Geçenlerde kulak misafiri olduğum ilginç, yurdum insanı'nın sohbetlerindeki bu sıkıntıyı dile getirmek, sizlerle paylaşmak istedim.
Her işimizin yarım yamalak olduğu ülkemizde yeni ev alan yeni daire alan kişilerin, yeni tanıştığı sorunlardan bir kaçıyla başlayıp konumuz olan asansör mevzuna getireceğim.
Bu mevzunun geçtiği yer Esenyurt yeni ve hızlı gelişmesinden gurur duyuyan yeni bir ilçe (tıbben hızlı gelişme ne kadar sağlıklı oda ayrı bir konu). Heryer inşaat, olması nedeniyle İstanbul genelinde fiyatların en düşük olduğu güzel bir ilçe, ev sahibi olmak isteyenlere ayrıca tavsiye ederim oda ayrı bir konu başlığı olur.
İlk defa ev alan insanlarımız malum her gün tapuya gitmediklerin belki hayatlarında ilk defa ev sahibi olmalırının verdiği heycanla gerekli işlemleri yapıp tabusunu büyük bir sevinçle aldıktan sonra madalyonun öbür yüzünü görmeye başlıyor.

Özelilikle Esenyurt büyük bir kısmı iskansız vatandaş dertli, mütahit satmış, vatandaş tapusunu cebine koymuş ancak aldığı su şantiye suyu, elektirik şantiye birde asarsör zorunluluğu çıktı yeni düzenlemelerde asonsör şart bu sıralar dubleks alayım keyfime bakayım yok.
Su' da kazık yiyen, elektirikte kazık yiyen vatandaşın morali bozuk birde asorsörle karşılaşınca dahada bozuluyor, oysa ev bakmaya gittiğinde, daireyi tanıtan emlakçı şurası şöyle, burası böyle, üstelikte asarsörlü sözü ne kadar' da cazip güzel gelmişti kimbilir.
Apartman doldu sıra geldi aidat toplamaya Asansör su yakmıyorya canım, su yaksa oda kötü iskanı yoksa şantiye suyu yakar daha fazla ödeyecek.
Neyse konumuza dönelim; girişteki ben ödemem, binmiyorum der, bir üst kattaki bende kullanmıyorum der, genel olarak kullanmıyabilirler ancak çocukları bütün gün asarsörde oynuyorda olabilir, bu asarsörün bakımı var, tamiri var, elektirik masrafı var öderdin ödemezdin, madem ödemezsin niye binersin kavgaları alır yürür.
Bu yazdıklarım yaşanmakta binersin binmezsin verirsin vermezsin komşular arası tatsızlık kavga büyüyecek gibi, apartmanda oturunların bir kısmı köyden geleli 3 veya 5 sene olmuş, kimisi daha önce hiç asarsörlü binada oturmamış, neticede top en üstte oturanlarda kalacak onlarda masrafları karşılaya bilecekmi belli olmaz.
Anlattıklarına göre merdiven otomatiğinin aylık yaktığı 11TL bile çok bulan fatura sahibi merdiven otomağindeki sersörlerin ayarlarını geç yansın diye hatta iki olan ampülün birini çıkartarak tek ampül yapmış, oysa 2 ampülün birini alınca zaten tek olan ampül arızalanınca karalıkta kalacağını merdivenleri çıkarken zorluk çekeceğini düşünmemiş, hatta az yaksın diye sersörü geç yanmaya ayarlayan yurdum insanı GEÇ YANAN GEÇ SÖNER tenicede yine sonuç aynı olur diye düşünmemiş yapmış yapacağını.

Kolay değil tabiki apartmanda çeşit çeşit insan herkes bardağa kendine göre bakıyor kimi dolu tarafından kimi boş tarafından kiside bakmıyor.
Aslında her şeyi düşünen belediyelerimiz daire alacaklara tapu almadan önce apartman aidatları genel kullanım bölgelerindeki masraflarla ilgili daireyi satan alan bu kuralları kabul etmiş sayılır tarzında bir anlaşma imzalatmalı buda tapuyu almadan tapu dairesinde imzalatılsa sorunlar büyük ölçüde azalır gibi geliyor.
Çünkü otu boka kavga eden bir toplumuz en basiti apartmanın temizliği bile o yapsın bu yapsın temizlikçi tutalım. tutmayalım kavgalarının bile yaşandığını unutmayalım.
Üzücü olayların olmaması dileklerimle......

Aşağıda asansör yüzünden yaşanan bir kaç üzücü olayı sizlere sunuyorum ..

Elazığ'da İki Aile Arasında Asansör Kavgası: 1 Ölü 3 Yaralı
Elazığ'da aynı apartmanda oturan 2 ailenin çocuklarının asansöre binme konusunda çıkan kavgasına büyükler de karıştı. Tabancaların kullanıldığı kavgada 27 yaşındaki Rahmi Ayaz öldürüldü, 3 kişi de yaralandı.
Haber kaynağı ve tarihi: 23 Haziran 2012 Cumartesi   http://www.elazizliyiz.biz/elazig/elazigda-iki-aile-arasinda-asansor-kavgasi-1-olu-3-yarali-h542.html  

Asansör Kavgası Hakime Pahalıya Patladı!
İstanbul Adalet Sarayı'nda hakim Selahattin Toğuş, asansörde bir vatandaşla kavga etti. Hakimin 4 dişi kırıldı.

Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'nda hakim Selahattin Toğuş, asansörde doluluk yüzünden bir vatandaşla tartıştı. İlyas Y. adlı vatandaşın yumruk ve kafa darbelerine maruz kalan Toğuş'un 4 dişi kırıldı. Yemen ise gözaltına alındı.
Haber kaynağı ve tarihi:  12.06.2012       http://www.haberevet.com/haber/20120612/586677/asansor-kavgasi-hakime-pahaliya-patladi.html
İlgili Aramalar:

Yorum Gönder Blogger

DİKKAT!
İfadeler şekiller, jpg, gif, png,bmp formatlarında resim, foto, video, müzik ekliyebilirsiniz.Resim eklemek için-- [img] resim linki [/img] // Müzik eklemek için :-- [nct]Müzik linki [/nct] Youtube Video ekleme:-- [youtube] Youtube Video Link [/youtube] Link kapanış kutucukların arasına boşluk bırakın
***KÜFÜR HAKARET İÇEREN YORUMLAR SİLİNECEKTİR***
Gülen ifade eklemek için işaretleri kullanın
:) (: :)) :(( =)) =D> :D :P :-O :-? :-SS :-t [-( @-) b-(

 
Tavizsiz © 2013. All Rights Reserved. Shared by WpCoderX
Top