Siyah beyaz, fotoğrafın ruhunu yansıtır. Siyah beyaz fotoğraflar için, renklerin değil, şekillerin, dokuların fotoğrafıdır. Çizgileri, detayları, bakışları, ifadeleri, mimiklerdeki anlamı vurgulamak için siyah beyaz daha iyidir. 


Siyah beyaz resim özellikleri. Neden siyah beyaz fotoğraf kullanılır.
Siyah beyaz fotoğraflar, renkli fotoğrafla anlatması zor olan farklı bir duygusal  atmosfer yaratır. Renkleri fotoğrafın kıyafeti olarak düşünürsek,  renkli fotoğraflar, fotoğrafın  dış güzelliğini daha iyi yansıtırlar.  
Siyah beyaz fotoğraflar ise fotoğrafın ruhunu yansıtırlar. Siyah beyaz fotoğraflar için, renklerin değil, şekillerin, dokuların fotoğrafı demek daha doğru olur.
Çekmekte olduğunuz bir fotoğraf karesinin renkli mi, yoksa siyah beyaz mı daha etkili olacağını, kendinize bir sorun. Örneğin, Bir kişinin portresini renkli olarak çektiğinizde, fotoğrafınızın o kişiyi görsel anlamda güzel olarak yansıtacağına hiç şüphem yok. Ancak kişinin suratındaki çizgileri, bakışları, ifadeleri ve mimiklerindeki anlamı vurgulamak için siyah beyaz daha iyi bir tercihtir.
Siyah beyaz fotoğrafları düzenlerken, karanlık oda yada Photoshop gibi fotoğraf düzenleme yazılımlarında, renkli fotoğraflarda istediğiniz gibi kullanamayacağınız, yüksek yada düşük kontrast ve tonlama imkanına sahip olursunuz. Yüksek kontrastlı (aydınlık ve karanlık arasında gri tonlardan yoksun) fotoğraflar, fotoğrafa bakanın tek bir öğe üzerinde dikkatini toplamasını sağlar. Düşük kontrastlı (gri tonların egemen olduğu) fotoğraflar ise huzur ve sessizlik hissi yaratmanızı sağlar.
Fotoğrafı renkli çekmeye karar verip sonradan siyah beyaza çevirmek büyük ihtimalle istediğiniz etkiyi vermeyecektir, ama o fotoğrafı siyah beyaz düşünüp, renkli film, siyah beyaz film ile dijital makinenizin renkli, yada siyah beyaz moduyla çekseniz’de siyah beyaz olarak düşünüp çektiğinizden  dolayı istediğiniz etkiyi yakalamamanız için hiçbir sebep yoktur. Benim, bazı fotoğrafları neden siyah beyaz çektiğimin cevabı yukarıda belirttiğim etkenlerdir.
Yazı Kaynak:fotokadraj.net Yazar: Ferit Solak







Yorum Gönder Blogger

DİKKAT!
İfadeler şekiller, jpg, gif, png,bmp formatlarında resim, foto, video, müzik ekliyebilirsiniz.Resim eklemek için-- [img] resim linki [/img] // Müzik eklemek için :-- [nct]Müzik linki [/nct] Youtube Video ekleme:-- [youtube] Youtube Video Link [/youtube] Link kapanış kutucukların arasına boşluk bırakın
***KÜFÜR HAKARET İÇEREN YORUMLAR SİLİNECEKTİR***
Gülen ifade eklemek için işaretleri kullanın
:) (: :)) :(( =)) =D> :D :P :-O :-? :-SS :-t [-( @-) b-(

 
Tavizsiz © 2013. All Rights Reserved. Shared by WpCoderX
Top