İslahiye'deki Suriyeli sığınmacılar isyan çıkardı; Kamp girişindeki Türk Bayrağı'nı indirip kendi bayraklarını asan sığınmacılar Türk polislerini de silahlarıyla birlikte rehin aldı

 Gaziantep’in İslahiye ilçesinde Suriyelilerin bulunduğu mülteci kampında isyan çıktı. Sığınmacılar, Türk bayrağını indirip kendi bayraklarını astı. Polislerin silahlarıyla birlikte rehin alındığı olaylar, özel harekat timlerinin havaya ateş açarak kampa girmesiyle bastırıldı.


Toplam 1500 Türkmen’in Lazkiye’den gelip çadır kente yerleştirilmesini protesto eden Suriyeliler, önce yetkililerle tartıştıktan sonra isyan çıkarttı. Yüzlerce Suriyeli, çadır kentte bulunan polisleri rehin alarak silahlarına el koydu.


4 ASKER, 4 SİVİL YARALANDI

İsyanın duyulması üzerine çok sayıda kişi kamp önüne gelerek içeri girmek istedi. Kavga sırasında nizamiye binasının camlarını kıran Suriyeli mülteciler, kamptaki olay yeri inceleme aracı ve bilgisayarlara hasar verdi. Arbedede 4 jandarma eri ile 4 sivil çeşitli yerlerinden yaralandı.


Sığınmacılar, kamp girişindeki bu Türk Bayrağı'nı indirip kendi bayraklarını astılar ama Türk vatandaşları yeniden bayrağı yerine astı

Bunun üzerine Gaziantep ve Nurdağı ilçesinden takviye güvenlik gücü istendi. Kampa gelen özel harekat polisleri havaya ateş ederek içeri girdi. Kampa gelen bazı Türkler de Suriyelilere saldırmak istedi.

Bu arada Suriyeliler kamp girişinde asılı Türk Bayrağı’nı indirerek yerine kendi bayraklarını astı. Ancak, kısa bir süre sonra Türk vatandaşları tarafından indirilip tekrar Türk Bayrağı asıldı.

 Suriyeli sığınmacının 'klima' isyanı

16 Temmuz günü isyan çıkaran Kilis'teki Suriyeli sığınmacılar, bir kez daha ayaklandı. 'Marketlerde işlemler ağır yürüyor, klima, buzdolabı yok' diyerek çevreye taş atan eylemcilere polis biber gazı sıktı.

KARTLARINA YÜKLENEN PARAYLA MARKETE GİTTİLER

Kilis Valiliği tarafından sığınmacıların kartlarına kişi başı 20 TL yüklenmesi ardından burada yaşayanlar markete akın etti. Bir süre sonra izdihamın kavgaya dönüşmesi üzerine, polis araya girerek grupları sakinleştirdi.

Sığınmacılar, marketlerde işlemlerin ağır yürüdüğü, klima, buzdolabı ve yeteri kadar su verilmediği iddiasıyla bir süre daha eylem yaptı. Dağılmaları için uyarı yapan görevlilere taş atarak karşılık veren sığınmacılara polis ve Jandarma biber gazı ile müdahale etti.


Biber gazından etkilenen çok sayıda kadın ve çocuk konteynır kent dışına çıkarıldı. Olay yerine ise çok sayıda polis ve asker sevk edildi.

Suriyeli sığınmacılar eylemlerini sonlandırırken, biber gazından etkilenen kadın ve çocukların konteynır kent önünde bekleyişi sürüyor.

OLAYLAR BASTIRILDI

Kilis’in Öncüpınar Sınır Kapısı yakınlarındaki konteyner kentte kalan Suriyeli sığınmacıların marketlerde işlemlerin ağır yürüdüğü, klima, buzdolabı ve yeteri kadar su verilmediği iddiasıyla yaptığı eylem, güvenlik güçlerinin biber gazlı müdahalesiyle bastırıldı. Olaylarda 5’i polis, 1’i asker 7 kişi yaralandı.

Bugün öğle saatlerinde yapılan eyleme müdahale eden çok sayıda polis ve asker, olayları güç kullanarak bastırmak zorunda kaldı.

Reşit ÇELEBİOĞLU/ KİLİS, (DHA)


Kadir ÇELİK / İSLAHİYE (Gaziantep), (DHA) 
kaynak: http://www.posta.com.tr/turkiye/HaberDetay/Suriyeli-siginmacilar-Turk-Bayragi-ni-indirdi.htm?ArticleID=131243
Haberin foto görüntüleri için linki tıkla: http://www.posta.com.tr/turkiye/HaberGaleri/Suriyeli-siginmacilar-Turk-Bayragi-ni-indirdi.htm?ArticleID=131243&PageIndex=1

İlgili Aramalar:

Yorum Gönder Blogger

  1. Vayy bee Suriyeden gelen sözde esadın zulmünden kaçan arap kardeşlerimiz suriyeden gelen Türkmen soydaşlarımızı istemiyor vaybee. ENE AYAK BUNLAR canlarını kurtardıklarına şükür etmiyorlar birde isyan çıkartıyorlar.

    YanıtlaSil
  2. Aynen haberde öyle diyor"Toplam 1500 Türkmen’in Lazkiye’den gelip çadır kente yerleştirilmesini protesto eden Suriyeliler, önce yetkililerle tartıştıktan sonra isyan çıkarttı. Yüzlerce Suriyeli, çadır kentte bulunan polisleri rehin alarak silahlarına el koydu."

    YanıtlaSil
  3. ayıkla pirincin taşını bakalım, buyursunlar burdan yaksınlar. Bahane 16 temmuzda da kilisteki suriyeliler isyan çıkarmış isyanın sebebi KLİMA YOKMUŞ ulan sanki bizim evde klime var biz isyanmı çıkartıloruz :)

    YanıtlaSil
  4. BAHANE 1 : KLİMA YOK. BAHANE 2- SURİYEDEN GELEN TÜRKMENLERİ İSTEMİYORUZ başkaaa derdiniz yüz verirsen deliye mıçarmış halıya,bakalım daha neler görceğiz

    YanıtlaSil

DİKKAT!
İfadeler şekiller, jpg, gif, png,bmp formatlarında resim, foto, video, müzik ekliyebilirsiniz.Resim eklemek için-- [img] resim linki [/img] // Müzik eklemek için :-- [nct]Müzik linki [/nct] Youtube Video ekleme:-- [youtube] Youtube Video Link [/youtube] Link kapanış kutucukların arasına boşluk bırakın
***KÜFÜR HAKARET İÇEREN YORUMLAR SİLİNECEKTİR***
Gülen ifade eklemek için işaretleri kullanın
:) (: :)) :(( =)) =D> :D :P :-O :-? :-SS :-t [-( @-) b-(

 
Tavizsiz © 2013. All Rights Reserved. Shared by WpCoderX
Top