İlk randevu ile kör randevu genellikle birbirine karıştırılır. Öncelikle ayıralım. Hakkında hiçbir bilgi sahibi olmadığınız, daha önce telefonda, internette veya bir ortamda tanıştığınız bir insanla, buluşmaya karar verdiniz. Ve bu sizin ilk randevunuz...Şimdi gelelim ilk randevuya, hakkında en azından birkaç fikriniz olan biriyle karşılaşacaksınız. Bir ilişkinin başlayacağına karar verilecek gün, özünde bu ilk görüşmedir. Çoğunlukla gecenin sonuna varmadan, karşımızdaki kişi hakkında bir karara varmış oluruz.
 
İlk randevu öncesinde insan midesinde kelebeklerin uçuştuğunu hisseder, saatler bir türlü geçmek bilmez. Tatlı bir telaş sarar ruhumuzu ki bu da hoştur. Çoğu zaman karşımızdakinin özelliklerini ne kadar seveceğimize değil, kendimizi nasıl beğendireceğimize odaklanırız.
 
Kıyafet seçmek işin en ızdıraplı tarafıdır. Gardırop önünde geçirilen uzun saatler, yatağın üstünde biriken fırlatılıp atılmış ütülü elbiseler, “üstüme giyecek bir şey yok yahu” çığlıkları, en severek alınan bluzu beğenmemek, zayıf gösterdiğini düşündüğünüz için sığmaya çalışılan eski pantolon, sizi terletmekten başka bir işe yaramaz. Doğru seçimi yapabilmek için nereye gideceğinizi iyi bilmelisiniz. Daha önce duymadığınız bir mekanda buluşacaksanız, orası hakkında internetten veya çevrenizden yardım alın.
 
Düşünsenize içeride herkesin kot ve tişört ile nargile içtiği bir kafe, siz siyah bir gece elbisesi içindesiniz. Başkalarının ne düşüneceği çok önemli değil ancak siz gerginlik ve rahatsızlık hissedeceksiniz, karşınızdakine konsantre olamayacak, mahcup olduğunuzdan doğru karar alamayacaksınız. Kıyafet gecenin en önemli unsurlarındandır. Fazla açık, sizi yansıtmayan, içinde rahat etmediğiniz kıyafetler giymekten mutlaka kaçının. Aman, o gün için yeni bir şey alıp giymeyin. Mağaza kabininde deneyip, beğendiğiniz o pantolon, eve geldiğinizde kocaman bir poponuz varmış gibi gösterebilir. Unutmayın ki, çoğu dükkanın aynaları zayıf gösterenlerden seçilmiştir.
 
İçinde kendinizi rahat hissettiğiniz, ortama uyum sağlayacak bir giyim seçtikten sonra, sıra makyaj yapmaya gelir. Burada da birçok tehlike bulunur. Özellikle ışıklı bir yerde makyaj yapın, gerçi bu sadece ilk randevu için değil, her zaman geçerlidir. Heyecanınız ve kendinizi beğendirme içgüdüsü ile yüzünüzü palyaçoya çevirmeyin. “Karanlıkta bütün kadınlar güzeldir” cümlesini bu gece unutun. Gideceğiniz yerin ne kadar loş olduğu önemli değil. Kıyafetle uyumlu makyaj yapacağım diye suratınızı gökkuşağına döndürmeyin. Örneğin turuncu renk bir gömlek giydiyseniz, göz farı olarak turuncu seçmek, uyumdan çok uzak bir görünüm sağlayacaktır. En güzel ve doğru makyaj, yokmuş gibi durandır. Cildinizdeki hataları kapatın, doğal tonlarda far ve sizi az önce kumda güneşten kalkmış gibi göstermeyecek bir allık sürün. Doğal olun, gülümsemek makyajdan daha fazla güzellik katacaktır.
 
Saçlarınızı kuaförde bülbül yuvası gibi yaptırtmayın. Özenli ama abartısız olun. Çok yüksek topuklu giymeyin. Yemekten sonra güzel bir yürüyüş yaparak belki de ilk defa elleriniz birbirine çarpacaktır, bu keyifli yürüyüş ayakkabılar yüzünden iptal olmasın.
 
Artık hazırsanız, evden çıkmadan ufak detayları kontrol edin. Telaşınız yüzünden anahtarınızı, cep telefonunuzu ve cüzdanınızı unutmayın. Telefonunuzun şarjının dolu olması sizi muhtemel karmaşalardan koruyacaktır. Bir ayrıntı daha, ilk randevuda cebinizde hesabın yarısını ödeyecek ve gerektiğinde taksi ile eve dönecek kadar para bulundurun. Neyle karşılaşacağınızı tam olarak bilemezsiniz.
 
Randevuya 15 dakikadan fazla gecikmeyin. Karşınızdakine değer vermediğinizin göstergesi olarak algılanma olasılığı yüksektir. Daha kötüsü “siz kadınlar neden hiçbir yere vaktinde gidemezsiniz?” cümlesini ya da benzerlerini laf arasında duymak olacaktır.
 
Bundan sonrası size ve karşınızdakine bağlıdır. Kendiniz gibi olun, doğal davranın. Abartılı ve sizi yansıtmayan davranışlar içine girmeyin, ne olsa ortaya çıkacaktır. Sıcak bir duruşunuz olsun ama laubali olmayın. Beklenti ve isteklerinize ait soruları çekinmeden sorun. Zaman kaybını önlersiniz.
Hoşlanmadığınız biri ile sırf kibarlıktan uzun saatler geçirmeyin. Kaldığınız her saat “seninle ilgileniyorum” sinyali verecektir. Bir daha görüşmeyecekseniz, bunu kibar bir dille anlatın, geçiştirmek için arayacağınızı söylerseniz, bir çok sıkıntı veren telefonu cevaplamak zorunda kalırsınız. Hislerinizi ve düşüncelerinizi açık konuşun.

İlk randevu zordur

İlk buluşmalar her zaman mide kramplarına, uykusuz gecelere ve heyecanla beklenen saatlere dönüşür. Bu yüzden iyi bir ön hazırlık şarttır İlk buluşmalar her zaman mide kramplarına, uykusuz gecelere ve heyecanla beklenen saatlere dönüşür. Bu yüzden iyi bir ön hazırlık şarttır.

İlk kez buluşacağınız erkek, en yakın arkadaşınızın çalışma arkadaşı ve siz onu daha önce hiç görmediniz. Anlatılanlara göre uzun boylu, buğday tenli, kariyerinde emin adımlarla ilerleyen mükemmel bir erkek. Ama bu tanımların yarısının doğru olma ihtimalini düşünerek, siz de mini bir araştırma yapmalısınız.

* Buluşmadan önce saatlerce telefonda konuşmayın. Uzun konuşmalar, hayallerinizi büyütmenizden ve acı gerçeği geciktirmenizden başka bir işe yaramaz.

YER BELLİ OLSUN
* Çok kalabalık bir mekanı, özellikle ilk buluşmanızda, buluşma yeri olarak seçmeyin. Zaten bu yeterince heyecanlı ve tedirgin bir buluşma olacağından işinizi daha da zorlaştırır. Çok sakin bir yer de ilk buluşma için tavsiye edilmez.

* Buluşacağınız yeri kesin olarak belirleyin. Eğer barda buluşacaksanız, kapıda bekleme veya içeri girme gibi detayları belirlemelisiniz. Cep telefonunuzu unutma veya şarjının bitmesi gibi durumları göz önüne alırsanız, ağaç olmaktan da kurtulursunuz.

KLASİK AMA ŞIK
* Nasıl giyineceğinize karar veremediğiniz yerlerde kesinlikle buluşmayın. Yoksa sizin saten gömlek, kumaş pantolonla gittiğiniz bir partide, herkesin jean pantolon ve spor ayakkabı giydiğini görüp, yerin dibine girebilirsiniz.

* İddiasız, klasik, fakat şık seçimler yapın. O güne kadar giymediğiniz bir kıyafeti giymeyi aklınızdan bile geçirmeyin. Görünüşünüzde yapmayı düşündüğünüz yenilikleri başka bir zamana erteleyin.

* Pembe ve mavi gibi terlediğinizi belli eden renkte gömlekler, tişörtler giyinmekten kaçınmalısınız. Böyle bir durum karşısında, karşınızdaki erkeğin gözleri kol altınıza takıldıkça çok gerilir ve huzursuz olursunuz.

GÖZLERİNE BAKIN
* Havadan sudan gereksiz konuşmalarla vaktinizi harcamayın. Bilmek istediklerinizi bir an önce öğrenirseniz, karar verme süreciniz de o kadar hızlanır. Böylece birkaç kez buluşma riskini de ortadan kaldırmış olursunuz.

* Tuvalete gitmek veya telefonla konuşmak için masadan kalkınca kısa sürede yerinize dönmeye özen gösterin.

* Onunla paylaşmak istediğiniz hikayeleri anlatmadan önce gözlerinin içine bakın. İlgili mi, yoksa esniyor mu? Eğer esniyorsa anlatan değil, dinleyen taraf olun kısa bir süre için.

İÇKİYİ ABARTMAYIN
* İlk buluşmanızda bir restorana gittiyseniz, bir günlük de olsa diyeti bir kenara bırakın. Mutlaka bir şeyler yiyip içerek ona eşlik etmelisiniz. Erkekler yalnız yemek yemeyi sevmezler.

* Yemek siparişi verirken az pişmiş veya kolesterolü yüksek ürünler istememeye özen gösterin. Ona kendisini et obur bir hayvan gibi hissettirmeyin.

* Arka arkaya devrilen kadehler zihninizi bulanıklaştırıp onu farklı bir gözle görmenize neden olabilir. İlk buluşmada aklınız başınızda olmalı!

* Maydanoz, susam, pul biber, tarçın gibi dişin arasına kolayca kaçabilecek yiyeceklerden uzak durun. Sipariş etmeseniz de, yemeğin içinden çıkma ihtimalini göz önüne alarak yanınızda mutlaka diş ipi bulundurun. (Hülya Dergisi)

SEMA KUMBARACI


İlk Buluşma Taktikleri

İlk buluşma çok heyecanlıdır. Daha önceden hiç görmediğiniz biri ile buluşacaksanız bu heyecan bir kat daha artar. İlk izlenimlerinizi ilk buluşmada alacağınızdan ilk buluşma çok önemlidir. Her iki taraf da karşı taraf üzerinde iyi bir izlenim bırakmak isteyecektir. ( Tabi birbirlerini beğendilerse). Bu şansı çok iyi kullanmanız gerekir.

İlk buluşmada ne yapmak gerekir, nasıl davranmalı, ne konuşmalı, nasıl giyinilmeli, nelere dikkat edilmeli? İşte aşağıda bu soruların cevaplarınız vereceğiz. Bu tiyoları çok dikkatli okuyun olumlu sonuçlarını göreceksiniz.

Görüşme öncesi birtakım sorunlarla karşılaşabilirsiniz. Örneğin söz veridiğiniz gün çok önemli başka bir işiniz çıktı ve bu görüşmeyi o gün yapamayacaksınız. İşte böyle bir durumda onu arayın ve mazeretinizi nazik bir dille anlatın. Ona yeterince ilgi gösterin ki görüşmemek için bahane bulduğunuzu düşünmesin. Hatta görüşmüşken yeni bir randevu tarihi de belirlerseniz kafasındaki soru işaretleri de kalkmış olacaktır.

ilkbulusmaİlk buluşmada mekan çok önemlidir. Sessiz, sakin ve kapalı bir mekanı tercih edin. İletişim daha kolay olacak ve bu sayede ona daha iyi odaklanabileceksiniz.

En çok yapılan hatalardan biri de ilk buluşmada yanınızda sizden birinin olması. Bu olumsuz bir etki bırakmakla kalmaz samimi ve sıcak bir ortamın doğmasına da engel olur. Ayrıca sizin olgun biri olmadığınızın da göstergesidir. Bu yüzden mutlaka tek gidin. Sizi ilk görüşmede ailesi ile tanıştırmaya kalkarsa buna kesinlikle engel olun ve kabul etmeyin.

İlk görüşmeden sonra 2. görüşme arasına biraz zaman verin 24 saat sonra yeniden görüşmeyi kesinlikle kabul etmeyin.

İlk görüşmeden göz iletişimi çok önemlidir. Konuşurken sağa sola değil de gözlerinin içine bakın. Bilirsiniz gözler yalan söylemez. Böylece hem daha samimi bir iletişim kurar hem de niyetini anlama fırsatını yakalarsınız.

İlk bulumada sohbetinizi yarıda kesip birilerine mesaj atmayın ya da birileri ile telefonda görüşmeyin. Görüşmeye başladığınız anda ya telefonunuzun sesini kısın ya da tümden kapatın. Uzun zuzun birileri ile konuşmak saygısızlıktır.

İlk görüşmede ara ara seslikler olur. İki taraf da konuşacak bir şey bulamaz. Böyle bir durumda sırf sessizliği bozmak adına  saçma sapan birşer söylemek yerine karşınızdaki kişinin kişilik özellikleri ile ilgili bir soru sorun. Pek çok erkek kendinden bahsetmeyi kadınlara göre çok sever ve uzun uzun anlatır.

Çevrenizde başka erkekler varsa onlara göz ucuyla dahi bakmayın. Bunu yaparsanız 2. görüşmeyi unutun.

İçkili bir ortamdaysanız ortama uyun; ama birkaç kadehi geçmeyecek şekilde olmalı bu.

Garson geldiğinde onunla aynı siparişi asla vermeyin. “Sen ne istiyorsan ben de aynısından” demek acıklı bir hava doğurabilir. Ne hoşunuza gidiyorsa onu isteyin. Yalnız siparişinizi veriken dökülüp saçılacak şeyler isemeyin. Sizi zor bir duruma sokabilir.

Görüşme bir kış günü ise ve siz de dışarı çıktığınızda üşdüyseniz size ceketini verdiğinde ona hayır demeyin.

Siz sigara içiyorsanız o içmiyorsa sigara içmek için yemeğin bitmesini bekleyin. Yemek sonunda sigarayı yakmadan onun rahatsız olup olmayacağını sorun ve sigaranızı öyle yakın. Yanında 2. bir sigarayı yakmayın.

Hesabı ödeme zamanı geldiğinde siz de elinizi çantanıza götürün, hesabı kendisi ödemekte ısrarlıysa bırakın ödesin. Ancak görüşmeye giderken yanınızda mutlaka para bulunsun. Cimri biri ile de görüşmüş olabilirsiniz. Böyle biri ise 2. görüşmeyi yapmayın onunla.

Eğer endişeliyseniz, çekinceleriniz varsa bunu açık açık söyleyin. Bu şekilde endişenizin giderilmesi daha kolay olacaktır.

İlk görüşmede bırakın onunla sevişmeyi elinizi dahi tutturmayın. Eğer onunla ilk görüşmede sevişirseniz sizi basit biri olarak görür ve daha önceden bunu herkesle rahatlıkla yaptığınızı düşünür. Unutmayın ki erkekler ilk olmak ister ve bu anlamda sizi test edebilir.


İlk buluşmada bayanlara tüyolar:

Rahat olmaktan vazgeçmeyin
İlk buluşmanız rahat davranmanıza ve duygularınızı belli etmenize engel olabilir. Ancak ilk buluşmalarda her iki taraf da karşı tarafın kendisini beğenip beğenmediğini merak eder. Heyacana kapılıp duygularınızı göstermekten çekinmeyin. Eğer onu beğendiyseniz bunu davranışlarınızla hissettirin.

Sohbeti koyulaştırın ve sohbetten hem sizin hem de onun zevk almasını sağlayın. Ayrılırken ona güzel vakit geçirdiğiniz söyleyin ve bir sonraki buluşmayı beklediğinizi ona hissettirin. Ancak bir sonraki buluşma için teklifte bulunmayın. Bu adımı onun atmasını bekleyin.

Hesaba ortak olmayı teklif edin
Diyelim ki bir yemğe gittiniz ya da şık bir pastanedesiniz. Hesap gelince orada yokmuş ya da olayla ilgilenmiyormuş havası vermeyin. En azından hesabı ödeme teklifinde bulunun. Bu sizin samimi ve doğal oldugunuzu gösterir. Eğer kabul etmezse üstelemeyin ve her şeyi akışına bırakın.

Konuşmaktan vazgeçmeyin
"İlk buluştuğumda heyecanlanıyorum, ne yapabilirim" diyorsanız, sizin için tek çare konuşmak diyebiliriz. Erkekler hoş sohbet bayanları tercih ederler. Bu anlamda bolca konuşun ve birbirinizi tanımaya çalışın. Konuşurken de karşı tarafı kesinlikle sıkmayın. Buradaki en önemli nokta konuşurken sohbet ederken, birlikte keyif almayı sağlayın.

Ortak konular bulun
Bütün ikili ilişkilerde ilişkinin devamı için en önemli şey ortak paylaşımlardır. Sohbetlerinizde ikinizin de ilgi duyduğu konuları tercih edin. Onun ilgi alanlarını yakalamaya ve görmeye çalışın. Böylece sohbet gittikçe koyulaşacak ve birbirinizi daha iyi tanımış olacaksınız.

İlk buluşmada erkeklere tüyolar:
Erkekler ilk buluşmada akılda kalmak için neler yapmalı?

Erkekler ilk buluşmada nasıl giyinmeli?


İlk buluşmanın iyi geçtiği nelere bakarak anlaşılır?


Neticede herkes kendine göre yazmış, okuyun size uygun olanı uygulayın :))



Etiketler : erkek , ilk buluşma , ilk buluşmada nasıl olmalıyım , ilk buluşmada ne giymeliyim , ilk randevu , ilk randevuda nasıl davranmalıyım , kadın , kadın erkek ilişkileri, ilk randevu, ilk konuşma, randevuda kadınlara taktikler, ilk buluşmada ne yapmalı, ilk buluşmada ne giymeli, ilk buluşmada ne yemeli, ilk buluşma nerde olmalı, ilk buluşma, ilk buluşma taktikleri, ilk buluşmada dikkat edilmesi gerekenler, ilk buluşmada ne yapmalı, ilk buluşmada yapılmaması gerkenler, ilk gece, ilk randevu, Genel, Yaşam, İlişkiler







Yorum Gönder Blogger

DİKKAT!
İfadeler şekiller, jpg, gif, png,bmp formatlarında resim, foto, video, müzik ekliyebilirsiniz.Resim eklemek için-- [img] resim linki [/img] // Müzik eklemek için :-- [nct]Müzik linki [/nct] Youtube Video ekleme:-- [youtube] Youtube Video Link [/youtube] Link kapanış kutucukların arasına boşluk bırakın
***KÜFÜR HAKARET İÇEREN YORUMLAR SİLİNECEKTİR***
Gülen ifade eklemek için işaretleri kullanın
:) (: :)) :(( =)) =D> :D :P :-O :-? :-SS :-t [-( @-) b-(

 
Tavizsiz © 2013. All Rights Reserved. Shared by WpCoderX
Top