Üniversite okumak amacıyla 15 yıl önce Rusya’nın St. Petersburg şehrine gelen bir Türk girişimci Ruslar’a lokumu sevdirdi. Küçük bir depoyla başladığı işini geliştiren Türk iş adamı yılda 450 ton kapasiteye ulaştı. 

St. Petersburg’a 1996’daüniversite okumak için geldiğini ifade eden Denizlili iş adamı Ali Yılmaz, “2002 yılında üniversite bitince ticarete atılmak istedim. Önce tekstil işine girmeye niyetlendim. Ancak kriz nedeni ile olmadı.” dedi.

Arkadaşlarının tavsiyesi üzerine lokum işine girdiğini ifade eden Yılmaz, “İlk zamanlar küçük bir depo kiralamıştım. Lokum paketlerini elimde taşıyor ve metroyla müşterilere ulaştırıyordum. Şimdi o günler geride kaldı” şeklinde konuştu.

Çoğu Rus vatandaşının hala Türk lokumunu bilmediğini söyleyen Yılmaz, “Türk lokumunu insanlara tanıtmak için St. Petersburg’da alışveriş merkezlerinde “Nimet” markası altında küçük kornerler açmaya başladık. İyun adlı alışveriş merkezi ilk durağımız. Burada insanlar önce uzaktan ürüne bakıyorlar. Ancak biz ikram edince, tadını beğenip hemen alıyorlar.” dedi.

Gelecekte bu şekilde St. Petersburg’da 10 tane daha korner açmak istediğini söyleyen Denizlili işadamı, “Ruslar tatlıyı seviyor, kriz döneminde bile umduğumuzun 5-6 katı iş yaptık.” dedi.

Merkezi, Rusya’nın Astrahan şehrinde olan Nimet gıda, Rusya’nın en büyük şekerleme şirketlerinden birisi haline geldi. Şirket ürettiği lokum, helva ve bisküviyi Rusya’nın birçok bölgesine satıyor.
http://www.ihracat.net.tr/ruslar-a-yilda-450-ton-turk-lokumu-satiyor-2968h

Yorum Gönder Blogger

DİKKAT!
İfadeler şekiller, jpg, gif, png,bmp formatlarında resim, foto, video, müzik ekliyebilirsiniz.Resim eklemek için-- [img] resim linki [/img] // Müzik eklemek için :-- [nct]Müzik linki [/nct] Youtube Video ekleme:-- [youtube] Youtube Video Link [/youtube] Link kapanış kutucukların arasına boşluk bırakın
***KÜFÜR HAKARET İÇEREN YORUMLAR SİLİNECEKTİR***
Gülen ifade eklemek için işaretleri kullanın
:) (: :)) :(( =)) =D> :D :P :-O :-? :-SS :-t [-( @-) b-(

 
Tavizsiz © 2013. All Rights Reserved. Shared by WpCoderX
Top