kendini aklınca sağlama almış, artık canı ne zaman isterse sevişir. Bin türlü bahane sıklıkla yaşanır. Gel zaman git zaman erkek bunalır bir şekilde boşalması lazım. Oda kendine yeni heycanlar aramak zorunda kalır bu çoğunun aslında elinde olmayan birşeydir. Çünki boşalması lazımdır, boşalmazsa strese girer, evlerde artan tartışmaların bir çoğunun altındaki gizli gerçek budur. Türk kadınları erkeklerin dilinden anlamıyor, onların ihtiyaçlarına cevap vermiyor. Sonuç ortada mutsuz evlilikler, sevişmeyen evliler. Bu yazıyı okuduysanız lütfen yorumlar kısmına paylaşmak istediklerinizi sizde yazın okuyanlar faydalansın.





Yorum Gönder Blogger

DİKKAT!
İfadeler şekiller, jpg, gif, png,bmp formatlarında resim, foto, video, müzik ekliyebilirsiniz.Resim eklemek için-- [img] resim linki [/img] // Müzik eklemek için :-- [nct]Müzik linki [/nct] Youtube Video ekleme:-- [youtube] Youtube Video Link [/youtube] Link kapanış kutucukların arasına boşluk bırakın
***KÜFÜR HAKARET İÇEREN YORUMLAR SİLİNECEKTİR***
Gülen ifade eklemek için işaretleri kullanın
:) (: :)) :(( =)) =D> :D :P :-O :-? :-SS :-t [-( @-) b-(

 
Tavizsiz © 2013. All Rights Reserved. Shared by WpCoderX
Top