Türk kadınının nasıl uyarıldığı, ne tür fanteziler kurduğu, nasıl ve ne sıklıkta kendi kendini tatmin ettiği, orgazm olma biçimleri ve sıklığı, sevişirken ne tür çeşitlemeler uyguladığı vb. konusunda detaylı bilgilere ulaşmak mümkün.
DERİN SEKS, cinsellik üzerine yazılmış farklı bir eser olmanın ötesinde, cinsellik konusundaki en yeni bilimsel bulgularla, cinsellik hakkında bilinmeyen sırların ve sınırsızlıkların bir araya getirildiği olağandışı bir kitaptır. Kitapta aynı zamanda, Türk kadınının cinsel davranışı, ülkemizde yapılmış olan anketlerden elde edilen verilerle ele alınmakta ve yeni ortaya çıkan bu gerçekler dünya kadınının cinsel davranış biçimiyle kıyaslanmaktadır.
 Sayfanın altında kitabı okuyabilirsiniz.
Kitabı okumak için sayfanın altına bakabilirsiniz...
 Burada kitabın tanıtımı ve alttada kitabın pdf hali bulunmakta tavsiyemiz alıp okumanızdır, burdaki amacamız kitap hakkında ve içeriği hakkında bilgi vermektir. 


DERİN SEKS, yalnız kadınlar için yazılmış bir eser değil, aynı zamanda erkeklerin de kadınları ve kendilerini tanıması için pek çok yol haritası çizen postmodern bir cinsellik kitabıdır. Bu kitap sayesinde hem erkekler, hem de kadınlar, kendilerinde var olan iç potansiyellerini ortaya çıkarabilir, cinselliklerini geliştirebilir ve cinselliğin farklı boyutlarını yaşayabilirler.

Dr. Ümit Sayın, 1993'te yayınlanan 'Cinselliğin Farklı Boyutları' kitabından 17 yıl sonra 'Derin Seks'le yeniden karşımızda. Cinselliğin Farklı Boyutları, o dönemin feminist ve eylemci dergisi Kadınca'da yayınladığı makalelerden derlenmişti. Bu kitap kadın dergilerinde de değinildiği üzere, kısa sürede bir kült kitabı haline gelmişti. Sayın, Kadınca dergisi kapandıktan sonra cinsellik yazılarına ve araştırmalarına Cosmopolitan, Marie Claire, Hülya ve MAX dergilerinde devam etti ve halen de kadın ve erkek cinselliği üzerine araştırma yapmayı sürdürmekte!

Derin Seks, yaklaşık 2300 Türk kadının cinsel davranış biçimi ele alan iki anketi içermekte. Türkiye'de kadın cinselliği konusunda yapılmış en kapsamlı anketler olan Kadınca Raporu (1993) ve Hülya Raporu (2003) farklı iki kadın kuşağının cinsel davranışlarını detaylı bir biçimde kıyaslayarak ele alıyor ve dünya kadınının cinsel davranışıyla karşılaştırıyor. Dünyanın en ünlü raporu olan Hite Raporunun (1975) bile 3000 kadın üzerine yapıldığı ele alınırsa, Sayın'ın bu raporda kullanmış olduğu anket sayısının boyutu daha iyi anlaşılabilir. Bu iki anketin verileri sonucunda, Türk kadınının nasıl uyarıldığı, ne tür fanteziler kurduğu, nasıl ve ne sıklıkta kendi kendini tatmin ettiği, orgazm olma biçimleri ve sıklığı, sevişirken ne tür çeşitlemeler uyguladığı vb. konusunda detaylı bilgilere ulaşmak mümkün.



Cinsellik söz konusu olduğunda yazılıp çizilenlerde doğrular kadar mitler de mevcuttur. Derin Seks, zengin bilimsel kaynaklardan besleniyor ve kadın doğasını tanımak için güvenilir bir rehber. Kitapta, cinselliğimizi kısır ve boyutsuz yaşamamızın nedenleri irdelenirken, en eğitimli ve açık fikirli olanlarımızı bile ele geçiren bir yanılgıyla karşılaşıyoruz; cinsel davranışın doğuştan içimize konduğu fikri! Oysa, günümüz insanı doğasından çok uzaklaşmıştır; cinsel enerji içimizde bir potansiyel olarak vardır ama, cinsellik tamamen öğrenilen, geliştirebilen bir olgudur. Amerika ve Avrupa'da çok sayıda öğretici programlar uygulanarak cinsel potansiyel geliştirilebilmektedir. Aslında eğitici kitaplar Müslüman kültüründe (Itırlı Bahçe, 15. yüzyıl) ve Hint kültüründe (Kama Sutra, 1. yüzyıl ve Ananga Ranga, 12. yüzyıl) çok daha önceleri yazılmış. Ancak Türkçe yazılmış bu tür kitaplar günümüzde bile çok az sayıda ve doyuruculuktan uzak.

Cinselliğin kısa tarihçesi, farklı kültürlerdeki cinsellik, Batıdaki cinsel devrim, Uzakdoğu cinselliği konu başlıklarından bazıları. Orgazmı uzatan ve güçlendiren, aşk kası olarak bilinen PC-Kaslarımızı nasıl geliştirebileceğimiz; bunun için yapılması gereken egzersizler; vajinal orgazmdan sorumlu olduğu düşünülen G-Noktasının nasıl bulunacağı konusunda çok ayrıntılı tarifler yanında, kadın ejakülasyonu gibi pek de bilinmeyen olgulara yer verilmiş.

Orgazmın cinselliğin tek hedefi olmadığı vurgulanmakla birlikte kitapta en detaylı işlenen ve en devrimci yaklaşımlara rastlayabileceğimiz konu kadın orgazmı. Orgazmın anatomik alt yapısı, fizyolojisi, evreleri ve bu evrelerde vücutta gözlenen değişimler, türleri (vajinal, klitoral, bileşke ve status orgasmus), orgazm hakkında bilinenler ve sınırsızlıklar kitapta ele alınıyor. Orgazmın nörokimyası, art arda orgazm, orgazmın psikolojisi ve orgazm sırasında neler hissedildiği yabancı kaynaklar kullanılarak ve Türk kadınlarına sorularak işleniyor. Sonunda okuyucu, kadın orgazmı hakkında bilinenlerin buz dağının sadece görünen kısmı olduğunu anlıyor, bilimin gelişmeye en açık yerlerinden birinin orgazm olduğunu görüyor; kadın orgazmı eğitimle geliştirilebilir, uzatılabilir ve bunun üst sınırı neresidir, henüz bilmiyoruz!

Yazarın adını koyduğu bir kavram olan Cinsel Haz Nesnelerinin anlatıldığı bir bölümde, cinsel uyaranların neden herbirimizde farklılıklar gösterdiğini, uyarandan bilinçdışımıza uzanan yolları izleyebiliyorsunuz ve biraz dikkatli bakarsanız kendinizle ilgili bir keşif yapmanız da olası. Bilinçdışınızın ve kişisel geçmişinizin bugün aldığınız hazza, nasıl burnunu soktuğunu görüp bundan nasıl faydalanabileceğiniz hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz.

Lezbiyenler, hiperseksüelite, sadomazohizm (BDSM) yine bilimsel çalışmalar eşliğinde tanıtılıyor. Farmakoloji uzmanı olan Dr. Ümit Sayın'ın afrodizyaklar, beyin kimyasında cinselliği yakalayanlarla ilgili yazdıkları yıllardır yapmakta olduğu nörobilim çalışmalarından besleniyor. Kadınlarda ve erkeklerde cinsel potansiyelin nasıl geliştirileceği hakkında somut ve kolay uygulanabilir önerilerle son bulan Derin Seks, hekimlerin bile yetersiz olduğu, cinsel eğitimin oturtulamadığı ülkemizde önemli bir boşluğu dolduruyor. Eskiden Hindistan'da yeni evlenenlere, yastık altına konulduğu için yastık kitabı denilen, çeşitli poziyonların olduğu kitaplar verilirmiş; Derin Seks, her yeni çifte, evlenenlere yastık kitabı gibi önerilebilecek bir başucu kitabı niteliğinde.

Dr. Ümit Sayın'ın yazmakta olduğu ve yazmayı planladığı kitaplar arasında, 'Türk Kadınında Cinsel Davranış', ' Tantrik Cinselliğin Sırları', 'Kozmik Orgazm', 'Kadınlar ve Erkekler İçin Orgazm Klavuzları' gibi kitaplar da bulunmakta. 
 
derin_seks














Dr. Özlem Yalçın

Yazar:Ümit Sayın

Sayfa Sayısı: 512
Dili: Türkçe
Yayınevi: Klan Yayınları

Yorum Gönder Blogger

  1. okumak lazım ilginç gibi ama 488 sayfa diyo :((

    YanıtlaSil

DİKKAT!
İfadeler şekiller, jpg, gif, png,bmp formatlarında resim, foto, video, müzik ekliyebilirsiniz.Resim eklemek için-- [img] resim linki [/img] // Müzik eklemek için :-- [nct]Müzik linki [/nct] Youtube Video ekleme:-- [youtube] Youtube Video Link [/youtube] Link kapanış kutucukların arasına boşluk bırakın
***KÜFÜR HAKARET İÇEREN YORUMLAR SİLİNECEKTİR***
Gülen ifade eklemek için işaretleri kullanın
:) (: :)) :(( =)) =D> :D :P :-O :-? :-SS :-t [-( @-) b-(

 
Tavizsiz © 2013. All Rights Reserved. Shared by WpCoderX
Top