Balıkesir'de, eşinin yüzü ile vücuduna kimyasal madde dökmesi sonucu görme bozukluğu yaşayan ve vücudunda yanıklar meydana gelen bir çocuk annesi kadın, kocasının gözaltına alındıktan sonra serbest bırakılmasına isyan etti.

Kadına şiddet sınır tanımıyor... Balıkesir'in Edremit ilçesinde yaşayan 29 yaşındaki Aysel Ulusu D., 6 yıl önce eşi A.D. ile severek evlendi. Evliliğinin ilk yıllarından beri kıskançlık yüzünden sürekli şiddete maruz kaldığını öne süren genç kadın evden ayrılmak istedi. Ancak buna karşı çıkan eşi iddiaya göre eter koklatarak bayıltmaya çalıştığı karısının yüzüne ve vücuduna içeriğinde asit olduğu öne sürülen kimyasal madde döktü. Hastaneye kaldırılan genç kadın tedavi altına alınırken, eşi de polis tarafından gözaltına alındı. Ancak A.D. bir gün sonra serbest bırakıldı. Tedavisinin ardından taburcu edilen ve görme bozukluğu oluşan genç kadın, olay günü eşiyle yine kıskançlık yüzünden tartıştıklarını belirterek, "Dizlerimden silahla vuracağını söyledi. Ben de korktum evden çıkmaya çalıştım. Ancak eter koklatarak beni bayıltmaya çalıştı. Oğlum o sırada 'Baba yapma' diye ağlıyordu. İçinde asit olan bir maddeyi bana ve oğluma döktü. Kendi elinde de yanıklar oluşunca hastaneye gidip, polise benim onu yaktığımı söylemiş" ifadesini kullandı. 5 yaşında bir oğlu olan genç kadın, eşinin serbest bırakılmasına bir anlam veremediğini söyledi. Serbest kaldıktan sonra da eşinin sürekli cep telefonuyla kendisini arayarak tehdit ettiğini öne süren Aysel Ulusu D., "Eşim beni öldürmek istedi. Buna rağmen sebest kaldı. Durumum ortada. Günde iki kere pansumana gidiyorum. Tüm bu yaşananlardan sonra hâlâ cep telefonumu arayarak tehditlerde bulunuyor. Devletten destek bekliyorum" dedi.

SORUŞTURMA SÜRÜYOR
Hem genç kadının hem de kocasının vücudunda yanıklar olduğunu belirten Edremit Kaymakamı Osman Tunç, gözaltına alınan A.D.'nin adli makamlar tarafından serbest bırakıldığını söyledi. Olayın meydana geldiği evden parmak izleri alındığını ve olayın nasıl olduğunun kısa sürede ortaya çıkarılacağını vurgulayan Tunç, "Eşler birbirini suçluyor. Adli makamlar olayı çok yönlü olarak soruşturuyor. Biz iki tarafın da tekrar birbirine zarar vermemesi için gerekli önlemleri alıyoruz" ifadesini kullandı. Türkiye Anneler Derneği Balıkesir Şube Başkanı Zekiye Seferbey, şiddetin her türlüsünü kınadıklarını belirtti. Seferbey, "Derneğimize gelen kadınların bazıları şiddete maruz kaldıklarını anlatıyor. Bu konuda gerekli desteği sağlamaya çalışıyoruz. Ancak kadınlar kocalarını şikâyet etmekten korkuyor. Çünkü gidecek yerleri yok. Bu konuda hükümetimizin yasal düzenlemeler yapması şart. Şiddete maruz kalan kadınlar hergün ölüm korkusuyla yaşıyor. Bu konumdaki kadınlar tespit edilip koruma altına alınmalı" şeklinde konuştu.

BARO'DAN DESTEK
Balıkesir Barosu Başkanı Yaşar Meyvacı ise Aysel Ulusu D.'ye istemesi durumunda hukuki yönden destek olacaklarını açıkladı.

BERGEN'İ HATIRLATTI
AYSEL Ulusu D.'nin yaşadıkları akla, bir dönemin ünlü şarkıcılarından Bergen'i getirdi. 1960 doğumlu Bergen, şiddet gördüğü için ayrılmak istediği kocası Halis Serbest tarafından 1986'da kezzaplı saldırıya uğramıştı. Tek gözü ile yüzünün bir kısmını yitiren şarkıcı, "Acıların Kadını" lakabıyla ünlendi, eşinden de Nisan 1989'da resmen boşandı. 11 albüm dolduran Bergen, uzun süre popülerliğini korusa da eski eşi yakasını hiçbir zaman bırakmadı. 29 yaşındaki şarkıcı, 14 Ağustos 1989'da Serbest tarafından kurşunlanarak öldürüldü.

Darp nedeniyle boynunda hasar var
Dün hastaneye giderek kontrolden geçen Aysel Ulusu D.'nin vücudunun büyük kısmında ikinci derece yanıklar oluştuğu belirlendi. Ayrıca talihsiz kadının boynunda da darptan dolayı ciddi hasar meydana geldiği ifade edildi.
Sabah

Yorum Gönder Blogger

DİKKAT!
İfadeler şekiller, jpg, gif, png,bmp formatlarında resim, foto, video, müzik ekliyebilirsiniz.Resim eklemek için-- [img] resim linki [/img] // Müzik eklemek için :-- [nct]Müzik linki [/nct] Youtube Video ekleme:-- [youtube] Youtube Video Link [/youtube] Link kapanış kutucukların arasına boşluk bırakın
***KÜFÜR HAKARET İÇEREN YORUMLAR SİLİNECEKTİR***
Gülen ifade eklemek için işaretleri kullanın
:) (: :)) :(( =)) =D> :D :P :-O :-? :-SS :-t [-( @-) b-(

 
Tavizsiz © 2013. All Rights Reserved. Shared by WpCoderX
Top