Suudi Arabistan'da erkekler artık eşleri ülkeyi havaalanıdan terk ederken elektronik mesjla ile kendilerine haber verilecek. Birlikte yurtdışına yolculuk yapsalar bile bu durum geçerli olacak.
Suudi hükümeti tarafından gündeme getirilen bu durum ise sosyal medyada alay konusu oldu. Araba sürmesine izin verilmeyen, kocalarının izni olmadan yolculuk yapmasına izin verilmeyen Suudi kadınları şimdi yeni elektronik sistemle izlenecek ve yurtdışı çıkışlarında bu durum kocalarına hemen mesaj ile haber verilecek. Suudi Arabistan'da kadınlar kocalarının izni olmadan yurtdışına çıkamıyor. Kocalarının 'Sarı Kağıt' adı verilen bir izin belgesini imzalamaları durumunda yurtdışını çıkabilen Suudi kadınları, artık bu kağıdın dışında kocalarının telefonlarına mesaj da yollanacak. 'Karınız Suudi Arabistan'ı terke ediyor' diye... Bu olay sosyal medyada geniş bir yankı bulurken, bir twitter kullanıcısı ise “Eğer eşimin Suudi Arabistan’dan ayrıldığını öğrenmek için bir SMS’e ihtiyacım varsa, ya yanlış kadınla evliyim, ya da bir psikiyatriste ihtiyacım var” diye yazdı.
stargazete

İlgili Aramalar:

Yorum Gönder Blogger

DİKKAT!
İfadeler şekiller, jpg, gif, png,bmp formatlarında resim, foto, video, müzik ekliyebilirsiniz.Resim eklemek için-- [img] resim linki [/img] // Müzik eklemek için :-- [nct]Müzik linki [/nct] Youtube Video ekleme:-- [youtube] Youtube Video Link [/youtube] Link kapanış kutucukların arasına boşluk bırakın
***KÜFÜR HAKARET İÇEREN YORUMLAR SİLİNECEKTİR***
Gülen ifade eklemek için işaretleri kullanın
:) (: :)) :(( =)) =D> :D :P :-O :-? :-SS :-t [-( @-) b-(

 
Tavizsiz © 2013. All Rights Reserved. Shared by WpCoderX
Top