Web sitelerimizi Twitter ve Facebook ile nasıl bağlantılı hale getirebileceğimizden kısaca bahsedeceğim. 
Blogunuzu Twitter ve Facebook' da otomatik yayınlayın

Öncelikle blogumuz için şuradan bir twitter hesabı açıyoruz. Bunun için daha önce twitter ile kullanmadığınız bir mail adresinizin olması yeterli. Gerekli yerleri dolduralım:


 


Kullanıcı adının blog isminiz olması ziyaretçileriniz açısından daha faydalı olacaktır.

Şimdi gelelim blog'umuzu Twitter hesabına bağlamaya. Bu işlem için bloga ait bir RSS beslemesinin bulunması gerekiyor. Eğer Blogger gibi bir servis kullanarak bloglama yapıyorsanız, varsayılan olarak bir RSS beslemeniz var demektir. WordPress kullanıyorsanız daha şanslısınız, çünkü çeşitli eklentiler ile Twitter bağlantınızla ilgili geniş ayar seçeneğiniz mevcut.

Öncelikle Blogger kullananlar için bakalım:

1) http://twitterfeed.com/adresine gidiyoruz ve "Sign In with OpenID" bağlantısına tıklıyoruz, açılan ufak pencereden Blogger'ı seçiyoruz.


2) blog adresimizi yazıyoruz blogismi.blogspot.com şeklinde.
3) "Sign in" dediğimizde blogger'a bağlanan bir sayfa açılacaktır ve sizden gerekli izinleri isteyecektir. "Evet, Her zaman" seçeneğini seçmelisiniz.
4) Oturum açıldıktan sonra bir Feed Name belirleyin. "Blog URL or RSS Feed URL" kısmına blog'umuzun RSS adresini yazacağız ki halihazırda bu adres blog adresinizin sonuna eklenen "/feeds/posts/default" kalıbı şeklindedir. Yani yazmamız gereken şey:
http://blogismi.blogspot.com/feeds/posts/default


İsterseniz "Advanced Settings"e göz atabilirsiniz. Yayınlanacak içerik olarak yalnızca "Title"ı seçmenizi öneririm.

5)"Continue to Step 2" dedikten sonra Twitter'ı seçiyoruz "Authenticate Twitter" butonu ile Twitter'dan gerekli olan izinleri almış oluyoruz, ve izinler alındıktan sonra tekrar döndüğünüz sayfada "Authenticated Twitter Account" seçeneğinde Twitter kullanıcı adınız yazacaktır. En altta bulunan "Create Service" butonu ile sonraki sayfaya geçip, yine altta bulunan "All Done" butonu ile işlemi tamamlıyoruz. 

Twitter ile bağlantımız tamamlandı.

Not: Daha önce Blogger'ı Twitter ile eşleştirmediğimden ben de bunu ilk defa deniyorum, Blogger'ı Twitter'a bağlamanın daha kısa bir yolu var olabilir.

Şimdi WordPress kullananlar için:
1) WordPress yönetim paneline girerek yeni eklenti ekleme sayfasını açın ve "WP to Twitter" eklentisini yükleyin, etkinleştirin.
2)Şimdi yüklediğimiz eklentinin ayarlarına girerken, bir yanda da Twitter'da oturum açalım ve http://dev.twitter.com/apps/newadresine gidelim.

3) Açılan sayfada App. Name, Description, Organization bölümlerini istediğiniz gibi doldurabilirsiniz fakat App. Name'in sitenizin ismi olması yararınıza. Önemli olan nokta "Callback URL" kısmına blog adresinizi yazmanız, "Application Type"ı browser seçmeniz, "Default Access type" olarak ise Read and Write'ı seçmeniz gerekli. Ve böylece Application'ımızı oluşturduk.

4) Application'ı oluşturduktan sonra açılan sayfada size çok sayıda kod verecektir ki bunlar önemli. Şimdi yan sekmede açık olan WordPress'e dönüp "WP to Twitter" eklentisinin ayarlarında istenen kodu istenen yere yapıştırmalısınız. Twitter'da kodların sayfasında sağ tarafta bulunan Access Token'leri de girmeyi unutmayın.

5)WP to Twitter Eklentisinin ayarlarından girdiğiniz kodların altındaki Connect to Twitter butonu ile bağlantımızı tamamlayalım.

Aslında WordPress'ten Twitter'a içerik aktarmanın çok daha basit yolları da var fakat bu eklentiyi kullanmamın sebebi geniş ayar seçeneği. Seçeneklere göz atarsanız istediğiniz kategorinin postalanmasından tutun da URL kısaltma uygulamalarından hangisinin seçileceğine kadar geniş bir ayar yelpazesi var.

Sonuç olarak bloglarımızı Twitter ile bağdaştırdık. Burada WordPress'in avantajı herhangi bir içerik eklediğinizde içerik Twitter'da da eş zamanlı olarak yayınlanıyor. Blogger'da ise yarım saatte bir kontrol ediliyor ve yeni içerik var ise Twitter'a ekleniyor.

Herneyse... 
Gelelim Facebook olayına;
1)Öncelikle Facebook hesabımıza giriş yapıyoruz ve http://apps.facebook.com/twitter/ 'da bulunan Twitter uygulamasını hesabımıza ekliyoruz.

2)Gerekli izni verip de uygulamayı hesabınıza eklediğinizde sizden Twitter kullanıcı adı ve şifrenizi sorup Twitter hesabınızla eşlemenizi istiyor, yazıp eşliyoruz.

3) "App permissions" kısmında bulunan "Facebook Profile" seçeneğini seçtiğinizde Twitter'da yayınlanan blog başlıklarınız aynı anda facebook profil sayfanızda da yayınlanacaktır.

4) Fakat başka seçenekler de mevcut. Eğer Facebook'tan blogunuza ait bir sayfa oluşturursanız, blog başlıklarınız twitter'dan gelip kendi sayfanızdan değil de oluşturduğunuz bu sayfada yayınlanabilir. Böylece bloglarınızı takip edenler facebook sayfasını "like" ederek güncel içerikleri facebook üzerinden takip edebilirler, beğendiklerini paylaşabilirler.

Hepsi bu kadar, biraz uzun yoldan oldu fakat sağlam oldu. Unutmayın blogunuza gelen ziyaretçi sayısını arttırmanın en iyi yolu blogunuzu sosyalleştirmekten geçer.

Hepinize iyi bloglamalar. 
Kaynak: http://www.pclabs.com.tr/forum/topic/114631-blogunuzu-sosyallestirin/

Yorum Gönder Blogger

DİKKAT!
İfadeler şekiller, jpg, gif, png,bmp formatlarında resim, foto, video, müzik ekliyebilirsiniz.Resim eklemek için-- [img] resim linki [/img] // Müzik eklemek için :-- [nct]Müzik linki [/nct] Youtube Video ekleme:-- [youtube] Youtube Video Link [/youtube] Link kapanış kutucukların arasına boşluk bırakın
***KÜFÜR HAKARET İÇEREN YORUMLAR SİLİNECEKTİR***
Gülen ifade eklemek için işaretleri kullanın
:) (: :)) :(( =)) =D> :D :P :-O :-? :-SS :-t [-( @-) b-(

 
Tavizsiz © 2013. All Rights Reserved. Shared by WpCoderX
Top