Seks, sadece bir zevk kaynağı değildir. Mutlu bir cinsel ilişki yaşamımıza renk getirmekle kalmaz, yaşanan ilişkileri düzenler, sayesinde salgılanan östrojen ve endorfin hormonuyla hayatımıza mutluluk verir. Bilim adamları, düzenli bir cinsel yaşamın uzun ve mutlu bir hayatın kapısını aralayacağını söylüyor. İşte, düzenli seksle gelen mucizeler:

Ancak hepsinden önemlisi iyi yaşanan cinsel ilişki sağlıklı yaşamı da beraberinde getirir. Kimi zaman ağır sporlar kadar enerji harcatır. Düzenli bir cinsel hayatla yakılan kalori miktarı artar. Cinsel aktivite sırasında vücuttaki bütün kaslar çalışır ve beynimizde yüksek miktarlarda glikoz tüketilir.


Ayrıca seks esnasında salgılanan oksitosin kadın hormonu, dişilerin mutlu olmasını sağlar. Vücuda püskürtülen bu hormonun etkisi yaklaşık 48 saat boyunca görülür. Düzenli bir şekilde seks yapan kadın ise hem biyolojik hem de ruhsal anlamda olumlu bir yaşayış sergiler.

Erkeklerde de aynı durum söz konusu fakat kadınlardaki oksitosin hormonu salgısı, bu durumun erkeklerden bir kat daha fazla yaşanmasını sağlıyor. Oksitosinin yapısı ise, yarı yapışkan, mat krem renkli, ılık bir ısıya sahip sıvı olarak nitelendiriliyor.



Seks kadını güzelleştiriyor
Güzel olmak için yalnızca kremler ya da bitki özleriyle bakım uygulamak gerektiğini düşünüyorsanız yanılıyorsunuz!
Güzelleşmenin seks yaparak da mümkün olduğu kanıtlandı.
3 bin 500 Amerikalı kadın üzerinde araştırma yapan bilimadamları, cinsel yaşamından memnun olan ve uzun yıllar seks yapan kadınların genç ve güzel kaldığını ortaya çıkarttı.

Mutluluk hormonu salgılanıyor
Seks sırasında kan basıncının artması, kasların çalışması ve mutluluk hormonunun aşırı derecede salgılanması kalıcı güzellikte önemli etkenler arasında. Haftada 3 defa seks yapan kadınlar, en az 10 yaş daha genç ve güzel görünüyorlar!

Stresi de önlüyor
İyi bir cinsel hayatın, beyin için de yararı büyük. Bunun sebebi ise beynin cinsel ilişki sırasında normalden çok daha fazla çalışıyor olması. Üstelik seksle birlikte başağrısı, stres gibi sorunlar da son buluyor. Kısacası, hem genç ve güzel kalmak hem de sağlığınızı korumak için uzmanlar seksi öneriyor

Düzensiz cinsel yaşam uyku sorununa yol açıyor
Amerika'da yapılan bir araştırmada, düzenli cinsel yaşamları olan veya spor yapan kişilerin uyku sorunlarıyla çok daha az karşılaştığı ortaya çıktı. Tucson Üniversitesi uzmanlarınca 520 denek üzerinde yapılan araştırmada, "orta aralıklarla, düzenli" seks yapan kişilerin, cinsel yaşamı sorunlu olanlara göre yüzde 75 oranında daha az uyku sorunuyla karşılaştığı bildirildi.

Uzmanlar, bu durumun spor yapmayla ilgisi bulunduğunu, "seksin de bir çeşit spor" olduğunu belirttiler.

Milliyet


Kansere karşı korur: Haftada beşten çok seks yapan erkeklerde prostat kanseri riski üçte bir azalıyor. Cosmotürk'teki habere göre, bilim adamları, bunu kansere neden olan maddelerin meniyle birlikte atılmasına bağlıyor.
Kadınların da düzenli seks sayesinde meme kanseri riskini azaltabileceği belirtiliyor. Doğal ağrı kesicidir: Araştırmalar, seks yapmanın migren ağrılarını yok etmeye yardımcı olduğunu gösteriyor.
 Cinsel ilişki sırasında, beyindeki ağrıları kesen bölgede aktivite artışı yaşanıyor. Kadınların cinsel ilişki sırasında salgıladıkları ekstra östrojen regl dönemi ağrılarını hafifletiyor Genç gösterir: 3 bin 500 kişi üzerinde 10 yıl boyunca yapılan bir araştırma, haftada en az üç kez seks yapanların daha az yapanlara oranla 10 yaş genç göründüğünü gösterdi.

Depresyona iyi gelir:
Güvendikleri partnerle prezervatif kullanmaksızın cinsel ilişkiye girmek, kadınların depresyona girme ihtimalini azaltıyor. Bilim adamları, spermde bulunan prostoglandin hormonunun depresyona yol açan hormonların dengelenmesine yardımcı olduğunu belirtiyor.

 Kalbe yararlı: 
Haftada iki veya daha fazla seks yapan erkeklerde kalp krizi riski yarı yarıya azalıyor. Orgazm sayısı arttıkça ömür de uzuyor. İyi bir egzersiz: Her cinsel ilişkide ortalama 200 kalori yakılıyor. Tahrik durumunda nabız dakikada 70'den 150'ye çıkar. Kaslar çalışır; karın, bacak, kol ve kalça sıkılaşır. Yaraların kapanmasına yardımcı olur: İsveç'te yapılan bir araştırmada, seks sırasında salgılanan oksitosin hormonu enjekte edilen deney hayvanlarının yaralarının diğerlerine göre iki kat hızlı iyileştiği görüldü.

 Direnci artırır: 
Haftada bir-iki kez seks yapmak, virüslere karşı savaşan ve bağışıklık sistemini güçlendiren immunoglobin A antikoru seviyesini yüzde 30 artırıyor.
gazeteturk.com.au



Düzenli seks yap sağlıklı kal
Araştırmalar, cinsellikte düzenli seks yapmanın insanların kendilerini sağlıklı hissetmelerine ve öyle görünmelerine yardımcı olabileceğini göstermiştir. Modern hayatın gerekleri kuşkusuz listelenemeyecek kadar çok. İş hayatı, günlük işler, ev işleri. Bu türe nedenlerle cinselliğe zaman ayırma konusunda zorluk yaşayanların evlerinde birkaç tane yatak odası hazırlamaları ve aşka zaman ayırmalarını önemle tavsiye ediyoruz.

Günün erken saatlerinde seks? Hiç fena olmaz...
Seksin çoğunlukla gece yatakta, tercihen uyumadan önce yapılan bir aktivite olduğu düşünülür. Fakat yoğun bir iş gününün ardından, kimi zaman yeterli enerjiniz kalmayabilir. Bu yüzden size tavsiyemiz günün erken saatlerini tercih etmeniz.

Cinselliğin kalitesini arttırın
Seks terapistleri, cinselliğin son derece özel bir iletişim olduğundan söz ederler. Sekste kaliteyi arttırmak için, çiftlerin neyin iyi ve kötü olduğunu, neyi isteyip istemediklerini dile getirmeleri gerekmektedir. Cinsellik sadece bedenleri değil, ruhları ve kalpleri de birleştirir. Kalite arttıkça sıklık da yükseliyor tabiiki. Akla gelen diğer bir soru ise çok seksin iyi seks midir? Kişi kendini ve partnerini ne kadar iyi tanırsa cinsel deneyimi daha etkin ve güzel yaşama fırsatı yakalar. Cinsellikte Zirve konusunu "skor' yönünden değil de "duygusal' yönden ele alacak olursak cinsel yaşantımız o denli kaliteli olur.




Cinsellik için doğru ortamın yaratılması: Atmosfer
Cinsellik için gerekli ortamın yaratılması loş ışık ve hafif müzikten ibaret değildir. Doğru atmosferi oluşturmak konsantrasyonu günlük yaşamdan sevişme serüvenine doğru kaydırmak ses tonunuzdan tutun da zamanı, yeri, duyuları ve psikolojiyi doğru biçimde kullanmaya bağılıdır. Altı aydır gelmesini beklediğiniz tatil herhangi bir plan yapmadan eğlenceli olur mu? Elbette hayır. Doğru adımlar ve planlama yapmazsak bir felakete bile sebep olabilir. Sürpriz bir seks fantastik olabileceği gibi, çok fazla ve karmaşık plan yapmak bekleyişe neden olabilir. Atmosferin bu geçiş için uygun olup olmadığına emin olun.

Eğer çocuklarınız varsa ya da uzun saatler çalışıyorsanız, muhtemelen seks yapmaya zaman yaratmak için program yapmaya ihtiyacınız olacak demektir.

İstek ve gereksinimlerinizi dile getirin
Eşinizle cinsellik konusunda her açıdan ayni görüşleri paylaşmıyor olabilirsiniz. Cinsel iletişim sadece sözcüklerin uygunsuzluğu nedeniyle bile zorlaşabilir. Siz ve partnerinizin doğru sözcükleri kullanacağınız ortak bir dil istek ve gereksinimlerinizi dile getirmenizi ve doğru bakış açısını yakalamanıza yardımcı olacaktır. Seksüel memnuniyetinizle kumar oynamaktansa konuşmaya başlayın.


Tensel zevkin önemi
Dokunmak insana özgü iletişim biçimleri arasında en etkili ve ilgili uyarandır. Dokunuş insanlarda sadece baştan çıkartıcı değil, sakinleştirici ve güven verici bir etki yaratır. Bazense dokunuşlar endişe ve panik kaynağı olabilmektedir. Dikkatli ilerleyiş,doğru dokunuşlar,karşınızdakini rehberliği,daha az erotik olandan daha fazla erotik olana doğu ilerlemenize olanak verir.

Seks için zaman yaratma nedenleri
Araştırmalar, düzenli seksin insanların kendilerini sağlıklı hissetmelerine ve öyle görünmelerine yardımcı olabileceğini göstermiştir. Aşık olduğunuz zaman vücudunuz beyninizde, korku ve stresi azaltan birtakım salgılar. Cinsellik, beyinde endorfin üretimini arttırır. Bu kimyasal molekül, dopamin ve serotoninle birlikte zevk hormonları olarak sakinlik verir tatmin hisleri yaratır.

Cinsellik keyif maddesidir. 
Endorfin, serotonin ve dopamin coşku yaratır. Beş duyu organı, okşanmakla, yemekle, içkiyle uyarıldığında bu duyular doğrudan beyne ulaşır.

Düzenli bir cinsel yaşam acıları azaltır.
Cinsel tatmin acı eşiğini yükseltir. Bu da endorfinin etkilerinden biridir. Cinsel ilişkinin gevşetici etkisi, kas çekilmelerinde meydana gelen acıları da hafifletir.

Düzenli cinsellik olumlu düşünmeyi sağlar. 
Orgazm sonucu serbest kalan enerji, olumsuz düşüncelerin ve takıntıların oluşmasını önleyip olaylara olumlu bir bakış açısıyla yaklaşmayı sağlayacaktır.

Hormonlarını düzenler.
Ayrıca çiftler arasında güçlü bir etki yaratan kimyasalların üretilmesine neden olur, yağ dokularını ve zayıf kasları azaltan gelişim hormonlarını düzenler. 45 dakikalık bir cinsel aktivitede ortalama 250 kalori harcanır. Bu miktar günlük alınması gereken ortalama 2000 Kcal ile karşılaştırıldığında gayet iyi bir enerji yakma aracı olarak karşımız açıklar. Enerji harcanmasına neden olan cinsellik, düzenli yaşandığında anlamlı bir kalori harcama yolu olarak kendisini gösterir.

Bedenin esnekliğini, canlılığını kaybetmemesi için iyi beslenmenin önemi tartışılmaz. Eğer yağlı ve ağır gıdalarla beslenir, sağlıklı bir beslenme uygulamazsanız hem fiziksel hem de psikolojik olarak etkilenirsiniz. Gereksiz kilo aldığınızda bedeninizle ilgili endişeleriniz başlar, bedeniyle barışık olmayan bir kişi yatakta asla rahat edemez.

Sağlıklı bir cinsel yaşam için iyi beslenme son derece önemli.
İyi beslenmek demek dengeli beslenme ve düşük yağ alınımıdır. Dengeli ve az yağlı beslenme ile vücuttaki tüm damarlar ile birlikte, cinsel organlara giden damarlarda en yüksek kan akımını sağlayacaktır. Düzenli bir cinsel yaşamı olan ve de dengeli beslenen kişiler sağlıklıdır.
http://kadin-kafe.blogspot.com

 İnsan doğasına aykırı bir şekilde bastırılmaya çalışıldığında ise psikolojik ya da fiziksel rahatsızlıklar ortaya çıkmıştır.


 Madde madde seksin kadınlara faydaları


28 maddede seksin faydaları
Hera Kadın Sağlığı Merkezi Yöneticisi Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Süleyman Eserdağ görebilmeniz için bazı ipuçları veriyor.
1- Genel sağlığa etkileri
Aşkla sevgiyle yaşanan seks, tüm bedene iyi gelir. Mutlu seks hayatı olanların yüzüne, yürüyüşüne bile yansır. Eşinizle daha önce iyi bir seks yaşamınız varsa ve özellikle doğumdan sonra yıpranmışsa onu tekrar canlandırmak elinizde.

2- Kilo almanızı engeller:
Yarım saatlik bir yatak odası keyfiyle 200-250 kalori yakarak kilo verebilir, fazla kilolarınızdan kurtulabilirsiniz.

3- Kalp-damar sağlığınızı korur:
Yapılan araştırmalara göre haftada 4 veya daha fazla cinsel ilişki yaşayan erkeklerde kalp krizi riskinin yarı yarıya azaldığı görülmüş.

4- Felç riskiniz azaltır:
Düzenli cinsel ilişki ile kadınlarda ve erkeklerde felç riski azalıyor.

5- Uykusuzluk probleminizi giderir:
Cinsel ilişki sırasında ve bedenin doğal morfinleri olarak bilinen endorfin (mutluluk hormonu) ile vücudunuz rahatlar ve ilişki sonrası yerini güzel bir uykuya bırakır. Sizin ya da eşinizin uyku sorunları varsa, bu yöntemi de deneyin.

6- Koku duyunuz gelişiri:
Orgazm sırasında salgılanan prolaktin hormonu sayesinde beyninizin koku alma merkezi uyarılır ve böylece düzenli seks sonrasında koku alma duyunuz gelişmiş olur.

7- Yaşlanmayı geciktirir:
Prof. Dr. Mehmet Öz’e göre yılda 100 kez yapılan ilişki ile yaşlanma azalır ve cildiniz güzelleşir.

8- Bağışıklık sisteminizi güçlendirir:
Araştırmalara göre haftada 1 ya da 2 kez seks yapmak bağışıklık sisteminiz üzerinde % 30 oranında artırıcı etki yapar. Bu şekilde hastalıklara bağışık bir hale gelirsiniz.

9- Ağrıları azaltır:
Eşlerinizi reddetmek için kullandığınız ''Canım başım ağrıyor.'' bahanesi artık geçerli olmayacak. Çünkü cinsel ilişki ve orgazm olma sırasında salgılanan hormonlar sayesinde endorfin hormonunuzun yükselmesiyle birlikte ağrılarınızın azaldığını göreceksiniz. Bu şekilde tatmin edici bir seks, migren ve vaskuler (damarsal) baş ağrılarının azalmasını sağlar.

10- Vücudunuzu forma sokar:
İlişki sırasında vücudunuzun pek çok kası ve iskelet sisteminiz koordineli olarak çalışır ve yoğun bir egzersiz yaparlar. Böylece düzenli seks vücudunuzun forma girmesini sağlar.

11- Kemiklerinizi güçlendirir:
Seks sırasında salgılanan testosteron hormonunun kemikleri güçlendirici etkileri bulunuyor.

12- Kadın sağlığı üzerine etkileri
Beden sağlığımıza seks iyi geliyor. Dipdiri, canlı bir beden. Güçlü bir üreme organı, düzenli seks yaşamı olan bir kadının sahip olduğu mutluluk verici özelliklerden.

13- Pelvik kaslarınızı güçlendirir:
Seks sırasında pelvis yani leğen kemiğinde bulunan birçok kas koordineli olarak çalışır. Bu şekilde kadınlarda genellikle menopoz sonrası görülen mesane, rahim ve bağırsak sarkmaları azalır.

''Evliliğinizde oluşan gerginlikleri seksle çözebilirsiniz. Her zaman olmasa bile ufak gerginlikleri çözmede seks hayatı etkili.''

14- Adet sancılarınızı azaltır:
Seksin etkili olduğu diğer bir konu da adet sancılarının azalması. Düzenli ilişkiden sonra adet sancılarınızda belirgin bir azalma görebilirsiniz.

15- Adetlerinizi düzenler:
Araştırmalara göre haftada bir kez seks yapan kadının ayda bir kez seks yapan kadına oranla adet döngülerinin daha düzenli olduğu saptanmış.

16- Pelvis bölgenizin kan dolaşımını olumlu yönde etkiler:
Cinsel ilişki ve orgazm sırasında pelvis bölgesinde kanlanma artışı rahminiz, tüpleriniz ve yumurtalıklarınız gibi birçok organınızın sağlıklı işlev görebilmesini olumlu yönde etkiler.

17- Vajinal kuruluğu azaltır:
Düzenli seks ile vajina ve pelvis damar dolaşımınızın iyi gelişmesi sonucunda özellikle menopoz dönemi sonrasında ortaya sık olarak çıkan vajinal kuruluk problemlerinin görülme sıklığı azalır. Çünkü vajinal ıslanma vajinanızın kendi damarsal yapısından oluşur.

18- Seks seksi artırır:
Yapılan her seks sonrasında libidonuzun artmasına neden olan testosteron hormonu artar. Bu hormon da cinsel isteği tekrar tekrar kamçılar. Bu durumun tam tersini de yaşayabilirsiniz; cinsel ilişkiden uzak bir yaşam sürerseniz zamanla hormonal azalmaya bağlı olarak cinsel isteksizlik yaşayabilirsiniz.


19- Psikolojik sağlık ve aile sağlığı üzerine etkiler
Eskiler ne der? ‘Yatağa küslük olmaz!’ Aslına bakarsanız modern zamanda da uzmanlar bu fikri yaygınlaştırmaya çalışıyor. Gün içinde eşinizle ne kadar tartışma yaşarsanız yaşayın cinsellikle bunların büyük kısmını çözebilirsiniz.

20- Aile bütünlüğünü ve devamlılığını destekler:
Evliliğinizde zaman zaman eşinizle tartışmalarınız sonucunda oluşan gerginlikleri seks ile çözüp halledebilirsiniz. Bu şekilde düzenli seks meditasyon ve terapi yapmak gibi aile bütünlüğünün sağlıklı ve devamlılığı için vazgeçilmez bir unsur.

21- Kendi limitlerinizi aşmanız için bir yerde ‘bahane’ olur:
Cinsel ilişki sırasında kendinizi en doğal halinizle; mutlu, agresif, tutkulu ve heyecanlı bir şekilde ortaya koymanız gün içindeki monotonluklardan kurtararak sizin siz gibi davranmanızı sağlıyor.

22- Kendinize güveninizi artırır:
Sevdiğiniz eşinizi fiziksel ve duygusal yönde doyuma ulaştırmanız sizi de mutlu ederek kendinize güvenmenizi sağlar. Bu şekilde kendinizi daha çok sevmeye başlarsınız.

23- Yaşam alanlarınızı farklılaştırıyor:
Eşi ile cinsel uyumsuzluk, tatminsizlik veya başarısızlık yaşayan pek çok çiftin kendilerini başka uğraşlara verdiği, özellikle iş hayatlarında son derece işkolik olarak yer aldıkları yapılan çalışmalarda saptanmış. Cinsel hayatları pozitif yönde gelişen, aşk ve tutkuyu doyasıya yaşayan kişilerdeyse hayat alanlarındaki önceliklerin değiştiği görülür.



24- Sizlere dünyanın en güzel meyvesini sunar:
İki kişinin birbirini severek oluşturdukları ortak aşk meyvesi tabii ki dünyanın en vazgeçilmezi. Sağlıklı bir bebek dünyaya getirmekse tüm çiftlerin ortak düşüncesi ve ideali. Bu şekilde evlilikler çok daha anlam ve tat kazanıyor.

25- Düzenli seks adet öncesi sendrom riskinizi azaltır:
Yapılan araştırmalarda adet öncesinde yaşanan sıkıntı ve ağrıların düzenli seks ile azaldığı görülmüş.

26- Erkekte prostat kanseri riskini azaltır:
Araştırmalara göre ayda 20 ya da daha fazla boşalma yaşayan erkeklerde prostat kanseri görülme sıklığı azalır. Bu arada hatırlatalım; erkeklerde en çok görülen kanser çeşidi olan prostat kanserinde erken teşhis hayat kurtarır.

27- DHEA hormonunu artırır:
DHEA böbrek üstü bezinden salgılanan, yaşlanmaya bağlı hem kadın hem erkeklerde düşen bir androjen hormonu türevi. DHEA cinsel arzuları artırır, yaşlanmayı geciktirir, depresyondan korur, kas ve iskelet yapısını güçlendirir. DHEA tüm cinsel ilişki sırasında salgılanır, tam boşalma ve orgazm anı geldiğinde kanda normal düzeyinin 5 katına çıkar.

28- Gülmenizin sıklığını ve dozunu artırır:

İyi ve düzenli cinsel yaşam bir de sizin güleryüzlü olmanızı sağlar. Her güne 1-0 önde başlar, etrafınıza mutluluk ve huzur gülücükleri dağıtırsınız.

rotahaber.com





Etiketler sağlıklı seks, seks korkusu, seks nasıl yapılır, sevişme, yatak uyumu, cinsel ilişki, seks ilaçtır , sağlıklı seks, seks bir spordur

Yorum Gönder Blogger

DİKKAT!
İfadeler şekiller, jpg, gif, png,bmp formatlarında resim, foto, video, müzik ekliyebilirsiniz.Resim eklemek için-- [img] resim linki [/img] // Müzik eklemek için :-- [nct]Müzik linki [/nct] Youtube Video ekleme:-- [youtube] Youtube Video Link [/youtube] Link kapanış kutucukların arasına boşluk bırakın
***KÜFÜR HAKARET İÇEREN YORUMLAR SİLİNECEKTİR***
Gülen ifade eklemek için işaretleri kullanın
:) (: :)) :(( =)) =D> :D :P :-O :-? :-SS :-t [-( @-) b-(

 
Tavizsiz © 2013. All Rights Reserved. Shared by WpCoderX
Top