Çıplaklık hakmış. Bazı San Franciscolular ise kamuya açık alanlarda genital organlar ya da anal bölgenin gözükmesini yasaklayan önergenin oylanmasından önce tepkilerini soyunarak gösterdi.
ABD'liler çıplaklık hakkını savundu.
ABD’nin en liberal kenti San Francisco, kamusal alanda çıplaklığı yasakladı.
San Francisco’nun simgesi haline gelen ve 1960’ların hippi ruhunu yansıtan çıplaklık geleneği, liberal şehir meclisi üyesi Scott Wiener’ın önerisiyle yasaklandı.
Eşcinsel hakları savunucusu olarak tanınan Wiener, “San Francisco için çıplaklık normal bir durumdu. Arada sırada sokaklarda bir iki kişinin çıplak bir şekilde gezinmesi normaldi. Festivallere ve geçit törenlerine insanların çıplak katılması normaldi. Ancak bazı kişilerin bütün kıyafetlerini çıkarıp, haftanın her günü sokaklarda bu şekilde dolaşması artık San Francisco’nun gerçeği haline geldi” diyor.

Wiener’in bu kararı almak istemesinin sebebi, iki sene önce başlayan ve çok sayıda erkeğin şehrin belirli noktalarında gerçekleştirdiği buluşmaların önüne geçmek.
Yerel işletmeler bu çıplak erkeklerin müşterilerini korkuttuğunu ifade ediyorlar. San Francisco halkının bir kısmı da bu durumdan rahatsız.

San Francisco’da şu ana kadar kamu alanlarında çıplak gezmeyi yasaklayan bir kanun bulunmuyordu. Çıplakların yalnızca müstehcen hareketlerde bulunmaları yasaktı.
Tartışılan önerge, eşcinsellerin yürüyüşlerini ve diğer kültürel organizasyonları kapsamıyor.
Geçtiğimiz hafta da öneriyi protesto eden çok sayıda insan bir araya geldi ve Belediye binasına çıplak yürüyüş düzenledi.
kaynak: http://fotoanaliz.hurriyet.com.tr/galeridetay.aspx?cid=62802&rid=4369&p=1
İlgili Aramalar:

Yorum Gönder Blogger

DİKKAT!
İfadeler şekiller, jpg, gif, png,bmp formatlarında resim, foto, video, müzik ekliyebilirsiniz.Resim eklemek için-- [img] resim linki [/img] // Müzik eklemek için :-- [nct]Müzik linki [/nct] Youtube Video ekleme:-- [youtube] Youtube Video Link [/youtube] Link kapanış kutucukların arasına boşluk bırakın
***KÜFÜR HAKARET İÇEREN YORUMLAR SİLİNECEKTİR***
Gülen ifade eklemek için işaretleri kullanın
:) (: :)) :(( =)) =D> :D :P :-O :-? :-SS :-t [-( @-) b-(

 
Tavizsiz © 2013. All Rights Reserved. Shared by WpCoderX
Top