Son zamanlarda çevremizde “filofobik” insanların ne kadar da çok olduğunu farkettim. Tıp dilindeki filofobi kelimesinin türkçe karşılığı, aşık olmaktan korkmak ve aşktan kaçmak olarak yer alıyor. Peki kimler filofobi ile karşıkarşıya kalıyor? Filofobi ya daha önceden herhangi bir aşk tecrübesi lamayan kişilerin ya da büyük aşk acısı çekenlerin kapısını çalıyor. Her iki durum da ne kadar acı farkettiniz mi? Şimdi bu konuyu daha derinlemesine ele alalım. Erkekve ya kadın hiç farketmez filofobi her iki cinse de uğruyor.
Neden Aşık Olmaktan Korkuyoruz?
Neden aşık olmaktan kaçıyoruz?
Aşık olmama nedenleri
Bir insan düşünün ki daha önce hiç sevgilisi olmamış. Tabii günümüz şartlarında bu pek de mümkün görünmüyor. Ama yinede düşünün icon smile Aşık Olmaktan KorkmakBu arkadaş aşkın sıcaklığıyla tanışmamış, sevmenin ve sevilmenin en güzel duygular olduğunun farkında değil. Siz şimdi gelinde buna aşktan bahsedin. Aşk sorumluluk almak demektir. Doğru kararlar vermek gerekir. Zaten bir ilişkide karşılıklı saygı ve güvenin sağlaması için iki tarafın da doğru karalar alması gerekir. Sevgiden ve aşkta habersiz insanlar bu sorumlulukları yerine getiremeyecekleri korkusuyla boyunları eğik bir şekilde yürüyorlar. Şimdi bu tür insanlar aşktan kaçmayacak da kim kaçacak?

İkinci filofobik insan örneğimiz ise biraz daha acı olacak. Uzun zaman birlikte olmuş bir çift düşünün. Artık iki tarafta birbirini son derece iyi tanıyor. Uzunca bir süre mutlu giden bir ilişki, geleceğe yönelik yapılan planlar ve daha neler neler.. Sonra her hangi bir sebepten dolayı ilişkiniz bitiyor. Tabii iki tarafta büyük zorluklar çekiyor. Aşka bu denli sarılan bu kişilerin tekrar aşık pek kolay olmayacaktır. Artık karşı cinse olan güven eskisi kadar sağlam olmayacak. Yeni bir ilişkiye güvenmeyi uzunca bir süre düşünmeyecektir. Tıpkı birinci örneğimizde olduğu gibi bu örneğimizde de karşılaşılan durum “filofobi” olarak sonlanacaktır.
Kısacası “filofobi” elini sobaya değdirdiğinde eli yanan çocuğun bir daha sobadan uzak durması durumudur. Aştan dili yanan tekrar aşka nasıl inanabilir ki? 
Tüm bu dönemleri atlatmak için gereken şey ise cesaret. Gerekli olan gücü tekrar kendinde bulabilen kişi için az önce bahsettiğimiz acıtan durumlar hiç yaşanmayacaktır. Bu yüzdendir ki öz güveninizin yerinde olması her türlü problemi çözmenize yeterli olacaktır. “Filofobi” geçici bir dönemdir. Siz her ne olursa olsun hayatta küsmeyin.

Yorum Gönder Blogger

DİKKAT!
İfadeler şekiller, jpg, gif, png,bmp formatlarında resim, foto, video, müzik ekliyebilirsiniz.Resim eklemek için-- [img] resim linki [/img] // Müzik eklemek için :-- [nct]Müzik linki [/nct] Youtube Video ekleme:-- [youtube] Youtube Video Link [/youtube] Link kapanış kutucukların arasına boşluk bırakın
***KÜFÜR HAKARET İÇEREN YORUMLAR SİLİNECEKTİR***
Gülen ifade eklemek için işaretleri kullanın
:) (: :)) :(( =)) =D> :D :P :-O :-? :-SS :-t [-( @-) b-(

 
Tavizsiz © 2013. All Rights Reserved. Shared by WpCoderX
Top