İnsanlık ilk çağlardan itibaren, devamlı gelişme daha ileriye gitme ihtiyaçlarını daha çabuk daha pratik elde etmek için, hayatını kolaylaştıracak ürünler geliştirdiler. Sağlık, tarım, yazılı ve görsel ürünlerde yeni buluşlar icatlar daha iyi bir yaşam için bilim adamları tarafından insanlığın hizmetine sunuldu. Röntgen, matbaa, traktör’ün icadından önceki ve günümüzdeki durumu;
Röntgen filmi icadından önceki durum: Röntgen cihazı icat edilmeden önce, doktorlar kemikte kırık olup ol­madığı, vücudun bir ya da birden fazla ye­rinde görülen felç, şişkinlik, ağrı gibi nedenlere bakarak anlamaya çalışırlardı. Çatlak, çıkık gibi gözle görülmeyen sorunlarda kendi bilgi ve tecrübelerine dayanarak el yordamıyla tedavi etmeye çalışlardı. Buda çok sağlıklı bir yöntem değildi ancak eldeki imkanlarla ancak bu kadar oluyordu.
Röntgen icadından sonra günümüzdeki durum: Röntgenin icadıyla birlikte tıp alanında büyük değişimler oldu. Artık röntgen filmine bakıp vücudumuzda nerde kırık nerde çıkık var daha iyi tespit etmekte birlikte kırığın şekli büyüklüğü, çatlak varsa ne derece bir çatlak olduğunu görerek daha kesin teşhis konmakta. Daha sağlıklı bir teşhisle hasta tedavi edilmekte.
Matbaa icadından önceki durum: İnsanlar ilk çağlarda. taşlara, kayalara, topraktan tabletlere, kurutulmuş hayvan derilerine, ağaç ve taş parçacıklarına, kil tabletlere, kumaş ve benzeri maddelerin yüzeylerine yazı yazdılar. Kağıdın bulunmasıyla birlikte kağıtlara yazmaya başladılar. Kitaplar elle tek tek yazılıyor çoğaltmak yaymak çok zaman alıyordu.
Günümüzdeki durum: Matbaa, insan düşüncesinin hızlı ve daha kolay şekilde çoğaltılmasına yol açmıştır. Bilginin çok daha geniş insan topluluklarına yayılmasını sağlamıştır.
Matbaa toplumların gelişiminde önemli etkilere sahip bir çoğaltım teknolojisidir. Matbaanın sağladığı en önemli kolaylık bilgiye ulaşmayı kolaylaştırması, ucuzlatması ve hızlandırmasıdır. El yazması kitaplar çok pahalıydı herkes alıp okuyamıyordu şimdi herkes gazete, derği, kitap alıp okuyabilir. Matbaanın bulunması ile bilimsel çalışmalar daha geniş kitlelere ulaştı ve bugün insanlığın gelişmiş teknolojiye erişmesine zemin sağladı.
Traktör icadından önceki durum: Traktörün’ ün icadından önce çok zor şartlarda insanlar tarlalarını ekip dikebiliyordu. Ekmeden önce günlerce kazıyor, elle tohumları serpiyorlar, yabani otları tek tek elle topluyor, çapa, keser gibi aletlerle ekilen ürünün tek tek bakımı yapıyorlardı. Tamamen insan ve hayvan gücüne dayalı çalışma çok zaman alıyor çok yorucu oluyordu. Üretilen üründe daha pahalı oluyordu.
Günümüzdeki durum: İnsanoğlunun, elle kullandığı tarımsal alet kullanımından, traktör kullanımına geçmesi, bir seri etabın aşılmasının sonucunda olmuştur. Her etapta, yeni buluşların sağladığı tüm avantaj­lardan yararlanmakta büyük güçlüklerin aşılması gerekmiştir. Tarımda makineleşmenin genelleşmesi traktörle birlikte oldu. Traktörün ardından, hayal gücünü zorlayan, hayatını kolaylaştıran çeşitli tarımsal makineler geliştirildi. Toprağı işleyen, çukur açan gübre ve her çeşit tohumu topra­ğa atan, fide diken, bitkilerin hasadını gerçek­leştiren çeşitli makineler birbiri arkasına kullanılmaya başlandı. Traktör,  50 kişinin bir günde yaptığı işi, yarım günde yapmaya başladı. Daha hızlı, daha çok ürün elde ediliyordu, para, emek ve zamandan tasarruf sağladı.

Yorum Gönder Blogger

  1. çok güzelmiş
    :D

    YanıtlaSil
  2. TEŞEKKÜRLER ÇOK İŞİME YARADI

    YanıtlaSil
  3. tam istidim gibi hee heeee tşk

    YanıtlaSil
  4. çok teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  5. çok saolun tam puan aldım çok saol çok güzel

    YanıtlaSil
  6. yardımcı olabildiysek ne mutlu bize :) arasıra uğramayı unutmayın :) yine bekleriz. Ayrıca Emeğe sayğı gösterip yorumunuzu, fikirlerinizi yazdığınız için biz teşekkür ederiz.

    YanıtlaSil
  7. bence siz yandaki kızlardan beğendiniz

    YanıtlaSil
  8. tam ödevime gerekenler ne az ne fazla süper (=

    YanıtlaSil
  9. sosyal dersime çok yaradı

    YanıtlaSil
  10. Emeğe saygı gösterip yorumları ve fikirlerini yazanlara bir kez daha teşekkür ederim. Başarı ve mutluluk sizlerle olsun.

    YanıtlaSil
  11. internette aradığın herşeyi bulamazsın ama bu çok iyi oldu çooook tşk

    YanıtlaSil
  12. Buraya fikrini yazmayan ZAYIF ALSIN :))

    YanıtlaSil
  13. ben zaten bulmuştum günümüzdeki durumuna bakmak için bakmıştım ama istediğimi bulamadım:(

    YanıtlaSil
  14. İYİ OKUSAYDIN ARADIĞINI GÖRÜRDÜN :))

    YanıtlaSil
  15. allah razi olsunnnnn

    YanıtlaSil
  16. ç0k güzel bir yazı çok beğendim saygılarımla teşekkürler

    YanıtlaSil
  17. güzel bir yazı olmuş

    YanıtlaSil

DİKKAT!
İfadeler şekiller, jpg, gif, png,bmp formatlarında resim, foto, video, müzik ekliyebilirsiniz.Resim eklemek için-- [img] resim linki [/img] // Müzik eklemek için :-- [nct]Müzik linki [/nct] Youtube Video ekleme:-- [youtube] Youtube Video Link [/youtube] Link kapanış kutucukların arasına boşluk bırakın
***KÜFÜR HAKARET İÇEREN YORUMLAR SİLİNECEKTİR***
Gülen ifade eklemek için işaretleri kullanın
:) (: :)) :(( =)) =D> :D :P :-O :-? :-SS :-t [-( @-) b-(

 
Tavizsiz © 2013. All Rights Reserved. Shared by WpCoderX
Top