Android tabletiniz ister eski olsun, ister yeni, onu geliştirecek bu ipuçlarını mutlaka okuyun!
Android'li tabletler, her geçen gün daha iyi bir hale geliyor. Eğer bir iPad yerine Android tablet aldıysanız, pişman olmanız gereken bir şey yapmadınız. Android'li tabletiniz ile yapamayacağınız şey adeta yok.

Bununla birlikte Android tabletler, Windows kullanıcılarının bildiği "şişme" durumuyla karşı karşıya kalabiliyor ve zamanla gereksiz öğelerle dolarak yavaşlayabiliyor. Ancak tabletiniz ister Android 1.6'ya sahip olsun, ister 2.1'e, yapabileceğiniz birçok geliştirme bulunuyor.

Bu makalemizde ister eski olsun, ister yepyeni bir tablet, Androidtabletinizi daha iyi bir hale getirmenize yardımcı olacak ipuçlarını sizlerle paylaşacağız.


3G bağlantısı edinin

Android tabletinizde 3G özelliği olmayabilir. Ancak bu, istediğiniz yerde internete girmenize engel teşkil etmiyor. 3G'li bir akıllı cebiniz varsa, telefonunuz ve mobil hizmetiniz bunu desteklediği sürece "tethering" yoluyla Android tabletinizi cebiniz üzerinden internete bağlayabilirsiniz.

Bunun için telefonunuzun Wi-Fi özelliğini kullanarak bir kablosuz bağlantı noktası oluşturabilir veya Bluetooth bağlantısını kullanabilirsiniz. 

Tabletinizde Android 3.0 Honeycomb veya daha yukarısını kullanıyorsanız, Bluetooth'u tabletinizde etkinleştirmek için şu yolu izleyin: Ayarlar > Kablosuz ve ağlar > Bluetooth. Buradan Bluetooth Ayarları'na gidin ve tabletinizi cebinizle eşleştirin. Bunun ardından telefonunuzun adının yanında bulunan simgeye dokunun ve "tethering"e dokunun.


Wi-Fi kullanımınızı optimize edin

Tabletinizin pilinin daha uzun süre dayanması için Wi-Fi bağlantınızı kullanmadığınızda kapatabilirsiniz. Ancak Wi-Fi'ı her internete girdiğinizde açmakla uğraşmamanız için daha akıllıca bir yöntem var. 

Android tabletler, az bilinen Wi-Fi'a yönelk bir pil koruma özelliğiyle geliyorlar. Bu sayede kablosuz bağlantıyı kapatmanıza hiç gerek kalmıyor. "Wi-Fi uyuma politikası" adındaki bu ayarıAyarlar > Kablosuz ve ağlar > Wi-Fi ayarları altında bulabilirsiniz. 

Varsayılan ayar "Hiçbir zaman" olduğundan, Wi-Fi tabletiniz açık olduğu sürece pil tüketecektir. Bu ayarın üstünde bulunan iki seçenek ise pil ömrünüz için daha iyi olacaktır.

Masaüstünüzü tazeleyin

Android 3.0 ve üzerini kullanıyorsanız, masaüstünüzü baştan aşağı yenileyecek bu özelliği bilmeniz gerekiyor. Canlı duvar kağıtları, pilinizin bir bölümüne mâlolsa da ekranınızı hayata döndürüyor. Bir canlı duvar kağıdı kullanmak için Ayarlar > Ekran > Ekran görünümü > Giriş ekranı duvar kağıdı > Canlı duvar kağıdı yolunu izleyin. Listeden bir seçimde bulunun ve "Duvar kağıdını ayarla"ya basın.

Google Play'de (Android Market) sayısız canlı duvar kağıdı bulmanız mümkün.


Ekranı hızlandırın

Pil ömrü sizin için önemliyse ve az önce bahsettiğimiz canlı duvar kağıtlarını kapatarak işte başlayabilirsiniz. Hareketli duvar kağıtları yerine standart bir duvar kağıdını veya galerinizdeki fotoğraflardan birini kullanın. Animasyonları ayarlardan kapatarak da tabletinizin performansını artırmanız mümkün olabilir. 

Sesli denetimi kullanın

Tabletinizde doğru öğeyi aramak yerine Google Voice'i kullanarak ona sesli komutlar verebilirsiniz. Örneğin "go to" ile başlayarak istediğiniz web sitesini ziyaret edebilir, bir uygulamanın ismini söyleyerek onu hemen başlatabilir veya bir kişiye anında e-posta yollayabilirsiniz. 

Ekranın üst kısmında, Google simgesinin yanında bulunan mikrofon simgesine tıklayarak Google Voice penceresini ekrana getirebilir ve burada bir komut söyleyebilirsiniz. Komutların bir listesini bu adrestegörebilirsiniz.


Yol tarifi alın

Android tabletiniz, tamamen ücretsiz olan bir navigasyon uygulaması ile beraber gelmektedir. Bu uygulamayı büyük ekranda kullanarak haritaları kolayca görebilir, yolunuzu bulabilirsiniz. Eğer tabletinizde bu navigasyon uygulaması yoksa, Android Play'i açın ve "Google Maps With Navigation Beta" dizisini aratın.

Yazılımınızı yükseltin

Eski Android tabletinizle yapabileceğiniz en iyi şey, belki de işletim sistemini yeni bir sürüme yükseltmek. Android 2.1 kullanıyorsanız, örneğin 2.2'ye geçiş gibi küçük bir güncelleme için ayarlarınızdakiSistem Güncelleme seçeneğine dokunabilirsiniz. 

Bu yöntemle herhangi bir güncelleme bulamadıysanız, tabletinize özel, güncel bir Custom ROM yükleme işine girişebilirsiniz. Nereden başlayacağınızı bilmiyorsanız, androidtablets.net sitesine giderek cihazınızın marka ve modeline uygun ROM'ları arayabilirsiniz. 

Ancak yeni bir ROM yüklemenin cihazınızı kullanılmaz hale getirebileceği konusunda sizi uyaralım. ROM ile sunulan yönergeleri doğru bir biçimde yerine getirdiğinize emin olun. Custom ROM yüklemek, tabletinizin garantisini de devre dışı bırakacaktır.


Tabletinizi root'layın

Tabletinize yeni bir Custom ROM yüklemek, onu root'lamanın bir örneği. Tabletinizi nasıl root'layacağınız hakkında bilgileri XDA Developers forum'da bulabilirsiniz.

Tabletinizi root'ladıktan sonra normalde yükleyemediğiniz overclock uygulamalarını, AutoKiller Memory Optimiser gibi bellek yönetim uygulamalarını yükleyebilirsiniz.

Root'lama işleminin tabletinizi garanti kapsamı dışında bırakacağını unutmayın.

Otomatik yedekleme

Apple iOS'un son sürümü, kendisini Wi-Fi üzerinden otomatik olarak yedekliyor. Android'de de benzer özellikler var. Varsayılan olarak tabletnizi, tüm ayarlarını yedeklemek üzere ayarlanmıştır. Bu ayarın açık olup olmadığını Ayarlar > Gizlilik > Verilerimi yedekle yoluyla denetleyebilirsiniz.

Cihazınızın tüm içeriğini yedekleyerek koruma altına almak istiyorsanız, bunu elle yapabilirsiniz. Daha iyi bir yol ise MyBackup Pro gibi bir uygulama kullanarak tabletinizdeki fotoğrafları, uygulamaları, kişileri, e-postaları ve fazlasını çevrimiçi olarak yedeklemek.

Videolu sohbet

Tabletinizin ön yüzünde bir kamera varsa, Fring gibi bir videolu sohbet uygulamasından faydalanarak arkadaşlarınızla veya ailenizle görüşebilirsiniz. Tamamen ücretsiz olan uygulama, aynı anda üç kişiyiaramanıza izin veriyor.


kaynak: http://www.chip.com.tr

Yorum Gönder Blogger

DİKKAT!
İfadeler şekiller, jpg, gif, png,bmp formatlarında resim, foto, video, müzik ekliyebilirsiniz.Resim eklemek için-- [img] resim linki [/img] // Müzik eklemek için :-- [nct]Müzik linki [/nct] Youtube Video ekleme:-- [youtube] Youtube Video Link [/youtube] Link kapanış kutucukların arasına boşluk bırakın
***KÜFÜR HAKARET İÇEREN YORUMLAR SİLİNECEKTİR***
Gülen ifade eklemek için işaretleri kullanın
:) (: :)) :(( =)) =D> :D :P :-O :-? :-SS :-t [-( @-) b-(

 
Tavizsiz © 2013. All Rights Reserved. Shared by WpCoderX
Top