Muhteşem Yüzyıl yayından kalkıyor

AK Parti İstanbul Milletvekili Oktay Saral, 'Muhteşem Yüzyıl' dizisinin yayından kalkacağını açıkladı. Hatta tarih verdi.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın eleştirileriyle son günlerin tartışma konusu olan 'Muhteşem Yüzyıl' dizisiyle ilgili hazırladığı kanun teklifini AK Parti Grubu'na teslim eden Oktay Saral, ''Bu dizi uzun zamandır gündemimizdeydi. Teklif yasalaşırsa dizi 2013'ün ilk aylarında yayından kalkacak'' dedi.

Bir tv kanalına katılan AK Parti İstanbul Milletvekili Oktay Saral, 'Muhteşem Yüzyıl' dizisinin yayından kalkacağını açıkladı. Kanun teklifinin Ocak ayında Meclis'te görüşmeye başlanılacağını düşündüğünü söyleyen AK Partili Saral, ''2013 yılında Muhteşem Yüzyıl yayından kalkacak'' dedi.

'BU DİZİ ZATEN UZUN ZAMANDIR GÜNDEMİMİZDEYDİ'

AK Parti İstanbul Milletvekili Oktay Saral, dizinin yayından kaldırılması için kanun teklifi verdiğini anımsatarak, ''Bu dizinin zaten biteceği yönünde bilgiler geldi kulağımıza. Başbakanımız bunu gündeme getirdi kanun teklifi vermedik. Uzun zamandır bu bizim gündemimizdeydi. Yani ben Başbakan söyledikten sonra bu çalışmayı yapmadım. Uzun zamandır bize gelen e postalar var. Seçim bölgelerimize gittiğimizde insanlar bize 'Bu diziler yüzünden çocuklarımızı tarihini, atasını tanımıyor' diyorlar. Genç bir çocuk 'Kanuni böyle miydi, Allah belasını versin' diyor. Buna inanıyor çocuk. Bunları bize aileler söylüyor'' ifadelerini kullandı.

'MHP DE BİZE DESTEK VERİYOR'

Başbakan Erdoğan'ın Muhteşem Yüzyıl'ı eleştirmesinden önce hazırlıklarını yaptıklarını söyleyen Saral, ''Biz bu kanun teklifinin grubumuzca müspet görülmesini bekliyoruz. Çünkü gerekçesiyle, her şeyiyle hazırladık MHPde sağolsunlar destek veriyor. Sürece ciddi bir destek verileceğine inanıyorum. CHP'den de destek verecek arkadaşlar var'' dedi.

'2013'E GİRDİĞİMİZDE GENEL KURUL'DA TARTIŞILACAK'

Önümüzdeki hafta Meclis'te 10 günlük yoğun bütçe görüşmeleri olduğunu ifade eden AK Partili Saral, ''Bütçe görüşmelerinden sonra büyük ihtimalle Meclis'e gelebilir. Ayın 20'sinde bütçe görüşmeleri bitiyor. Kesintisiz çalışacağımız için 20'sinden sonra sanırım yılbaşına kadar 10 günlük bir tatil süreci olacak. Allah nasip ederse Ocak'ta gündemde olacağını düşünüyorum. 2013'e girdiğimiz ilk zaman dilimi içerisinde genel kurulumuz açıldığında, Meclis'teki arkadaşlarımıza sunulmak üzere genel kurulda müzakere edilecek. Ve TBMM çatısı altındaki arkadaşlara yakışır bu yasa teklifi kabul edilecek. RTÜK de buna ciddi derece itibar edecek'' şeklinde konuştu.

Saral, ''Bundan sonra arkadaşlarımız Türk toplumunun aile yapısına uygun, gençlerimizi, çocuklarımızı rencide etmeyecek, bizim dilimizde zıvanadan çıkarmayacak bir yapıda dizi yapacaklar. Artık bu tarz dizileri bin düşünüp bir yapacaklar'' şeklinde konuştu.
bugun.com.tr

Gerçek Muhteşem Yüzyıl böyle...

Türkiye'de tartışma konusu olan Muhteşem Yüzyıl dizisi, İran'da da tartışma konusu oldu.
Başbakan Recep Tayip Erdoğan'ın diziye yönelttiği eleştirilerin ardından İran medyasındaki dizi tartışması yeniden alevlendi. İran'ın yarı resmi haber ajansı İSNA, Osmanlı haremlerine ait olduğunu savunduğu bir fotoğrafla dizideki harem kadınlarına ait bir fotoğrafı yan yana yayınlayarak gerçek Osmanlı haremi kadınlarının dizidekiler gibi olmadığını yazdı. Haberde, Osmanlı sarayındaki kadınların giyim tarzının dizi yönetmeni ve senaristinin yansıttıkları gibi olmadığı eleştirilerine yer verildi.

Başbakan Erdoğan'ın dizi hakkındaki sözlerini yansıtan İran'ın Fars Haber Ajansı, dizide İran ve İran halkının aşağılandığını iddia etti. En çok okunan haber sitelerinden Asriran, haberi "Muhteşem Yüzyıl Erdoğan'ın sesini bile çıkardı" başlığıyla yansıttı.

Muhteşem Yüzyıl, İngiltere'den uydu aracılığıyla yayın yapan 'GEM Classic TV'de Farsça dublajlı olarak "Sultan'ın Haremi" adıyla yayınlanıyor
haberekspres.com.tr










"Muhteşem Rezalet"

Prof.Dr. Ahmed Akgündüz, Türkiye'de tartışılan 'Muhteşem Yüzyıl' dizisini "Muhteşem rezalet" olarak adlandırdığını söyledi.
 MALEZYA'da düzenlenen İslami uygulamalara dayalı turizm ve otelcilik standardının tanıtıldığı, alanında uzman kişilerin konuşmacı olarak katıldığı 1'inci Uluslararası İslami Turizm Standartları Konferansı'nın 2'nci gününde konuşan Roterdam İslam Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Ahmed Akgündüz, Türkiye'de tartışılan 'Muhteşem Yüzyıl' dizisini "Muhteşem rezalet" olarak adlandırdığını söyledi.

Başkent Kuala Lumpur'da düzenlenen ve Türkiye'den Caprice Group'un sporsorluğunu yaptığı konferansta konuşan Roterdam İslam Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Ahmet Akgündüz, İngilizce yaptığı konuşmada dizi ve sinema ile Osmanlı tarihinin ve İslam'i yaşam tarzının çarptırılarak insanlara sunulduğunu anlattı. Prof.Dr. Akgündüz, "Bir örnek vermek gerekirse Türkiye'de yayınlanan bir dizi var; 'Muhteşem Yüzyıl'. Ben bunu 'Muhteşem rezalet' olarak adlandırıyorum. Bu muhteşem hayal kırıklığıdır. Dizide gösterilen sazendeler sadece aile içi toplantılarda görülürdü, dizideki gibi değil yani. Haremde yaşayanlar Türk geleneklerine göre yaşamışlardır" dedi.

Prof.Dr. Akgündüz, konferanstan sonra DHA muhabirine konuşurken kendisinin ilim adamı olduğunu belirterek, şunları söyledi:

"Sayın Turgut Özal'ın tavsiyesi ile 500 sayfalık 'Osmanlı'da Harem' kitabının da yazarıyım. 'Muhteşem Yüzyıl'ın adını 'Muhteşem Rezalet' olarak değiştiriyorum. Bu bir romanantize edilmiş halidir olayın. Dolayısı ile tarihi gerçekler ile bağdaşması beklenemez ama ben buna şiddetle karşı çıkıyorum. Romanya ve Ukrayna bile tepki gösteriyor. Esad rejimi bunu tercüme ederek 'İşte Türkler bunlardır' diyor. 1998'te 'The Harem' diye bir kitap aldım. 1000 küsur sayfa. Tamamen pornografik bir roman gibi. İsterse kıyaslasınlar, doğru çıkmayabilir ama ben okudum ve diyebilirim ki; bu dizi neredeyse bu romanın tercüme edilmiş hali. Sahneler, tasvirler... Bu çok üzücü. İlla sanat yapacaksak tarihi değerlerimize hakaret mi etmek gerekiyor."

"BAŞBAKAN ERDOĞAN'IN TEPKİSİNİ HAKLI BULUYORUM"

Prof.Dr. Ahmet Akgündüz, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın diziye ilişkin tepkisini haklı bulduğunu, çünkü kendisinin dizinin uluslararası yanını düşündüğünü söyledi. Prof.Dr. Akgündüz, "Uluslararası alanda çok zor duruma düştü başbakan. Mısır, Tunus, İran, Cezayir, Fas'tan tepkiler alıyorum. Büyükelçiler 'Bunu hükümetiniz niye yasaklamıyor?' diyor. Bu o kadar kolay değil. Küçük yasak gelse bu kez 'Hükümet sanat düşmanı' diyecekler. Oto kontrol basında da olmalı" diye konuştu.

Konferasın ikinci gününde konuşma yapan Eski Malezya Başbakanı ve Konferans Onursal Başkanı Dr. Mahathir Mohamed, konferansın önemine değinerek, projenin geliştirilerek sürüdürülmesi gerektiğini söyledi. 22'nci Dönem Milletvekili Prof.Dr. Nevzat Yalçıntaş ise İslami turizmin geliştirilmesi için yapılması gereken uygulamaları anlatarak, bu otelleri ve turizm faaliyetlerini Müslüman olmayan insanların da kullanıp memnun kalmalarının sağlanması gerektiğini söyledi.

Malezya Turizm Bakanlığı tarafından desteklenen konferansta, İslami turizm ve otelcilik sektöründe kalitenin arttırılmasına yönelik çalışmalar, uygulamada karşılaşılan sorunlar, standartların belirlenmesi için gerekli olan kriterler hakkında bilgi alış verişinde bulunuluyor.

Programın ilk bölümü sonunda farklı ülkelerde katılımcılar ile işletmeler arasında sözleşme imzalandı, karşılıklı hediyeler sunuldu.

Evrensel İslami Turizm Standartları Merkezi ve Asya'nın en büyük üniversitesi olan MARA Teknoloji Üniversitesi'nin Otel ve Turizm Fakültesi tarafından ortak düzenlenen konferans konuşmaların ardından bugün sona erecek. DHA
bugun.com.tr

THY'den Muhteşem Yüzyıl'a sansür

Geçtiğimiz günlerde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın tepki gösterip eleştirdiği televizyon dizisi ‘Muhteşem Yüzyıl’ darbe üstüne darbe alıyor
ürk Hava Yolları’nın (THY) uçak içi eğlence sistemi olan Planet’in aralık programında Türkçe ve İngilizce olarak yer alan Muhteşem Yüzyıl dizisi, uçaklardaki eğlence sistemlerinde yer almıyor. Planet Dergi’nin 40’ıncı sayfasında bir buçuk sayfa tanıtılan dizi uçuşlarda yer almazken, aynı sayfada yer alan yabancı dizilerin tamamı uçaklardaki Planet ekranlarında gösteriliyor. THY yetkilisinden alınan bilgiye göre, Muhteşem Yüzyıl dizisinin aralık ayında uçaklarda gösterilmeye başlanacağı belirtilirken, konuyla ilgili olarak, “Muhteşem Yüzyıl dizisini Planet’te vermeye başlayacaktık. Başbakan’ın dizi hakkındaki olumsuz görüşleri alınan karardan vazgeçilmesine yol açtı ve diziyi Planet’e koymadık. Planet Dergisi süreli bir yayın olduğu için dağıtımına başlanmıştı. Başbakan’ın açıklamaları sonradan geldi” şeklinde konuştu. (Hürriyet)



İlgili Aramalar:

Yorum Gönder Blogger

DİKKAT!
İfadeler şekiller, jpg, gif, png,bmp formatlarında resim, foto, video, müzik ekliyebilirsiniz.Resim eklemek için-- [img] resim linki [/img] // Müzik eklemek için :-- [nct]Müzik linki [/nct] Youtube Video ekleme:-- [youtube] Youtube Video Link [/youtube] Link kapanış kutucukların arasına boşluk bırakın
***KÜFÜR HAKARET İÇEREN YORUMLAR SİLİNECEKTİR***
Gülen ifade eklemek için işaretleri kullanın
:) (: :)) :(( =)) =D> :D :P :-O :-? :-SS :-t [-( @-) b-(

 
Tavizsiz © 2013. All Rights Reserved. Shared by WpCoderX
Top