Dünyanın en fazla sinemaya giden ulusu Hindistan halkıdır. Tıpkı 70’li yıllardan önce Kıbrıslı Türklerde olduğu gibi, Hindistan halkı için sinema bir yaşam biçimine dönüşmüştür. Hintliler, yaz – kış, sinemayla yatıp sinemayla kalkarlar. Amerika’nın Hollywood’u varsa Hindistan’ın da Bollywood’u var sinemanın başkenti olarak… Ve Bollywood, Hollywood’u birkaç kez içine alacak kadar da büyük. Hindistan halkının sinema tutkusuna yanıt verebilme adına Bollywood harıl harıl film üretir.
   Kalite düzeyi yüksek Hint filmleri artık Hindistan için ihraç ürünü de olabilmektedir. Bu filmler içinde çeşitli uluslararası ödülleri, hatta Oscar ödüllerini kazananlar da var. Bunun en yankılı örneği, çeşitli ödüllerle donatılan “Milyoner” filmi... Amerikan sermayesiyle çekildiği için Amerikan dağıtım şirketlerinin listesine alınan bu filmi biz de kendi sinemalarımızda izleyebilme şansını yakalayabilmiştik.
Ulusal sinemayla dünyaya açılmak söz konusu olunca kimi Hint filminin dış çekimlerinin yabancı ülkelerde  yapılmasına başlandı. Ne kadar güzel bir olay ki, bu Hint açılımından bizim ülkemiz de nasibini aldı. Bugünlerde gösterime giren ve kısa sürede on milyonlarca izleyiciyle buluşan  “Race 2” (Yarış 2) adlı filmin yüzde elliye yakını Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde çekildi. Filmin diğer çekim yerleri İstanbul, Antalya ve Hindistan… Yazık ki, bizim izleyemeyeceğimiz bu 150 dakikalık film, şu anda dünyanın her yanındaki sinemalarda gösterimdedir. Filmi ilk gösterim haftasında 39 milyon kişi izledi. Biz neden izleyemiyoruz bu filmi? Çünkü Türkiye’nin büyük kentlerinde olduğu gibi bizim ülkemizde de sinema salonları Amerikan dağıtım şirketlerinin programladığı filmleri göstermek zorundadırlar. Amerikan sinema tekeli kendi programının dışına çıkan salonları filmsiz bırakabiliyor.
   “Race 2”, kaderini büyük ölçüde turizme bağlamış olan ülkemizin tanıtımı için büyük şans. Bu şansı değerlendirecek planlamayı yapabilecek miyiz? Filmin bazı bölümlerini izledim. Kuzey Kıbrıs’tan nefes kesen görüntüler var. Bu görüntülerle dünya sinemaseverleri ilk kez karşılaşıyor. Enfes görüntülerden etkilenecek olan insanları ülkemize nasıl çekebiliriz? Bunların düşünülmesi ve gereğinin profesyonelce yapılması gerekmez mi?.
   Hindistan’ın en büyük film yapım şirketi olan “Tips Films Pvt. Ltd., UTV Pictures” tarafından çekilen filmin kadrosu da yine Hindistan’ın en ünlüleri arasından seçildi.Yönetmen koltuğunda Abbas ve Mastan Burnawala kardeşler var.14 milyon 560 bin dolarlık bir bütçeyle çekilen “Race 2”, adından da anlaşılacağı gibi bir devam filmi. İlkinin gördüğü büyük ilgi üzerine ikincisinin de bu kez daha büyük bir prodüksiyonla çekilmesinde tereddüt gösterilmedi. Başrol oyuncuları Saif Ali Khan, Deepika  Padukone, John Abraham, Jacqueline Fernandez ve Anıl Kapoor.
   Kıbrıs’ta çekilen ilk Hint filmi olma özelliğini de taşıyan “Race 2”nin konusu kısaca şöyle:  Genç iş adamı Ranveer (Saif Ali Khan) nişanlısı Sonia’nın (Bipasha Basu) bir çete tarafından öldürülmesi üzerine yasa boğulmuştur. Artık intikam için yaşamaktadır..Sonia'nın katillerinin izini yakalayabilmesi için uzun bir yolculuğa çıkması gerekir.Türkiye’de ilk ize ulaşır. Ve bu iz takibinde yolu Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne düşer. Nişanlısının katili olan kişiler, Türkiye’de yeraltı dünyasının en tehlikeli mafyasının adamlarıdır. Bunların bir kolu da Kuzey Kıbrıs’a ulaşmıştır.Kıbrıs’taki hesaplaşma başladığında, birbirinden ilginç olaylar ardı ardına gelmeye ve film Kıbrıs dekorlu bir aksiyon fırtınasına dönüşmeye başlar…

Yazar: Ahmet Tolgay / Kıbrıs Gazetesi
ahmettolgay@kibrisgazetesi. com
Kaynak: http://www.gundemkibris.com/bollywooddan-ulkemize-kiyak-4898yy.htm#ixzz2KRu3iHOc
Follow us: @GundemKibris on Twitter | GundemKibris on Facebook




Movie Detail
Movie: Race 2
Directer : Abbas-Mustan
Producer : Ramesh S. Taurani
Starcast: Saif Ali Khan, Deepika Padukone, John Abraham, Jacqueline Fernandez, Anil Kapoor & Ameesha Patel.
Release date: 2013 (initial release)
Genre: Thriller
Music: Yo! Yo! honey Singh and Pritam

Yorum Gönder Blogger

DİKKAT!
İfadeler şekiller, jpg, gif, png,bmp formatlarında resim, foto, video, müzik ekliyebilirsiniz.Resim eklemek için-- [img] resim linki [/img] // Müzik eklemek için :-- [nct]Müzik linki [/nct] Youtube Video ekleme:-- [youtube] Youtube Video Link [/youtube] Link kapanış kutucukların arasına boşluk bırakın
***KÜFÜR HAKARET İÇEREN YORUMLAR SİLİNECEKTİR***
Gülen ifade eklemek için işaretleri kullanın
:) (: :)) :(( =)) =D> :D :P :-O :-? :-SS :-t [-( @-) b-(

 
Tavizsiz © 2013. All Rights Reserved. Shared by WpCoderX
Top