Bu yılın ilk altı ayında RTÜK’e gelen şikayetler arasında ilk sırayı reyting rekorları kıran diziler aldı.
Vatandaşlar dizilerin çoğunu ‘genel ahlaka aykırı’ bulduklarını ifade etti. Reklamlar dizilerden sonra ikinci sırada yer alırken magazin ve spor programları da vatandaşlar tarafından eleştirildi.

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), 2012 yılı ilk 6 ayına ilişkin izleyici ve dinleyici şikayetlerini raporlaştırdı. Rapora göre, RTÜK’e 30 Haziran itibariyle, 43 bin 859 kişi, 67 bin 408 şikayet iletti.

Vatandaşlar en fazla, izlenme rekorları kıran dizilerle ilgili şikayette bulundu. İzleyiciler dizileri “genel ahlaka aykırı” bulduklarını söyledi. RTÜK’e dizilerle ilgili 16 bin 200 adet bildirimde bulunulurken, bu şikayetler toplam başvurunun yüzde 37’sini oluşturdu. Diziler, geçen yıl da şikayette ilk sırada yer almıştı. Bu sene dizilerle ilgili şikayetler, yüzde 1 oranında gerilemesine rağmen yine ilk sırada yer aldı.

REKLAMLAR DA SORUN OLDU

Vatandaşların şikayet ettiği ikinci yayın türü, reklamlar oldu. Yetkililer reklamlarla ilgili 7 bin 202 şikayet (yüzde 16) geldiğini açıkladı. Reklam süreleri ile ilgili şikayetler ise geçen yıla oranla yüzde 8 azaldı. Spor haber vemagazin programları da yüzde 6 oranında şikayetle, 3 ve 4. sıraya yerleşti. Medyada futbol programlarındaki sert uslüp uzun süredir tartışma konusu olmuştu. Vatandaşların yüzde 9’u bu programlardan gençlerin kötü etkilendiğini belirtti.

İSTERSEN NEFRET SUÇLARI

Son dönemin tartışma konusu olan "nefret suçlarıînın inceleme ve şikayet konusu olması dikkat çekti. Televizyon programlarında, "ırk, dil, din, cinsiyet, sınıf, bölge ve mezhep farklılıklarının, toplumda nefret duyguları oluşturacak biçimde kullanıldığıî konusunda şikayet ve inceleme oranı, yüzde 4 olarak gerçekleşti.

YARIŞMA PROGRAMLARI TEPKİ ÇEKİYOR

Şikayete konu diğer program türleri ve şikayet sayıları ise şöyle sıralandı:

- Direnç yarışmaları: 2 bin 170 adet şikayet (yüzde 5)

- Kuşak programları: Bin 661 adet (yüzde 4)

- Güncel programlar: Bin 333 adet (yüzde 3)

- Genel: Bin 246 adet (yüzde 3)

- Diğer:  8 bin 538 adet (yüzde 20)

EZELHAN ÜSTÜNKAYA - BUGÜN GAZETESİ


İlgili Aramalar:

Yorum Gönder Blogger

DİKKAT!
İfadeler şekiller, jpg, gif, png,bmp formatlarında resim, foto, video, müzik ekliyebilirsiniz.Resim eklemek için-- [img] resim linki [/img] // Müzik eklemek için :-- [nct]Müzik linki [/nct] Youtube Video ekleme:-- [youtube] Youtube Video Link [/youtube] Link kapanış kutucukların arasına boşluk bırakın
***KÜFÜR HAKARET İÇEREN YORUMLAR SİLİNECEKTİR***
Gülen ifade eklemek için işaretleri kullanın
:) (: :)) :(( =)) =D> :D :P :-O :-? :-SS :-t [-( @-) b-(

 
Tavizsiz © 2013. All Rights Reserved. Shared by WpCoderX
Top