Cinsellik ve beden, aşkın, duygunun, şefkatin taşındığı bir köprüdür. Bedeninize değil, yaşadığınız duyguya ve cinselliğin size hissettirdiklerine odaklanın.


 Cinsellik hayatın önemli parçalarından biri. Bazen bir rutine, bazen bağımlılığa, bazen hastalık tanısının yaşanmasına neden olan, insan özgü yönleriyle pek çok kişi için hayatın merkezinde.  Tüketim çağı, tüketim toplumu derken neyi ne zaman nasıl yaptığımızın farkında olamıyorken cinsellik de bundan payını alıyor. Geçiştirilen cinsellik, “vazifeyi ifa etme” olarak cinsellik, haftanın bir gününde “yapılacaklar listesi”nde yer alan cinsellik.



Cinsel ilişki esnasında o anda olmayıp başka bir yerde olmak ya da kendini izlemek. Bir dış göz varmışçasına kendine oradan; dışarıdan bakmak. Kendini gizlemeye çalışanlardansanız, burada neyin söz konusu olduğunu biliyor olmalısınız. Sabit bir pozisyonda, kendinizden utanırcasına bedeninizi gizliyorsanız, ortada ters giden bir şeyler olabilir. Bedeninizin nasıl göründüğüyle ilgilenmekten cinselliğinizden zevk almıyor olabilirsiniz. Bu kadın ve erkek için de geçerli.
Cinsellik iki beden arasında yaşanıyor olsa da sadece iki bedenin etkinliği olarak görülmemelidir. Cinsellik yoğun duyguların taşkınlığıyla iki beden ile çok daha bütünsel bir birlikteliğe ulaşmanın aracıdır. Cinselliğinizi paylaştığınız kişi sizin kilonuzla, tüylerinizle, göbeğinizle ilgilenmiyor; o sizinle içsel bir deneyim paylaşıyor. Eğer sadece bunlara önem veriyorsa, ortada daha farklı bir sorun olduğunu düşünmenizde fayda var; bedenler amaç değildir. Aslında cinsel ilişkide bedenlerin araç olduğu da düşünülmemelidir; burada beden bir köprüdür. Aşkın, duygunun, şefkatin taşındığı bir köprü.



Kadın da erkek de kendi bedeninde kusurlar olduğunu düşünüp, sadece görüntüsünün derdine düşerek cinsellikten hiçbir zaman tam olarak beklediklerini elde edemeyebilirler. Ancak tam tersi yönde, beraber olduğunuz kişinin, kadın ya da erkek, sadece bedenine odaklanıyorsanız bu da aynı sorunun ters çevrilmiş hali demektir.



Bedeninize değil, yaşadığınız duyguya ve cinselliğin size hissettirdiklerine odaklanın. Eğer kilonuz varsa ve bundan rahatsızsanız o zaman ya kilo verin ya da bunu sorun etmemeyi başarın. Bedeninizle barışın. Ancak sağlıklı bir bedenin her zaman iyi olduğunu; sporun faydalarını hatırlayın. Bedeninizde özellikle hiçbir sorun olarak kabul edilecek bir yön olmadan panikliyorsanız, Beden Dismorfik Bozukluğu makalemizi de okumanızı tavsiye ederiz.




Çekici, etkileyici olmak sadece zayıf olmakla ilgili değildir. Herkes model olmak zorunda değil ve onların güzelliği de çekiciliği de tamamen bakış açısına göre değişir. Çekici olmak, güzel olmak bütünlüklü biri olmakla ilgilidir. Ruh ve beden dengesi çok önemli.




Ve işte size “yapılacaklar listesi”:



!Bedeninizi kabul edin ve sevmeyi öğrenin!




!Cinsel ilişkide bedeninizden utanmayın. Bırakın cinselliğinizi paylaştığınız kişi sizi görsün, izlesin. Soyunurken utanmayın, soyunmaktan keyif alın ve bunu belli edin!




!Ve yatakta özgür olun. Kendinizi duygularınıza bırakın. Hissettiğiniz pozisyonda, bedeninizden utanmadan cinselliğinizi yaşayın!




Cinsellik hayatın merkezi, bir tür ritüel, yaşanmadığında birilerinin hayatını sonlandıran bir şey değil. Ama eğer yaşanıyorsa, yaşanan şeyin farkına varmak ve onu hak ettiği gibi yaşamak gerekir.



kaynak: Psikoloji.com.tr
İlgili Aramalar:

Yorum Gönder Blogger

DİKKAT!
İfadeler şekiller, jpg, gif, png,bmp formatlarında resim, foto, video, müzik ekliyebilirsiniz.Resim eklemek için-- [img] resim linki [/img] // Müzik eklemek için :-- [nct]Müzik linki [/nct] Youtube Video ekleme:-- [youtube] Youtube Video Link [/youtube] Link kapanış kutucukların arasına boşluk bırakın
***KÜFÜR HAKARET İÇEREN YORUMLAR SİLİNECEKTİR***
Gülen ifade eklemek için işaretleri kullanın
:) (: :)) :(( =)) =D> :D :P :-O :-? :-SS :-t [-( @-) b-(

 
Tavizsiz © 2013. All Rights Reserved. Shared by WpCoderX
Top