Bazen sebep başağrısıdır, bazense yorgunluk... Bilim insanları, kadınların seks yapmak istememesinin tıbbi bir nedeni olabileceğini belirtiyor.

Uzmanlar, düşük libidolu kadınların beyinlerinin sağlıklı cinsel istek düzeylerine sahip kadınların beyinleriyle tamamen farklı davranış sergilediğini keşfetti. Düşük libidolu kadınların, tutkulu anlar sırasında beynin belli hücrelerine yönelik kan akışının aynı olmadığı belirlendi.

ABD'li bilim insanları düşük libidodan muzdarip 19 kadın ile normal cinsel arzu düzeyine sahip yedi kadının beyinlerini karşılaştırdı.

Detroit'teki Wayne State Üniversitesi'nden araştırmacı ekip, gönüllülerden erotik film ve ardından boş bir ekranı izlemeleri istendi ve bu sırada beyin taramaları yapıldı. Denver'daki bir tıp konferansında sunulan araştırma sonucunda, erotik sahneler sırasında normal cinsel arzu düzeyine sahip kadınlarda beynin belli bölümlerine kan akışının arttığı belirlendi. Düşük libidolu kadınlarda ise kan akışında aynı artış gözlemlenmedi.

Bazı uzmanlar libidonun ilaç şirketleri tarafından kadın viagralarını satabilmek amacıyla uydurulduğunu öne sürerken, araştırma ekibine öncülük eden Doktor Michael Diamond, "Psikolojik değişimleri tespit edebiliyor olmak, bana göre, bunun gerçek bir bozukluk olduğuna dair dikkat çekici bir delili ortaya koyuyor" diyor.

(Milliyet) 
İlgili Aramalar:

Yorum Gönder Blogger

DİKKAT!
İfadeler şekiller, jpg, gif, png,bmp formatlarında resim, foto, video, müzik ekliyebilirsiniz.Resim eklemek için-- [img] resim linki [/img] // Müzik eklemek için :-- [nct]Müzik linki [/nct] Youtube Video ekleme:-- [youtube] Youtube Video Link [/youtube] Link kapanış kutucukların arasına boşluk bırakın
***KÜFÜR HAKARET İÇEREN YORUMLAR SİLİNECEKTİR***
Gülen ifade eklemek için işaretleri kullanın
:) (: :)) :(( =)) =D> :D :P :-O :-? :-SS :-t [-( @-) b-(

 
Tavizsiz © 2013. All Rights Reserved. Shared by WpCoderX
Top