TRT ekranlarında yeni bir Osmanlı dizisi başlıyor.
 “Osmanlı Tokadı” adlı dizide Hasan Kaçan günümüze gelmiş bir yeniçeriyi canlandıracak. Fantastik dizinin Ocak ayında yayınlanması bekleniyor.
TV dizilerinin aranılan ismi ve aynı zamanda Türkiye'nin en usta karikatüristlerinden Hasan Kaçan, TRT 1'de yayımlanacak Osmanlı Tokadı dizisiyle ekranlara dönüyor.
Kendisini 21. Yüzyılda bulacak olan bir Osmanlı yeniçerisini canlandıracak olan Hasan Kaçan, hızlı, atik ve oldukça güçlü özelliklere sahip olacak. İlk defa bir yeniçerinin tv dizisi senaryosu olarak ekrana geleceği Osmanlı Tokadı'nın fragmanı da oldukça ilgi çekici.
Tabanca mermisini tokatlayan bir yeniçeriyle tanışacak olan tv seyircisi Osmanlı Tokadı için birkaç ay daha beklemek zorunda. Çekimlerine ve hazırlıklarına devam edilen dizinin diğer bir önemli ismi de Mazhar Alanson. Akşemseddin karakterine hayat verecek olan Mazhar Alanson, uzun bir aradan sonra yeniden bir televizyon dizisinde rol alacak.

Fragmanına bakılırsa hasan kaçanın oynıyacağı matrix vari fantastik komedi tarzında osmanlı dizisi
Evet dizinin adı gerçekten çok sert duruyor ancak fragmanlarına bakılırsa bu sertliğin altında tatlı bir komedi görünüyor.
 İlk tanıtım görüntülerinde eğlenceli olduğu anlaşılan Osmanlı Tokadı şimdilik oyuncularını açıklamadı. Fakat Hasan Kaçan'ı Ekmek Teknesi, Halil İbrahim Sofrası gibi dizilerden biliyoruz. Mükemmel bir oyuncu olan Hasan Kaçan Osmanlı Tokadı dizisinin başrolü.
OSMANLI TOKADI HAKKINDA TARİHİ BİLGİ
Osmanlı Ordusu'nda genellikle savaşlarda birebir ve yüzyüze yapılan mücadeleler esnasında sık sık yaşanan silahın elden düşmesi ya da kırılması durumunda kullanılmıştır. Osmanlı kültüründe bir kavgada taraflar asla birbirlerine yumrukla müdahale etmezlerdi. Yüze kalıcı zararlar verme ihtimalinden dolayı birine yumrukla saldırmak son merhalede yer alır ve yumrukla ilk saldıran ayıplanırdı. Tıpkı yatağan kılıcı olanların dövüşlerde karşılarındakini aşağılamak için kılıcın kesmez yanı ile saldırmaları gibi, tokat ancak yeri zamanı, kavgadaki taraflarca bilinen kurallarla kullanılırdı. Kavgada büyük olan karşısındakini sesi etraflıca duyulan şiddetli bir tokatla uyarır ve bu durum genellikle yeterli olurdu.
Sesi ile düşmanın üzerinde yarattığı psikolojik etki sebebiyle zamanla geliştirilmiştir. Bu askerler daha eğitim safasında mermer döverek yetiştirildikleri için, çok kuvvetli ellere ve kol yapısına sahip olurlar.(Osmanlı ordusunun En büyük tokatçıları Başıbozuk (Delibaş) diye adlandırılan bir düzensiz ordudur)
Kaynak: tr.wikipedia.org
İlgili Aramalar: osmanlı tokadı izle osmanlı tokadı oyuncuları osmanlı tokadı hasan kaçan osmanlı tokadı fragmanı

Yorum Gönder Blogger

  1. Osmanlı Tokadı b-( Ben bu diziyi çok merak aslında dizileri sevmem komedi tarzı olduğu için izlemeyi istiyorum :d

    YanıtlaSil

DİKKAT!
İfadeler şekiller, jpg, gif, png,bmp formatlarında resim, foto, video, müzik ekliyebilirsiniz.Resim eklemek için-- [img] resim linki [/img] // Müzik eklemek için :-- [nct]Müzik linki [/nct] Youtube Video ekleme:-- [youtube] Youtube Video Link [/youtube] Link kapanış kutucukların arasına boşluk bırakın
***KÜFÜR HAKARET İÇEREN YORUMLAR SİLİNECEKTİR***
Gülen ifade eklemek için işaretleri kullanın
:) (: :)) :(( =)) =D> :D :P :-O :-? :-SS :-t [-( @-) b-(

 
Tavizsiz © 2013. All Rights Reserved. Shared by WpCoderX
Top