● Sanal seks yapan kişiler, genelde eşlerin uyumasını bekliyor ya da onlara erkenden uyumaları için baskı yapıyor.
● Teknolojinin gelişmesiyle artık cep telefonları da sanal sekste kullanılıyor. O yüzden bazı kişiler telefonlarını sürekli yanında taşıyor, tuvalete bile telefonla giriyorlar. Bu kişilerin tuvalette kalma süreleri normal sürelerine göre daha uzun olmaya başlayabiliyor.
● Bilgisayar ekranı biri gelince kapanabiliyor.
● Sürekli siteleri takip ederek partner arayışına girilebiliyor ve bu da daha çok gündüz iş saatlerinde oluyor.
● Bazı kişiler de paralı kanallara girerek borç yapıyor, bu da kredi kartlarına yansıyabiliyor.
‘Sanal seks sağlıklı mıdır?’ sorusuna gelince; mastürbasyon yapmak doğal bir davranış olarak kabul ediliyor. Kişiler mastürbasyon yaparken görsel ya da düşünsel birtakım uyaranlara ihtiyaç duyuyor. Burada sorun olan, bu davranışı gerçekleştirirken kişinin işini, ailesini ve çevresini etkilemesi oluyor.

MSN, facebook gibi sosyal paylaşım siteleri ne kadar etkili?
MSN ve facebook bir nevi sosyalleşme aracı. Bunların ne kadar sağlıklı olduğundan ziyade kişiye verdiği zarar ve bu sitelerin kullanılış amacı önemli. Uzman Psikolog Alper Aksoy, “Günümüz internet çağı ve internet hayatımız içinde, bunu kabullenmemiz gerekiyor. İnternetle doğan bir nesil var ve ondan önceki nesil bu duruma adapte olamadı. Genelde aileler eşlerinin ve çocuklarının yanlarında ve gözlerinin önünde olmasını istiyor. İnsan olarak sosyal varlıklarız. İnternet ise iletişimimizi kolaylaştırıyor. Ama bunlar takıntı haline gelmeye başladığında sorunlar oluşmaya başlıyor” diyor. İlişki bağımlılığı yaratabiliyor
Bazı kişiler internet sitelerinde birlikte olduğu kişileri takip etmeyi bir hastalık boyutunda yaşamaya başladı. Örneğin sevdiği kişinin sayfasına günde 30 defa bakmak, yorumları takip etmek gibi. Özellikle ilişki bağımlılığı yaşayan kişilerde bu davranış sıklıkla görülüyor. Erkek arkadaşını ya da kız arkadaşını veya eski sevgililerini takip etmek için facebook kullanılabiliyor. Bunlar takıntılı davranışları olan kişilerde sıklıkla gözleniyor. Bu hastalıklı davranışlar, ilişkinin kalitesini bozarak zarar verebiliyor.
Ne yapmak gerekiyor?
Eşlerden birinin sanal dünyaya bağımlı olması durumunda bu konuyla ilgili çalışan bir uzmandan yardım almak gerekiyor. Bu davranış kendi kendine düzelen bir davranış değil, bir hastalık. Kişinin yaşamına sonradan, haz almak için soktuğu bir hastalık. Bu durumun düzelmesi için kişinin davranışlarını kontrol etmeyi, sıkıntı ve öfkeyle başa çıkabilmeyi ve iletişim kurabilme becerisini öğrenmesi gerekiyor.

Sonrası suçluluk
Sanal seks yapan kişilerde, ilk başlarda haz, rahatlama ve doyuma ulaşma daha sonraki süreçlerde ise suçluluk ve bu durumdan kurtulma duygusu oluşmaya başlıyor. Kişi, akşam ‘Bir daha yapmayacağım’ deyip söz verirken, sabah kendini aynı kısır döngünün içinde bulabiliyor.

Çocuklukta başlayabiliyor
Seks bağımlılığının genellikle çocukluk ve ergenlik dönemlerinde başladığı görülüyor. Özellikle kaotik, şiddet ve ilgisizliğin olduğu ailelerde büyüyen çocukların, seks bağımlısı olma riski daha fazla oluyor. Bu dönemlerde çocukların sıkıntılarından uzaklaşmak ve rahatlayabilmek için mastürbasyon yapmaya başladığı, daha sonra porno filmler ya da dergilere olan merakında artış olduğu belirtiliyor. Böylece rahatlama yolunu cinsellikle keşfeden çocuklar, daha sonra seks bağımlısı haline gelebiliyor.
Daha çok yüz yüze ilişkiyi sevmeyen, içine kapanık, sosyal izolasyonu seven kişiler sanal seksi tercih ediyor. Tabii ki kendi vücudunu teşhir etmeyi sevenleri de unutmamak gerekiyor.



orkidemce.com

Yorum Gönder Blogger

DİKKAT!
İfadeler şekiller, jpg, gif, png,bmp formatlarında resim, foto, video, müzik ekliyebilirsiniz.Resim eklemek için-- [img] resim linki [/img] // Müzik eklemek için :-- [nct]Müzik linki [/nct] Youtube Video ekleme:-- [youtube] Youtube Video Link [/youtube] Link kapanış kutucukların arasına boşluk bırakın
***KÜFÜR HAKARET İÇEREN YORUMLAR SİLİNECEKTİR***
Gülen ifade eklemek için işaretleri kullanın
:) (: :)) :(( =)) =D> :D :P :-O :-? :-SS :-t [-( @-) b-(

 
Tavizsiz © 2013. All Rights Reserved. Shared by WpCoderX
Top