Dünya kan gölü, müslümanlar birbirini öldürmekte, müslümanların birbirini öldürmediği yerlerde ise yine müslümanlar öldürülmekte. Sanki dünya' da öyle yada böyle bir müslüman temizliği yapılmakta. Bu sayacaklarım sadece 2012 yılındaki gelişmeler.
Afganistan: Önce ruslarla savaşan müslümanlar sonra birbirleriyle savaştı acımasızca vurdular birbirine halada vurmaya devam etmekteler.
Irak : ABD'nin bir bahaneyle girdiği 2003 yılından bugüne kadar ölen müslümanların sayısı milyonları bulmakta aradan geçen uzun zaman sonrasında müslümanlar çeşitli bahanelerle bu bahaneler onların haricinde başkalarına hizmet etmekte hala ırakta üstünlük sağlamak için çalışan ülkelerin menfaat kazanı kan ile hemde müslüman kanı ile dolmakta. ABD'nin 2012 yılı itibariyle sözde çekildi, kan durmadı her gün bombalar patlamakta yüzlerce insan ölmekte. Mezhep, ırk ve aşiret çatışmaları müslümanların ölmelerini sağlamakta yani bir bahane her zaman var.

Tunus: Arap baharının başladığı yer yine insanlar öldü günlerce olaylar yakıldı yıkıldı yağmalandı ülke muhalifler amacına ulaştı bakalım özgürlük gelecekmi önümüzdeki yıllarad göreceğiz.
Libya: İki tarafta müslüman, Allahu Ekber diyen birbirini acımasızca katletti. Kimse kimseye acımadı öyle boyutlara ulaştıki Libya lideri Kaddafi yakalandığında koca koca insanlar ağızlarında tekbir devrik lideri job sokacak kadar gözü dönmüş ne müslümanlığa ne insanlığa sığacak hareketler yapmışlar, üzücü olansa bu öldürenlerinde ölenlerinde müslüman olması.

Suriye: Yine müslümanların birbirini katlettiği bir ülke, burda başrollerde mezhep çatışması gibi görülmekte tabiki asıl amaç hep arkada gözler önünde değil. Esad' ı göndermek yerine yeni bir düzen kurmak bütün kan akan ülkelerde olduğu gibi dillerde "ÖZGÜRLÜK" istiyoruz. Burdada dini müslüman olan ancak birbirin eacımayan acımasızca çoluk çocuk demeden öldüren müslümanlar, tabiki bunlar şeklen müslüman adı müslüman dini müslüman iman etmiş gerçek müslüman böyle olamaz, ihlaslı müslüman böyle olamaz bu kısımlar ayrıca tartışılır. Müslümanın örneği HZ. MUHAMMET (S.A.V) bütün savaşları şehir dışında, Mekkeyi feth ettiğinde bile ona yıllarca zulmedenlere müslümanları katledenlere bile Mekkeden hicret ettiren kafirlere bile şimdiki müslümanların birbirine davrandığı gibi davaranmadı.
Somali: Somali, sahip olduğu zengin yeraltı kaynaklarına rağmen neden açlık ve iç savaşın pençesinde kıvranıyor? Uzun yıllar İngiliz ve İtalyan işgali altında kalan ülke 1960'ta sözde bağımsızlığını kazandı. Sömürgeciler çekildiler ancak geride işbirlikçilerini bıraktılar.Uranyum, bakır, boksit ve demir gibi yeraltı kaynaklarından başka ülkede petrol ve doğalgaz bulunduğuna dair kanıtlar vardı, ancak yüksek kalitede ve bol miktarda petrolün bulunması iç savaş öncesine rastlar.
Geçtiğiz günlerde İsrail ve Batı destekli Güney Sudan'ın bağımsızlığını ilan etmesinin ardından Afrika kıtasındaki Müslüman ülkelere yönelik parçalama planı artık sır değil.Sömürgeciler Somali topraklarının bir kısmını Kenya’ya, bir kısmını Etiopya’ya bırakırken diğer bir kısmında ise Cibuti gibi küçük devletler kurdurmuşlar. Bir zamanlar 23 milyonluk bir nüfusa sahip olan ve halkının tamamı Müslüman olduğu için Doğu Afrika’da İslam’ın kalesi olarak bilinen Somali, artık 11 milyonluk bir ülke. Bütün bu ayrılıklar yetmezmiş gibi şu anki Somali de Kuzey ve Güney olmak üzere ikiye ayrılmış. Hatta Kuzeyliler İngiltere’den aldıkları destekle kendilerine ait bir devlet kurup bu devletin ismini Somaliland vermişler. Somaliland Yönetimi, Mogadişu’daki merkezi yönetimi kabul etmediğini ve güneyden ayrılmak istediğini belirterek, dünyanın kendi kurdukları devleti kabul etmesini bekliyor.
Dünya onları Arapça gençler anlamına gelen “Şebap” ismiyle tanıyor. El Kaide’nin Doğu Afrika’daki kolu olarak bilinen Şebap’ın tam ismi ise Genç Mücahidler Hareketi. Liderliğini Muhtar Robo isimli bir Somalili’nin yaptığı Şebap Hareketi şu an Somali’nin yüzde 65’lik bölümünü kontrolü altına almış durumda.
Şebap’ın halka Afrika’da büyük bir İslam devleti kuracağını vaat etmesi. Şebap, başkent Mogadişu’nun da büyük bir kısmını ele geçirmiş. Şeyh Şerif hükümeti şu an Afrika Birliği Ordusu’nun koruması altında 10 kilometre karelik bir alana sıkışmış durumda. Şebap’ın en büyük açmazı ise hareketin lider kadrosunun halkın genelini kucaklayıcı bir zihne sahip olmaması. Örneğin Somali Halkı’nın dini kültüründe Tasavvufun büyük bir etkisi var. Şebap bu gerçeği bildiği halde hâkim olduğu bütün şehirlerde önce kabirleri ve dergâhları yıkıp, şeyhleri öldürmesi nedeniyle sufiler arasından kendine düşmanlar edinmiş. Somali’de büyük bir kitleye sahip olan sufiler artık Ehli Sünnet vel Cemaat Grubu isminde örgütlenip Şebap’a karşı silahlanıyorlar. Yine müslümanı müslümana kırdırmak için malum taraflar iş başında. Açlık, kıtlık yetmezmiş gibi birde savaş ve bu savaşta zalim kendi dininden olanunca daha vahim bir boyut kazanmakta.
Yazamızda Somaliyi uzun tutmamızın nedeni üstte bahsettiğimiz şuan müslüman kanı akan ülkelerde yaşananların iç yüzünü daha iyi göstermekte.
 Yemen: Yemende sözde Arap baharı etkisinde olan ülkelerden biri yine ağızlarda "ÖZGÜRLÜK" kelimesi yine bombalar patlamakta yine müslümanların kanı akmakta.
Bahreyn: Küçük bir devlet olmasına rağmen isminden çıkan olaylarla söz ettirdi ordada şii sünni olayları patladı.Bahreyn'de, demokratik haklar ve reform talebiyle başlatılan halk hareketinin 1. yıldönümünde muhalefet, basın açıklaması ve genel grev kararı aldıklarını açıkladı.
Umman:   Umman'ın güneyindeki liman kenti Selale'de, binlerce demokrasi yanlısı cuma namazından sonra gösteri düzenledi. Umman Sultanı Kabus Bin Said, Arap dünyasındaki halk ayaklanmalarının ardından ülkede de başlayan protestolar nedeniyle pazar günü 2,6 milyar dolarlık ekonomik paket sözü vermişti. Her an olaylar büyüye bilir.
Arakan: Myanmar barışçı yapılarıyla tandığımız Budistler arakanlı müslümanlara saldırdı onları ülkelerinden evlerinden çıkardı, gelen bilgiler arasında canlı canlı yakılanlar, diri diri toprağa gömülenler var. Erkekleri ve genç kızları toplayan Myanmar askerleri alıp götürmekte çareyi kaçmakta bulanlarsa Bengaldeşe sığınmakta ancak yakalananlar sınır dışı edilmekte kamplarda yer yok, ölü sayısı hakkında kesin bir bilgi yok. Yaşanan zulümün çok azı bizlere ulaşmakta, kalacak yeri olmayan yiyecek ekmeği olmayan arakanlılara nedense insan hakları havarisi batının sesi çıkmamakta.
 Türkiye: Hemen hemen her gün şehit haberleri gelmekte, pkk terör örgütü türkiyenin büyümeseni istemeyen dış güçler tarafından kullanılmakta, pkk taraftarları büyük şehirlerde eylemler yapmakta, doğudaki yandaşları elinde silah Askeri, polisi, memuru, sivil vatandaşı ayırt etmeden şehit etmekte, düşünün bir kere pkk zihniyetini yaptıkları insanlık dışı olaylarla kendilerini sözde haklı bir dava için savaştıklarını sanmaktalar bir örnek, belediye otobüsüne molotof atıp diri diri insanları yakarak nasıl haklı çıkacaksın senin davana ancak senin gibi akli dengesi bozuk ruh hali bozuk kişiler katılır aklı selim bir müslüman milliyeti ne olursa olsun katılmaz, çünkü içinde zulüm var, birinin zulmünden bahsedip zulüm yapmak, sözde hak ararken başkasının yaşam hakkını acımasızca elinden almak. Bunları yapanların isimleri de ne yazıkki müslüman isimleri, isimleri diyorum çünkü vicdanları gönülleri müslüman değil ne ramazan ne iftar ne bayram ne çocuk ne ihtiyar ne din adamı ne memur bunlar için tek amaç onları mutlu eden huzur bozmak ocaklaır söndürmek. Zalimi destekleyende zalimdir. Mazlum rolü oynayıp zulüm yapan eline silah alıp insanlanları öldüren katiller insanlığa ne verebilirki? Dış ülkelerin taşeronluğu yapmaktalar, işleri bitince onlara destek veren dış güç fişini çeker, işleri biter, öyle olmadımı bir araştırın Mısır lideri Hüsnü Mübarek fişi çekilenlerden, Libya lideri Fransayla kanka değilmiydi? İlk bombayı Fransa atmadımı? Bir zamanlar ABD'nin has adamı Saddam yine ABD tarafından asılmadımı? Ruslara karşı Ladini piyasaya süren ABD yine kendisi Ladini piyasadan kaldırmadımı?  Dış güç desteği olmadan yasa dışı bir silahlı güç yaşayamaz, bu destekte patronları amacına ulaşana kadar devam eder sonra malum son.





İlgili Aramalar:

Yorum Gönder Blogger

DİKKAT!
İfadeler şekiller, jpg, gif, png,bmp formatlarında resim, foto, video, müzik ekliyebilirsiniz.Resim eklemek için-- [img] resim linki [/img] // Müzik eklemek için :-- [nct]Müzik linki [/nct] Youtube Video ekleme:-- [youtube] Youtube Video Link [/youtube] Link kapanış kutucukların arasına boşluk bırakın
***KÜFÜR HAKARET İÇEREN YORUMLAR SİLİNECEKTİR***
Gülen ifade eklemek için işaretleri kullanın
:) (: :)) :(( =)) =D> :D :P :-O :-? :-SS :-t [-( @-) b-(

 
Tavizsiz © 2013. All Rights Reserved. Shared by WpCoderX
Top