Mecnun olmak kolay değil, herkes mecnun olamaz, dayanmak ister, sabır ister, azim ister, gayret ister. Çoğunlukla sonuda hüsran olur, okadar sıkıntının, okadar azabın, okadar sabrın sonu hüsran olur, ulaşamaz leylaya..
Mecnun olmak için önce LEYLA' yı bulmak gerek, çölleri aştıracak leylayı bulacaksın. Çölleri aşacaksın,  dayanacaksın gündüzün yakıcı sıcağına , dayanacaksın gecenin dayanılmaz soğuğuna.


Gülmeyecek bahtın, gülmeyecek kaderin, açlığa, susuzluğa ğöğüs gereceksin. Esen sıcak rüzgarlarda savrulacak bedenin, ruhun ulaşacak leylaya ne kadar uzakta olsada hissedecek ama ulaşamıyacak. Bu acı sana yetecek ulaşmak için laylaya çölleri aşacaksın. Çölleri aşacak ama ellerinden tutamayacaksın.
Yollarını gözlecek, gözlediğin o yollardan leyla gelmeyecek. Hani şair ne güzel demiş " Gül yağını eller sürünür, derdini bülbül çeker" Leyla başka kollarda olacak sen başka hayallerde olacaksın.
 Özleyecek hüzünlü şarkılar dinleyeceksin, onun adı dudaklarında, onun hayali gözlerinde olacak, bekleyeceksin gelsin sana diye ama o gelmeyecek sen hep onu arayacak, gül bahçesinde olsanda sana çöl gelecek, yüreğin avcunun içinde bir güvercin gibi uçmayı bekleyecek leylaya doğru kanatlanmak isteyecek.
Mecnun olmak için önce LEYLA' yı bulacaksın, yanıp yanıp kavrulacaksın, küllerini yele savuracaksın, belki leyla görür diye, görürde gelir diye, halinden anlasın yeter diyeceksin, leyla başka alemde olduğunu anlamıyacaksın.
Bazen sitem edeceksin, bazen umut edeceksin, mecnun gözünde leyla bir pınar, içmek ister onu kana kana, anlamaz gönlü leyla başka alemde.
 Uçan kuştan ümit eder, yağan kar tanesinden, yağan yağmur damlasından onu sorar.
Yazılmıştır bir kere Leyla ile Mecnun' un hikayesi kavuşamazlar, gelmez leyla bin bir mazeret çıkar, bahaneler bitmez.
Bağlanmıştır mecnun leylaya bir kere onun gözünde leylayı tarif edecek bir şey yoktur. Günler, aylar, yıllar geçer o laha leylayı arar, leylayı bekler bilmezki leyla başka alemlerdedir.
Çektiği acılar artık ona azap vermez, alışır, umudu vardır gelecek diye ama LEYLA gelmez.
Bilmezki o mecnun oldukça, leyla gelmiyecek...
Aşk öyle acımasızki, acımaz mecnun olana..



Burası mabedim burası Dünyam
Bırakıp gidemem burada Leylam
Bir garip mecnunum yücedir sevdam
Beklemek ibadet gitmek ölümdür

Ne ettiyse bana kaderim etti
Kurduğum hayaller zamansız bitti
Ruhum başka canda toprağa gitti
Beklemek ibadet kalmak zulümdür

Aşk benim dert benim hasret benimdir
Al toprak al artık Leyla senindir
Birgün buluşuruz Mevlam kerimdir
Beklemek ibadet gitmek ölümdür
Birgün buluşuruz Mevlam kerimdir
Beklemek ibadet kalmak zulümdür..


Yorum Gönder Blogger

DİKKAT!
İfadeler şekiller, jpg, gif, png,bmp formatlarında resim, foto, video, müzik ekliyebilirsiniz.Resim eklemek için-- [img] resim linki [/img] // Müzik eklemek için :-- [nct]Müzik linki [/nct] Youtube Video ekleme:-- [youtube] Youtube Video Link [/youtube] Link kapanış kutucukların arasına boşluk bırakın
***KÜFÜR HAKARET İÇEREN YORUMLAR SİLİNECEKTİR***
Gülen ifade eklemek için işaretleri kullanın
:) (: :)) :(( =)) =D> :D :P :-O :-? :-SS :-t [-( @-) b-(

 
Tavizsiz © 2013. All Rights Reserved. Shared by WpCoderX
Top