Ordu’da 15 yaşındaki Binnaz Yılmaz’ı, sokak ortasında bıçakla boğazını keserek yaralayan 18 yaşındaki B.A.’nın suçunu kabul etmesine rağmen mahkemece tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmasına, saldırıya uğrayan kızın yakınları tepki gösterdi. B.A., serbest bırakıldıktan sonra ortadan kayboldu. Boğazına 14 dikiş atılan Binnaz Yılmaz ise korku dolu dakikaların ardından şoka girdi. Evine kapandı. Soruşturmayı yürüten Cumhuriyet savcısı ise nöbetçi mahkemenin salıverme kararına itiraz etti.

Geçen Cuma günü meydana gelen olayda, Ulubey İlçesi’nden Ordu’ya gelerek Ticaret Meslek Lisesi’ne kayıt yaptırmak isteyen 15 yaşındaki Binnaz Yılmaz, sokakta yürüdüğü sırada hiç tanımadığı B.A.’nın önce sözlü tacizine uğradı. Ardından bıçakla saldıran B.A., yol ortasında genç kızın boğazını keserek kaçtı. Kanlar içerisinde kalan Binnaz Yılmaz, çevreden yetişenlerce hastaneye kaldırıldı. Genç kızın boğazına 14 dikiş atıldı. Ölümden döndü.
POLİS KISA SÜREDE YAKALADI
Olayın ardından kaçmak isteyen B.A. genç kızın hastanepolisine verdiği eşgal doğrultusunda çevrede aranmaya başladı. Olayın meydana geldiği bölgede MOBESEkameraları olmaması nedeniyle, çevredeki işyerleriningüvenlik kameraları görüntülerini inceleyen polis, koşarak kaçan görüntüden şüpheliyi tespit etti. Bölgeye yakın yerler başta olmak üzere kent merkezinde önemli noktalarda sivil polisler görevlendirildi. 28 saat sonra da B.A. polis tarafından yakalandı.
’NEDEN YAPTIM BİLMİYORUM’ DEDİ
Geceyi Ordu Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şubesi’nde geçiren B.A. ifadesinde genç kızı tanımadığını belirterek, "Nasıl olduğunu hatırlamıyorum. Neden yaptığımı da bilmiyorum " diye konuştu. Ardından adliyeye götürülen B.A. ifade verdiği cumhuriyet savcısı tarafından tutuklanma talebiyle nöbetçi mahkemeye sevk edildi. Ancak nöbetçi mahkeme saldırganı yaşının küçük olması, daha önceden suç kaydının bulunmaması ve sabit ikametgah adresi olması nedeniyle ve akli dengesinin araştırılması için tutuksuz yargılanmak üzere serbest bıraktı.
’KIZIM ÖLMELİ MİYDİ?’
Bu karar üzerine Yılmaz ailesi şaşkına döndü. Önce kızının hiç tanımadığı bir kişi tarafından sokakta boğazının kesildiğini, ardından da bu kişinin yargı tarafından serbest bırakıldığını duyan aile şoka girdi. Karar karşısında söylenecek söz bulamayan çiftçi baba 41 yaşındaki Yaşar Yılmaz şunları söyledi:
"Önce kızımın başına gelene inanmak istemedim. Sonra kızımı öldürmeye çalışan kişinin serbest bırakılmasına şaşırdım. Bu adam kim, neyin nesi. Kızımı öldürmeye çalıştı. Sonra niye yaptığını bilmediğini söyledi. Bu adamı da yargı serbest bıraktı. Hala şoktayım. Kızım eve kapandı. Yaşadığı şoku nasıl atlatacak bilmiyorum. Kızımın boğazında 14 dikiş var. Biraz derine bıçağı saplasaydı kızım ölecekti. Bu adam nasıl serbest kalıyor birisi bana bunu açıklasın. Adalet Bakanısesimizi duysun. Ne olur birisi çıksın ortaya. Adamın tutuklanması için kızımın ölmesi mi lazımdı?"
ÇOCUĞUMUZ VE AİLE RUHSAL OLARAK ÇÖKTÜ
15 yaşındaki Binnaz Yılmaz’ı saldırıdan sonra yaralı olarak hastaneye yetiştiren amcasının oğlu Birol Yılmaz da, polisin olayın üzerinden 28 saat geçtikten sonra bıçaklı saldırganın yakalanmasını takdir ettiklerini belirterek, "Adli makamları anlamakta güçlük çekiyoruz. Yakalanan bir şahsı nasıl oluyor da serbest bırakıyor ve bu şahıs elini kolunu sallayarak Ordu’da geziyor?" diye sordu.
SAVCI SERBEST BIRAKILMASINA İTİRAZ ETTİ
Ordu Cumhuriyet Başsavcısı Metin Uslu, olayın yargı sürecinde olduğunu belirterek, "Nöbetçi mahkeme zanlının akli dengesinin araştırılması için rapor alınmasına karar vermiş. Ayrıca yaşı 18’den küçük olan zanlı, yaralamasuçundan mahkemeye sevk edilmiş ve nöbetçi mahkeme de kendisini tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakmıştır" dedi.
Ordu Baro Başkanı Attila Önal da dosyanın içeriğini bilmediğini belirterek konu hakkında konuşmak istemedi.
Soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı’nın ise, nöbetçi mahkemenin salıverme kararına itiraz ederek zanlı B.A.’nın tutuklanmasını talep ettiği belirtildi.
Erol KÜÇÜKOĞLU- Nedim KOVAN / ORDU, (DHA)
http://www.posta.com.tr/turkiye/HaberDetay/Sasirtan_tahliye_.htm?ArticleID=84185

Yorum Gönder Blogger

DİKKAT!
İfadeler şekiller, jpg, gif, png,bmp formatlarında resim, foto, video, müzik ekliyebilirsiniz.Resim eklemek için-- [img] resim linki [/img] // Müzik eklemek için :-- [nct]Müzik linki [/nct] Youtube Video ekleme:-- [youtube] Youtube Video Link [/youtube] Link kapanış kutucukların arasına boşluk bırakın
***KÜFÜR HAKARET İÇEREN YORUMLAR SİLİNECEKTİR***
Gülen ifade eklemek için işaretleri kullanın
:) (: :)) :(( =)) =D> :D :P :-O :-? :-SS :-t [-( @-) b-(

 
Tavizsiz © 2013. All Rights Reserved. Shared by WpCoderX
Top