Tamamı ses kaydına alınan 155 Polis İmdat Hattı'na gelen ihbarlar arasında kimi zaman ilginç istek ve sorular da yer alıyor.




Antalya Emniyet Müdürlüğü 155 Polis İmdat Hattı'na bir yıl içinde gelen 445 bin çağrıdan yaklaşık 374 bininin polis görev ve sorumluluk alanının dışında olduğu, değerlendirilen 71 bin 200 ihbardan yüzde 20'sinin ise asılsız olduğu ortaya çıktı.
Edinilen bilgiye göre, Antalya Emniyet Müdürlüğü'nün 155 Polis İmdat Hattı'na gelen yıllık ortalama çağrı sayısının 445 bin olduğu belirlendi. Bu çağrılardan yüzde 84'ünün (373 bin 800)polisin görev ve sorumluluk alanının dışındaki konularla ilgili olduğu, değerlendirilen 68 bin ihbardan yüzde 20'sinin ise (13 bin 600) asılsız olduğu ortaya çıktı.
Son 4 yıllık veriler dikkate alındığında günlük çağrı sayısının ortalama 1200'ü bulduğunu belirten yetkililer, bu ihbarlardan sadece 187'sinin gerçek çıktığını tespit etti.
155'E GELEN İLGİNÇ İSTEK VE SORULAR
Tamamı ses kaydına alınan 155 Polis İmdat Hattı'na gelen ihbarlar arasında kimi zaman ilginç istek ve sorular da yer alıyor.
Söz konusu ihbarlar arasında ''Eşimi dövmek istiyorum, sabah mı döveyim yoksa akşam mı döveyim?'', ''Tüpüm bitti, yemek yapacağım bana bir tüp söyler misiniz?'', ''Komşum soba yakıyor, dumanı bana geliyor. Ne yapmalıyım?'', ''Deniz polisi noktası önünde nöbet tutan polis memurunun gözlükleri çok güzel, markasını öğrenebilir miyim?'', ''Pikniğe gitsek hava güzel mi, sıcak olur mu?'' şeklindeki ifadeler dikkat çekiyor.
ASILSIZ İHBARLARI ÖNLEMEK İÇİN PROJE
Polise gelen asılsız ihbarların ulaştığı boyut Antalya Emniyet Müdürlüğü'nü harekete geçirdi. Akdeniz Üniversitesi ile yapılan işbirliği ile ''155 Hattı'na Yapılan Çağrıların Niceliği ve Niteliğini Artırma Projesi'' hazırlandı.
''Çaresiz Olmayın 155'i Arayın, Çare 'Siz' Olun'' sloganıyla başlatılan proje kapsamında, polis ve halkın eğitilmesiyle iletişimin güçlendirilmesi amaçlanıyor. Proje kapsamında vatandaşlara yaptıkları ihbarların sonuçlarına ilişkin geri dönüş yapılması da planlanıyor.
Projenin yürütücüsü olan Akdeniz Üniversitesi öğretim görevlisi Yılmaz Kaplan, gelişmiş ülkelerde suçluların yüzde 85'inin vatandaşların ihbarıyla yakalandığını Türkiye'de ise bu oranın ancak yüzde 10-15 seviyelerinde olduğunu kaydetti.
Kaplan, projeyle yapılan ihbarların niteliğinin ve suçluların vatandaşın ihbarıyla yakalanma oranının artacağına inandığını kaydetti.
AA
 

Yorum Gönder Blogger

DİKKAT!
İfadeler şekiller, jpg, gif, png,bmp formatlarında resim, foto, video, müzik ekliyebilirsiniz.Resim eklemek için-- [img] resim linki [/img] // Müzik eklemek için :-- [nct]Müzik linki [/nct] Youtube Video ekleme:-- [youtube] Youtube Video Link [/youtube] Link kapanış kutucukların arasına boşluk bırakın
***KÜFÜR HAKARET İÇEREN YORUMLAR SİLİNECEKTİR***
Gülen ifade eklemek için işaretleri kullanın
:) (: :)) :(( =)) =D> :D :P :-O :-? :-SS :-t [-( @-) b-(

 
Tavizsiz © 2013. All Rights Reserved. Shared by WpCoderX
Top